Mám pustiť 17-ročnú dcéru na víkend k priateľovi?
Ahojte dcéra je s priateľom 6 mesiacov, býva hodinu od nás vlakom. No dcéra sa ma spýtala či môže ísť buduci týžden spať ku fajerovi od piatka do nedeľe, jeho rodičia ju aj pozvali. Má 17 a on 18 mam ju pustiť? stále váham…
Chlapca osobne nepoznám
Vieš čo bude rada,že ti povedala ,že chce ísť k nemu. Kľudne ťa mohla oklamať a povedať ,že ide k spolužiačke...ja by som ju pustila...
sory zeny teraz pozeram tie zvysne strany :D :D ja sa tak smejem ako predstavujem si seba ako takmer 18 rocne "decko" kde hovorim cez vikend tu nebudem idem k frajerovi a mama "nikam nejdes!!!!" :D :D :D a uz vobec si neviem predstavit, ze poviem dobre mami a co mame na veceru? ako toto vazne? odj.ebalo by mi dekel :D :D to mam dnes 33 cize pubertou by to nebolo....inak tak pre zaujimavost ako chcete to "dieta" doma udrzat?
Ja poviem za seba a svoju skúsenosť. Mala som 20, už dva roky som chodila so svojim mužom a mama ma nepustila nikde, ani na chatu ani ku nemu ani on ku nám aby sme náhodou nemali sex aby som nahodou neotehotnela. samozrejme poviem na rovinu, sme to robili všade možne a vkuse keďže sme sa videli iba cez víkend na chvíľu a potrebovali sme si to vynahradit. Nikdy sa so mnou otvorené neporozpravala, iba mi nič nedovolila. Az sa stalo, že som v tej 20 na strednej otehotnela. No ako sa čudovala že veď sme nikdy u seba neboli a nespali 🙈 takze, keď raz bude moja dcéra chcieť ísť k frajerovi, dovolim. Viem že sa s ňou budem baviť otvorene o všetkom, a teda aj o sexe. Poučím ju, vysvetlim, kľudne jej nakúpim aj kondomy ak bude už chcieť sexuálne žiť. Samozrejme, bolo by pre mna ako matku lepšie ak by najskôr frajer prišiel k nám aby sme jo spoznali a boli v pohode že sa o dcéru nemusíme báť.
Spojila by dom sa s jeho rodičmi nech mi potvrdia že budú doma....
@radanna11 ale tam nejde o to, ze by s nim mala/nemala sex. Tam ide o to, ze ona toho chlapca nikdy nevidela a nepozna ho. Ak v pohode pustis svoje dievca v 18 rokoch hodinu vlakom k chlapcovi ktoreho si nikdy nespoznala, tak ti mozem len zablahozelat k odvahe. Ved to je studentka 3 rocnika strednej skoly. Mne to teda normalne nepride - nie ten sex, chapem ze ho maju. Ale aby islo dieta k niekomu o kom rodicia nemaju ani paru na vikend, mi teda normalne nepride.
A pisat ako je v pohode rodit dieta v 18.ke a tu sme. Tak to by som ti len napisala ze je rok 2022 a pokial mlady par spravi dieta hned po skole, tak to aby im rodicia zaistili byvanie, pretoze zarobit co len na blby 2 izbovy byt nie je uplne jednoduche. Predtym ako spravia dieta, tak by si mali asi nieco zarobit aby mali kde byvat a z coho to dieta uzivit.
Ahoj. Píšeš, že v auguste bude mať 18. Tak to by som ju už pustila. Možno jej navrhnúť, že by si sa rada zoznámila s jej priateľom keď po ňu v piatok príde.
Neviem take komenty, keby chce sa s nim vyspi tak ci tak a nemusi si ist ani k nemu domov na vikend.😀
Ja som mala skoro 17, chlap 20 včase keď sme sa dali dokopy a po asi pol roku začali prespávať jeden u druhého každý druhý víkend a sme spolu už 17 rokov a naše najstaršie dieťa bude mať 6 rokov, takže ak jej veríš tak ju pusť, ja som osobne by som pustila.
@hlubik cize rodina, ktora k sebe pozve spat 17-rocnu je podla teba neslusna. V tom pripade sme aj my podla teba neslusna rodina. Podla mna sme uplna normalna rodina, ktora svoje dieta vychovava tak, aby bolo zodpovedne, aby sme mu mohli verit, aby nikomu neublizovalo, pomahalo. Co su teda tvoje kriteria slusnosti?
@miui mozno v 15, ale nepatri sa to priznat.🙂 Ja mam taku skusenost, ze spoluziacky na strednej, ktore boli drzane nakratko, sa pri prvej prilezitosti tak odtrhli z retaze, ze sme len kukali, coho su schopne. Jednak sa spijali donemoty, jednak nemali zabrany v sexe s hocikym, kto sa nachomietol, lebo vedeli, ze retaz bude potom zas nasadena. My ostatne, ktore sme veci (ci uz alkohol, alebo vztahy s chalanmi) riesili priebezne, sme taketo narazove potreby nemali.
ma skoro 18.. sexovat uz iste sexovali .. pustila by som ju ale pod podmienkou ze ho donesie predstvit da adresu a aj telefon na rodicov ..
