icon

Mám 19 rokov a nemám vlastnú detskú izbu

mariana213
28. sep 2022

Práve som si pozrela skupinku o detských izbách a ja tým Vašim deťom tak závidím😍(ale v dobrom) totiž mám 19 rokov a ešte stále v podstate nemám svoju izbu a každý deň ma to veľmi trápi😔ono pre niekoho možno vtipne že toto riešim že môžem byt rada že vôbec mám kde bývať ale proste túžim po svojej vlastnej izbe ktorá bude iba MOJA momentálne mám izbu cez ktorú môj starší brat prechádza do svojej a do kuchyne a ostatných miestnosti domu a bez dverí takže absolútne žiadne súkromie😔
Avšak plánujem si zobrať izbu v ktorej je momentálne mladší brat tam to ale tiež nie je žiadne víťazstvo nakoľko sa cez tú izbu ide do kúpeľne a wc a tiež tam nie sú dvere (plánujem kúpiť a dať urobiť) bude to lepšie lebo ide sa cez jeho izbu menej často ako cez moju ale aj tak to nie je úplne také aké by som chcela ja neviem načo naši rodičia mysleli keď kúpili dom ktorý ma všetky izby prechodne nikdy by som svojmu dieťaťu neurobila toto aby nikdy nemalo vlastnú izbu aby celé detstvo trpelo nesúkromím každý jeden deň si lámem hlavu nad tým ako zariadiť aby som mala PLNOHODNOTNÚ úplne súkromnú izbu cez ktorú sa nepôjde ani do bratovej izby ani na wc…
Reči že zbytočne rozmýšľam nad keď čoskoro sa môžem odsťahovať (vzhľadom na vek) sú zbytočne nakoľko som na vozíku neplánujem sa sťahovať ani nič poď…len taký výlev

Strana
z2
galioska
28. sep 2022

@mariana213 nebola tato tema uz rozpisana ?

slovenka753
28. sep 2022

@mariana213 od sťahuj sa od rodičov a vyriešené.

nerya
28. sep 2022

@mamula20 aj mňa to napadlo, ale ta mala tuším rodičov

abbey1
28. sep 2022

V 19 rokoch by som určite neinvestovala už peniaze do prerábky, ale riešila by som bývanie mimo. Z dlhodobého hľadiska je to neperspektivne, tak k čomu teraz zbytočne toto riešiť? Radšej by som hľadala prácu, bývanie v sharovanom byte, kde bude mať vlastnú izbu, súkromie a môže do budúcnosti plánovať vlastné bývanie.

alchemilkazltozelena
28. sep 2022

@abbey1 autorka je na vozíku takže takéto plány sú dosť nereálne

abbey1
28. sep 2022

@alchemilkazltozelena Áno, tú info som zachytila a napísala som svoj pohľad na vec. Reálne, nereálne, to už je na samotnom človeku.

alchemilkazltozelena
28. sep 2022

@abbey1 ale ona to tam aj napísala že to enplanuje takže neviem načo jej to rádis.. milujem keď radi niekto v niečom v som nemá skúsenosť.. ty vieš aký je život na vozíku? Očividne nie

abbey1
28. sep 2022

@alchemilkazltozelena Vieš, že i ja milujem, keď sa niekto ozve a začne riešiť to, čo jemu ani nebolo určené. Ja jej nedržím zbraň pri hlave, aby robila, čo poviem. Prečítala som si jej problém a vyhodnotila som, čo by som ja skúsila v danej situácii robiť. Ty si na vozíku? Všetci ľudia na vozíku majú rovnaké diagnózy? Všetci sú odkázaní na život osamote, v jednej nevhodnej kutici? Nie, sú rôzne diagnózy, niekto sa bez 24 hodinovej opatery nezaobíde, niekto si založí vlastnú rodinu a žije plnohodnotne. Ak by som mohla, skúsila by som čokoľvek, aby som i v takej situácii mala kvalitný život. Už len autorka vie, ako je na tom.
Možno má i ona tú možnosť, i keď sa jej teraz môže zdať nereálna. A možno nie. Ale má 19 rokov, žije s bratmi, ktorí sa pravdepodobne raz budú chcieť osamostatniť s vlastnými partnermi. Treba byť pripravený i na tú alternatívu.
Ale ty tu kľudne ďalej kopkaj do mňa.

lucka_ke
28. sep 2022

už ti to tu písali ale NAKRESLI ako máte teraz izby rozložené a lepšie ti poradíme

miaka2
28. sep 2022

Ja nvm ci ste slepe alebo "blbe" ked to treba takto napisat.slecna sa zo zdrav. Dovodov neplanuje odstahovat. A ked tam ostavas uz byvat mozno je ozaj dobre porozpravat sa aj s rodicmi a urobit nejaku lacnejsiu rekonstrukciu.alebo ako pisu, dat sem pôdorys a mozno sa tu najde architektka ,kt. Ti pomôže ☺️ drzim palce

alchemilkazltozelena
28. sep 2022

@abbey1 ja do nikoho nekopem 🤣 ja som len zopakovala slová ktoré napísala autorka

abbey1
28. sep 2022

@miaka2 Už keď ideš niekomu do slepých a blbých vypisovať, tak čítaj, že rodičia im zomreli.

abbey1
28. sep 2022

@alchemilkazltozelena A dodala si k jej slovám svoj milý komentár, však. ;)

miaka2
28. sep 2022

@abbey1 autorke sa teda ospravdlnujem a tebe citala som to 100x ale tak asi som tou slepou teda ozaj ja.sorry

alchemilkazltozelena
28. sep 2022

@abbey1 presne tak 👍

canany
29. sep 2022

@mariana213 nie som si uplne ista, ale cca 360 eur. Len ja som davala drevene zarubne plus sklo do dveri.

simca06022011
29. sep 2022

Ak na dvere musis setrit, tak zatial vies dat na dvere aspon zaves. Dvere vacsinou montuje aj firma ktora ich predáva alebo ak si kúpiš sama tak treba niekoho zavolat, dat to bratovi na starosť atd.
A samozrejme priechodnosť izieb sa da riešiť stavrbnymi úpravami (presunu sa dvere, priečky atd), niekedy aj nabytkom sa da trochu pomôcť ale to chce vela práce a financie. A hlavne snahu všetkých, ked je to každému jedno bud spravíš sama, alebo nejak vydrzis v nejakom provizoriu a casom pojdes prec ked sa bude dat.
Co sa tyka maľovania kedze citam ze to sama neurobis, treba zaoriahnut brata ☺️ ze zvadovat bývanie treba trochu

missviolet
29. sep 2022

do 22 som veru aj ja zdielala izbu s babkou, bola som studentka, brigadovala, pomahala... babka dostala rakovinu, to bolo strasne.... viem ti vyjadrit len pochopenie...

lentilka1994
Autor odpoveď zmazal
mamanaplnyuvazok
4. nov 2022

@miaka2 nema rodicov,zomreli

Strana
z2