Mám dovoliť dcére mačku alebo nie?
Ahojte 🙂 Moja dcéra má čerstvo 16 rokov miluje mačky a už niekoľko rokov si mačku pýta. Diskutovala som o tom s manželom a aj by sme súhlasili ale ja sa bojím že dcéru to omrzí, a starostlivosť o mačku pripadne mne. Z tohto dôvodu sme jej povedali nie. Ale teraz poslednú dobu o tom stále rozpráva že by mačku veľmi chcela, aj si ju pýtala na Vianoce ale zase sme jej povedali nie a kúpili sme jej niečo iné. Potom s tým bol asi mesiac pokoj, a mačku celý mesiac ani nespomenula. No dnes prišla za nami s tým, že už si našla brigádu na leto a za peniaze ktoré zarobí by pre mačku kúpila všetky potreby (pelech, záchod, hračky, prepravku..) a my by sme jej potom už len prispeli na adopčný poplatok a veterinára. Tiež sa ponúkla že ak jej zostanú nejaké peniaze po kúpe všetkých potrebných vecí, tak ich tiež prispeje na adopčný poplatok/veterinára. S manželom sme sa jej pýtali že či to myslí vážne a ona že áno. Povedala nám, že by sa o mačku starala sama a my s manželom by sme s ňou nemali žiadne starosti. Presviedčala nás aj tak, že keď jej to dovolíme tak nebude chcieť žiadny vianočný ani narodeninový darček. S manželom som sa o tom zase rozprávala a aj by sme boli ochotní zaplatiť adopčný poplatok, veterinára, jedlo aj podstielku do záchoda ale ja sa obávam že nakoniec tá mačka zostane mne a ja sa o ňu budem musieť starať.. Dcéra je veľmi zodpovedná, dobre sa v škole učí, pomáha nám.. Možno len hysterčím a obávam sa bezdôvodne ale neviem. 😕 No, prosím vás, čo by ste robili vy? Dovolili by ste jej to ak by ste boli na našom mieste? Vopred ďakujem za všetky rady 😅
Necitala som celu diskusiu, ale takto: Ked budeme raz dcerke kupovat domace zvieratko, nebudeme to tak brat, ze to je len jej - bude to rodinny maznacik. Lebo ak rodicia nemaju k zvieratkam vztah, tak ked dieta z domu odide, tak zvieratko vie byt na obtiaz. Ja som dostala ako 14 rocna psika, velmi velmi som ho chcela. Dokym som odisla na vysku, ukazkovo som sa o neho starala ale na internat som si ho vziat nemohla a pokial viem, na ziadny svk/cr intertnat sa neda vziat zviera. Jedine na privat, aj to treba hladat. Po mojom odchode dala mama psa prec. Sice som chodila kazdy vikend domov ale aj tak ma to bolelo. Moja mama totiz k zvieratkam nema ziadny vztah a nebrala ho ako nasho ale vylucne ako mojho, ergo, ja uz doma nebyvam, nebude ani pes. Myslim ze to je to, co by ste s manzelom mali vyriesit, v pripade, ze by vam dcera sla na intrak/privat kvoli vyske/neskor praci a nemohla macicku vziat. Ja si napriklad nedokazem oredstavit, ze by som psa ktoreho chcem dcerke ako spolocnika, dala prec ak by uz doma nebyvala. Ved by bol s nami dlho predlho, uz by to bol clen rodiny. Pripadne ze by ma obtazovalo sa o neho starat. Ja zvierata milujem, takze sice "oficialne" bude dcerkin, aj tak bude nas rodinny.
Inak, o macku nie je taka starostlivost ako o psa, netreba ju vencit. Macky su velmi samostatne obzvlast ked vyrastu z maciatka. Nehovoriac o tom, ze ak byvate v dome, bude taka macka aj mega uzitocna ked pochyta mysi krtkov a podobnych zahradnych kamosov. Najhorsie co sa po macke riesi su chlpy ak je dlhosrsta a treba si zvyknut na macaci pach kym nebude vykastrovana.
Mne osobne keby dcéra stále hovorí o mačke, tak by som tiež nechcela, ale ja mačky nemám rada a nestarala by som sa o ňu. Pokiaľ si zmierena s tým, že ti mačka ostane na starosti, tak kľudne, ale inak by som nekupila
Ahoj, na tvojom mieste by som dovolila. My máme od septembra malú vymyselnicku. Polovica domácnosti bola proti ale išla som si svoje a milujeme ju všetci 💓 Dcéra ti bude určite vďačná do konca života 🐈🤗
Mačka je nenáročné zviera ja by som do toho išla 🙂
Mačka nie je narocna, vela starostlivosti nepotrebuje. Mame kocurika (kastrovaneho), z ktoreho mame velku radost. Prisiel ked vnucky nasli inzerat, v ktorom majitel ponukal maciatka do daru..
Na zachod sa naucil chodit sam, nasiel ho ked u nas nebol ani hodinu, ziadne mlacky, ani kopky. Podstielky do zachoda hrckuju, takze staci jednorazova rukavica a je upratané. Nezapachaju. Chlpy tiez nepusta, len na jar, ked plzne ho vycesavane aj tri razy za den. Spociatku skrabal čalúnený nabytok, kym sme nepochopili, ze takto oznamuje, ze chce ist von, alebo jest. Uz sme zohrani, ked je hladny, postavi sa pred nas a povie mnau. Uz neskriabe, nema dovod.
Ak potrebujeme na par dni odist, starostlivost zverime pribuznym ci priateľom, dva razy denne nakrmit, vycistit toaletu. Ziadny problem.
Vsetko nam odplaca láskou a pritulnostou. Je nasim potesenim.

A mám mačku čistokrvnú s papiermi ale keďže nechodí na výstavy a vodu nemá rada tak ju nemučím ale už som počula o mačkách ktoré maju rady vodu