Nech ho prinesie predstavit, potom ak si plní ine povinnosti (skola,...), je rozumná, by som ju pustila. Len ty si dceru poznáš. Ked chcu "sexovať", robia to aj inokedy a sni na víkendy nemusua chodiť, čiže tomu sa neda vyhnúť a lamentivanie okolo toho je zbytočné.
Noo,urcite sa tam budu diat veci...
@mandzula ako ze mnohe komenty tu su uplne ze uff, ani neviem co na to napisat 🤔. Tiez mi pride zvlastne nieco take zakazat skoro 18 rocnej slecne, ktora uz pravdepodobne mala sex a mama sa s nou aj dost skoro o tom otvorene rozpravala. Jasne, ze by som ho chcela poznat a teda ja som aj osobne poznala a poznam dcerinho frajera a aj toho predosleho. Vzdy som sa s nou o vsetkom rozpravala otvorene, aj o moznych "rizikach", tak ze sex ma chraneny a aj mi povedala, ked prisla o podstivost (samozrejme chraneny sex) v 16 a potrebovala sa rozpravat o svojich pocitoch potom. Vypocula som si ju, utesila ju, ze jej zmatene pocity su uplne v poriadku a ze mohla este pockat, ale ze s tym uz nic neurobime. Ja som rada, ze sa mi zdoverila a ze s tymi pocitami nemusela sa vysporiadat sama. Vazim si nas vztah a verim jej, aj ked to neznamena, ze jej nikdy nebolo a nebude ublizene (bohužiaľ) a strach o nu tu bude stale, ale nezabranim jej rast a zit, to sa neda. Malo ktora slecna si pyta povolenie, ale vedela a vie, ze sa mi moze zdoverit so vsetkym, co robi aj do teraz. Vzdy je to o vztahu rodica k dietatu a ten nas je chvala bohu dobry a verime si, dufam, ze to tak aj ostane. Nevidim a nevidela som vyznam v tom jej nieco radikalne zakazovat, lebo jasne ze potom by ju to len viac lakalo.
Ja som tiež v 17 už prespavala u frajera
@luizina my to mame s dcerou zariadene podobne, vela sa spolu rozpravame, ci uz o vztahoch, alebo o sexe, a to bez akehokolvek pocitu hanby a cervenych lic. Nepotrebujem, aby mi hovorila vsetko, no vie, ze ked ma a bude mat akykolvek problem, akekolvek otazky, moze za mnou prist, a aj chodi. Vazim si jej doveru. A nehovorim, ze ma raz mozno nesklame, mozno raz aj ja ju, no viem, ze som sa snazim pripravit ju do zivota. A, veru, neraz sa o nu aj bojim, ked skusa nieco nove (to ona nevie, ze mi velakrat doma stiska rit😄).
Len aby nebol v skutocnosti omnoho starsi,ked vam ho nechce predstavit, nieco na tom bude.btw ja som mohla u chlapca prespat az ked som mala po 18tke, a to som s nim bola vyse roka a rodicia ho poznali.
@mandzula presne, ved my sme tu pre ne, pre nase deti a tak to ma byt, deti to musia citit a tiez vediet, ze im verime, lebo sme sa snazili ich do zivota pripravit najlepsie, ako sme vedeli. Omylom a chybam sa nevyhnu, tak ako ani my sme sa im nedokazali vyhnut, ale s tym sa musia popasovat uz same, mozno s nasou pomocou, ak o nu poziadaju. Zakazy a prikazy (tie prehanane), len skodia tomuto vztahu a dieta si bude hladat ine cesty, co by ma skor strasilo ako to, o com viem. Ja mam veru casto strach, napr vzdy ked do auta sada, ale zakazat jej to nezakazem, len ju vzdy poprosim aby sa mi ozvala, ked niekde pridu a ze su v poriadku. No tak isto sa ona boji o mna, ked cestujem do prace napr a tiez sa jej musim ozvat po ceste a ked pridem niekde, ale nonstop telefonaty kde si, s kym si, co robis atd su uz uplne cez. Všetko s mierou treba podla mna a ked ze dcera nikdy nemala uplne vsetko radikalne zakazane a vedela, ze moze v ramci moznosti, tak ju to ani tak nelakalo. Neflakala sa, nechodila poza skolu, netahalo ju to vobec s kamaratkami po baroch chodit a tak aj zije. Normalne a všetko primerane.
@yomiko kopulovat 🤣🤣🤣 pouzivam tiez ten vyraz 😁
@luizina chcela by som taku mamu ako si ty 👍 ja mam 17rocnu sestru, vela mi toho povoe aj mame, ale keby za mnou dosla v 16tich ze uz to ma za sebou, asi by som to nedala.stale v nej vidim to male copate dievcatko.teraz mam dceru aj ja,este malinku.. tak dufam ze to ustojim

ja by som ju urcite pustila a aj ked by som ho chcela spoznat, respektovala by som ak by mi ho dcera este nechcela predstavit....a s pozicie 17 rocnej dcery ak sa pozriem do minulosti. ani by som sa nepytala, povedala by som pridem v nedelu.