Mám ísť na stužkovú?
Ahojte tento rok budeme mať stužkovú a úprimne ani neviem či sa na ňu teším alebo nie😕 posledné dni premýšľam len nad tým ako by som tam najradšej možno ani nešla.Hlavná vec je tá,že kedže chodím na 8 ročný gympel tak za tých 8 rokov sme si so spolužiakmi nevybudovali žiadny vzťah k sebe.Oni sú úplne iní ako ja,majú uplne iné záujmy, iný humor a pod. Proste si nerozumieme.Mám v triede jednu kamarátku ktorá je tiež taká introvertnejšia ako ja a potom mám ešte jednu ale tá by dala prednosť iným kamarátom.Ale okej,máme tú stužkovú spolu 3 triedy takže okej.Lenže ani tam nemám moc kamarátov.Ďalšia vec je aj tá,že sa všetcia neskutočne hádajú ohľadom organizácie a taktiež všetci sa tam plánujú najebať.Aspoň moji o tom vkuse kecajú.A ja som človek ktorý neznáša alkohol,ani nepijem.Neviem ani v akej cene sa to pohybuje ale príde mi to dosť drahé dať tolko peňazí za jeden večer ktorý si možno ani neužijem. A to sa bavíme o cca 300€? Ale kto vie,možno aj viac kedže človek si ešte aj šaty musí kupiť a pod. Neviem ale dosť tie peniaze lutujem a radšej by som ich využila zmysluplnejšie.Aj tak ako rodina nemáme bohvie koľko peňazí a keď mi mamka povedala,že by si chcela našetriť na dovolenku k moru tak mi to prišlo celkom ľúto,že za tie penize by sme mohli mať ovela lepsiu zábavu a dosť by som ušetrila.Aj keď občas mám pocit,že moja mamka sa na tú stužkovú teší viac ako ja😕
@marca12 nevyberáme si za priateľov svoje kópie.....hm... tak ja ti napíšem, že nemám žiadnu priateľku ani priateľa práve preto, že so žiadnym človekom som nemala veľa spoločného. ako mladá som chápala stužkovú rovnako ako autorka. ako sálu plnú ľudí, ktorí sa idú ožrať. tiež som tam šla len preto, aby som nevyčnievala a preto, že som mala vtedajšieho priateľa za doprovod (lebo otec nešiel), ako tu už jedna spomínala. a že teda mama nechcela, aby som vyčnievala. a som si vedomá toho, že chyba nebola vo mne. jednoducho som si s tými spolužiakmi nemala veľa čo povedať mimo školy. pritom v škole som mala veľmi dobrú spolusediacu, kopu sme sa nasmiali, dodnes sme v občasnom kontakte. to však neznamená, že je to priateľka na život a na smrť.
jediným priateľom mi je posledných pár rokov manžel. a to práve preto, že je to kópia (ak nepočítam fyzické rozdiely...
aj mne to pripadalo tak, že si na autorku bola zbytočne nepríjemná. mať priateľov alebo kamarátov nie je povinnosť, je to ochota, dobrá vôľa a mnohokrát obrovské šťastie. autorka takých ľudí okolo seba nemá, to neznamená, že je ona na vine.
Ja som teda na svojej stužkovej nebola a absolútne to neľutujem. Jedna z najtrápnejších udalostí vôbec. 😅 Zúčastniť sa "originálneho" "zábavného" programu, ktorý je rovnaký na každej jednej stužkovej, tančeky s pripitými učiteľmi, zaplatiť tri stovky za podpriemernú večeru pre 4 ľudí... To vôbec nie. So spolužiakmi sme sa potom zabavili na chate, to mi bohato stačilo. A rodičia určite prežijú aj bez toho.
Ešte promócie alebo svadba, nepoviem, ale aby si ukončenie strednej školy vyžadovalo takéto zbytočné ceremónie?
A tie argumenty, čo tu čítam, že je to nevyhnutná súčasť školského života, odmena pre rodičov, nebudeš mať na čo spomínať... 🤦🏻♀
@alguno Ja si mam s kazdym co povedat,nemam problem sa prihovorit aj bezdomovcovi na ulici a to som introvert,ziadny extrovert,ktory miluje spolocnost ludi. Mne je len luto,ked student zahodi najkrajsie roky zivota a trapi sa kvoli veciam,kvoli ktorym by sa ani nemal trapit. Tiez som nebola parketovy lev,diskoteky a alkohol isli mimo mna,no spoluziakov som brala takych,aki su. Tiez sme nemali toho vela spolocneho.
@panelacikova Ani ja nemam vela priatelov,mam znamych,kamaratov,ale priatelov malo. Aj mne je muz najblizsim clovekom,ale neupinam sa nanho. V zivote potrebujeme spatnu vazbu a tu nam daju len ludia z okolia. Ja zivot milujem a donho patria aj ludia,nielen muz.
