icon

Mám spraviť rodičom coming out?

19. okt 2023

Mám 15 a som si istý že som trans (trans muž konkrétnejšie) a už mi celkom začína vadiť to, že rodičia ma nazývajú ženským rodom a tak ďalej, takže by som chcel spraviť nejaký ten coming out.

Nie som si ale istý, že ako by to zobrali. Viem že volili PS tak transfóbni asi nie sú ale aj tak.

Mám spraviť comingout?

Strana
z2
mimikarol
20. okt 2023

Ja som už asi ozaj stará vykopávka ale čo to je ten coming out?😆

autor
20. okt 2023

@betulinka1 priťahujú ma ženy, muži iba veľmi zriedkavo

julovka8
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
20. okt 2023

@julovka8 ďakujem. Zase budem o niečo múdrejšia 😊

eva8
20. okt 2023

@mimikarol aj ja 🙂

loliki
20. okt 2023

Máš 15 a si v období dospievania. Vyvíjaš sa a nie je to ešte ukončené. V tvojom tele teraz prebieha hormonálna zmena. Najprv treba pochopiť, čo sa deje v tele 15 ročného. Lebo tie hormóny vplývajú aj na psychiku, na pocity, náladu. Niektorí sa unáhlili a ľutujú to. Žiaľ, nedá sa všetko vrátiť do pôvodného stavu. To chce čas a trpezlivosť a pochopenie aj k sebe samému.

Chloe Cole -

https://www.youtube.com/watch?v=DSGgR3W_jjg

Daniel Black -

https://www.youtube.com/watch?v=31pyIt8fkFI
loliki
20. okt 2023

Odporúčam Ti knižku: P. Gáborík napísal knihu Ona alebo on https://www.martinus.sk/?uItem=1529349
Chráň si to, čo máš. Aj keď sa Ti to zdá byť teraz komplikované, ono sa to všetko pekne vykryštalizuje. Naozaj tie hormóny s človekom urobia veľké zmeny, ale tá hormonálna búrka prehrmí a príde pokojné obdobie. Oplatí sa počkať. 🙂

lujza123
21. okt 2023

Pokiaľ ta to naozaj trápi a mas tu potrebu zdôver sa. No na odpoved na to kto si skutočne si budeš este musieť počkať. Nieje to také jednoduché, vela veci sa môže este zmeniť.

Sama som sa cítila podobne ako ty, už od ranného detstva, nezapadala som do kolónky typického dievčata takže človek začne rozmýšľať že niečo je zle. Nebaví ta to čo by malo byt pre teba typické, nerozumies ostatným a oni nerozumeju tebe. Môže sa to časom pretaviť až do odporu k vlastnému telu a pohlaviu.
Ale keď človek dospeje vedia sa takéto veci zrovnat, vieš existovať so svojou inakosťou a dokonca ju považovať za svoju výhodu. Lebo to že teraz odmietaš “ženskosť” neznamená automaticky že sa budeš cítiť dobre v “muzskosti”.
Kým si dieťa, puberťák musíš existovať vo “vynútenej” sociálnej bubline, v rodine ktorú mas, v škole podľa svojho bydliska, na strednej ktorú si síce vyberieš ale aj tak je ešte ten výber ovplyvnený rodičmi…
Ale príde dospelosť a ty si začneš vytvárať okolo seba novú spoločnosť. Kľudne sa môžeš presťahovať do veľkomesta, nájsť sa v štýle tomboy , nájsť si frajerku a sebe podobnych kamosov/kamošky a zrazu sa celý diskomfort ohľadom vlastného tela úplne vytratí .
Ale je možné že nie, že si naozaj trans.

Každopádne toto / hľadanie vlastnej identity jje pre teba beh na veľmi dlhu trať. Možno skôr než s rodičmi by ti pomohol rozhovor s nejakým dospelým transclovekom a následne so psychológom/sexuologom

Strana
z2