@marca12 len ty máš príliš subjektívny pohľad na vec. to, že niekto si vystačí sám alebo s partnerom, vôbec predsa neznamená, že život nemiluje. nemať okolo seba hejno iných ľudí vôbec neznamená, že sa ten "chudák" opustený chce skántriť 😀 😀 do života patria ľudia, veď to je jasné. ak by ich človek nechcel nikdy stretávať, buď by žil na lazoch alebo by bol nonstop doma, všetko by nakupoval cez internet a nechával si to položiť pred bráničku, pracoval by z domu (ak vôbec...). aj tí "chudáci", ktorí nepotrebujú kamarátov či priateľov, stretávajú denne ľudí, rozprávajú sa s nimi, pozdravia sa s nimi, fungujú s nimi (v škole, práci, pri nákupe, športe). tí "chudáci" nie sú vôbec opustení a ani nešťastní. a nie sú to ľudia, ktorí by život nemilovali.
@lenka_xy súhlasím. nikdy som nerozumela pojmu "stužková", hoci som na svojej bola, bohužiaľ :( ALE... zaujímavé je, že mnohí (nemyslím tu v diskusii, všeobecne) ju obhajujú ako slávnostné ukončenie SŠ. z čoho sa tiež smejem, pretože stužkové sú v jesennom období a maturita následne až o pol roka 😀
@panelacikova mne by napriklad stužkova davala ovela vacsi zmysel po maturitách než takto počas šk.roka
@marca12 myslim, ze si bola na autorku zbytocne tvrda, ma 18-19 rokov a obavy. my sme uz starsie, skusenejsie vo vztahoch. niektori ludia nie su velmi spolocenski, mozno su hanblivi, nedovercivi alebo sa nevedia presadit alebo im staci par naozaj spolahlivych ludi. nie kazdy zapada do kolektivu. urcite rozumies, ze kazdy z nas je iny, nemusi byt cudak. tych spoluziakov z 3 tried po skole ani poriadne nestretne.
my sme mali v triede jedno dievca, bolo odo mna o 2 roky a nie je to sice slusne,ale poviem, ze to bola kobyla... od prveho dna strednej skoly po posledny robila peklo. rozbijala partiu, utocila na kazdu slusnost ci prejav dobrej vole. rehotala sa ako kon. aj ked sme boli dobry kolektiv, bolo to ako mat v triede diabla. ked chybala, zrazu vyslo slnko. robila zle kazdy jeden den. po skole sme sa roky nevideli az na svadbe (obrade) spoluziacky. bolo mi z nej znova na grc. pokazila spoluziacke svadbu. doteraz mi je pri spomienke zle. staci, ak su v kolektive blbi ludia a moze byt z toho zla atmosfera a sklamanie z ludi.
@janetinka27 Stredna skola je celkovo dost tazke miesto pre slabsie povahy. Stretne sa tam masa ludi,ktorymi plieska puberta a kazdy ma svoj prejav,nie je to lahke miesto. Mnohi su aj radi,ked konecne skoncia skolu a maju klud.
@panelacikova ja som to tak vobec nemyslela ako pises a uz vobec si nemyslim,ze je niekto chudak
Teraz citam na wikipedii,ze zelena stuzka má predstavovať nádej, ktorá má pomôcť študentom prejsť maturitnou skúškou. Je to tradicia,ktora sa robi pred maturitou.
ja som nesla, je to uz 10r a nikdy som nelutovala. za tie peniaze som sla do vysnivaneho Pariza :D
@missviolet všade čítam,že tí ktori sa vykaslali na stuzkovu isli do Pariza :D
@marca12 Hah! Dik za vysvetlenie. Ja som sa uprimne cudovala ze co sa vlastne oslavuje, ked mi bolo viac nez jasne ze par ludi tu maturitu neda :P Takze je to na zdvihnutie moralky, co? Aj tak by mi to davalo vacsi zmysel po skole a nie tesne pred najvacsou skuskou ich doterajsom zivote.
@lenka_xy Och, bleh, ze odmena ore rodicov XD Moji mi paprce bozjavali ze som tam neisla. Plno penazi aby mohli travit cas s... cudzimi deckami. To znie skor ako za trest. Uplne vidim moju matku ako by stresovala, ze si nema co dat a potom tam cely cas skrypala zubami :D
Spomienky su tiez blbost jak mraky. Ak tie predosle roky nestali za nic, tak to jeden ubohy vecer nezachrani. A stuzkova, alebo ina akcia neni zarucene dobra spomienka. V autorkinom pripade sa to skor schyluje na predrazeny, neprijemny vecer.
počúvaj svoje pocity a sprav ako cítiš. niesi povinná tam chodiť a platiť za niečo o čo nestojíš. vezmi aj v úvahu že by ti mohlo byť luto že si tamnebola (ak je taka možnosť)
Uprimne sa spytaj sama seba, ak by to bolo zadarmo isla by si? Peniaze neber ako argument preco neist, pretoze ti to moze neskor prist luto. Ale ak by si urcite nesla ani zadarmo a isla by si tam doslova trpiet tak to radsej nechod.

@autorka U mna to bolo skoro identicke ako u teba s tym rozdielom, ze ja som na 100% vedela, ze tam ist nechcem a peniaze som mala v plane investovat do niecoho ineho. Kazdy do mna hucal, aky je to vynimocny den, ako to budem lutovat, ked nepojdem, tak som to uz nezniesla a suhlasila, ze sa zucastnim. Ako sa dalo cakat mala som pravdu a stalo to cele za figu. V polovici som sa prezliekla a jednoducho som odisla. To bolo posledny krat co som dala na "dobre mienene rady".