icon

Mám zvoliť zdravotnú školu alebo gymnázium, keď chcem študovať farmáciu?

Ahojte, chcela by som študovať farmáciu, ale neviem či mám ísť na gymnázium alebo SZŠ. Pretože som počula že zo zdravotnej sa veľmi ťažko dá dostať na vysokú, a že gymnázium lepšie pripraví, ale so zdravotnou by som potom na konci mala aspoň niečo v rukách, s gymplom by som nemala žiadnu istotu. Učenie mi ide takže to by nebol problém, alestále si nie som istá.

eliska13
7. sep 2025

@miroslavamazikova určite gymnázium

anonym_7811af
7. sep 2025

zdravotnú, budeš mať aj predmet Farmakológia, na gymku nič také

patka06
7. sep 2025

Jednoznačne gymnázium, prijímačky sa robia z gymnaziálneho učiva
Ak by si išla zdravotnú, budeš potrebovať doučovanie navyše
@miroslavamazikova

summer138
7. sep 2025
@anonym_7811af

@anonym_7811af na zdravotnej škole strednej nie je žiadna farmakologia. Až na Bc odbor Osetrovatelstvo.

summer138
7. sep 2025

@miroslavamazikova rozhodne gympel ak je tvojim snom farmácia. Mám aj SZŠ skoncenu.

anonym_43cc90
7. sep 2025
@anonym_7811af

@anonym_7811af wau, a co z toho bude mat, ked nebude mat gymnazialnu matiku, chemiu..? V BA na farmacii je aj matika, to by som si pozrela, ako by ju zvladla, ked by 4 roky gymnazialnej matiky chybali.

Ja odporucam gymnazium.. odborne predmety dobehnes aj na farmacii, ale aby si sa k nim dostala, budes sa musiet prehryzt matikou, organikou a dalsimi odbormi chemie.. a to zo zdravotky bude sakra problematicke.

deti95060810
7. sep 2025

na zdravotnej máš aj iné odbory ako len zdr. sestra. napr. laboranti majú chémie dostatočne.
možno ešte tento odbor by bol ako tak pre teba. laborant zdravotný, alebo do lekárne.

luxus10
7. sep 2025

na zdravot. skolach byva odbor farmaceuticky laborant...

summer138
7. sep 2025
@deti95060810

na zdravotnej máš aj iné odbory ako len zdr. sestra. napr. laboranti majú chémie dostatočne.
možno ešte tento odbor by bol ako tak pre teba. laborant zdravotný, alebo do lekárne.

@deti95060810 na zdravotnej škole zdravotná sestra odbor ani nie je je praktická sestra - zdravotnícky asistent a to nie je zdravotná sestra. Myslíš laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve - tak to skôr aké stále sa štúdium a hodín chémie a biológie nevyrovnajú gymnáziu.

miroslavamazikova
autor
7. sep 2025
@luxus10

na zdravot. skolach byva odbor farmaceuticky laborant...

@luxus10 áno ale počula som že tam ma až tak dobre nepripravia na vysokú ako na gymnázium, každý vraví inak, už som z toho celá zmätená

luxus10
7. sep 2025
@miroslavamazikova

@luxus10 áno ale počula som že tam ma až tak dobre nepripravia na vysokú ako na gymnázium, každý vraví inak, už som z toho celá zmätená

@miroslavamazikova no ak mas jasny ciel, budes mat chut na gym sa ucit dejepis, zemepis , roziahlu matiku, fyziku, sj vo velkom rozsahu?to si radsej urob odbornu skolu, a cielene sa na tie prijimacky pripravuj...a len tak mimochodom, pripravovat sa na prijimacky na vs sa musia aj studenti gym...

anonym_7e7360
7. sep 2025

@miroslavamazikova mňa zaujíma využiteľnosť v povolaní?farmácia je dosť žiadaná ,ako vidím na profesii a aj dobre platená ,však?

mondolina
7. sep 2025
@summer138

@anonym_7811af na zdravotnej škole strednej nie je žiadna farmakologia. Až na Bc odbor Osetrovatelstvo.

@summer138
je farmaceutický laborant.

anonym_bfa96e
7. sep 2025

Ak chces byt farmaceuticky laborant, chod na farmaciu , je to stredna skola, v pripade, ked sa na vysoku farmaciu nedostanes alebo nedokoncis, nakolko farmacia sa velmi tazko studuje. Mas tam vela chemie.
Z gympla ak neskoncis, nemas vvruke nic. Mam znamu, ktora studuje farmaciu VS, ma gympel a nechcu ju ani na brigadu do lekarne zobrat. A zoberu radsej stredoskolacku.

anonym_2e349f
7. sep 2025

ked ti ide ucenie, tak aj zo zdravotnej sa v pohode dostanes na farmaciu. a budes mat vyhodu v tom, ze pocas studia budes moct brigadovat v danom zdravotnickom odbore. na druhej strane gymnazium ta lepsie nauci chemiu/biologiu/matiku a nebudes to musiet dobiehat sama.

sidicek
8. sep 2025

Neblázni, žiadna zdravotná, určite gympel ani nad inym nerozmyslaj ak si študijný typ.

willacontella
16. sep 2025

Dobre si rozmysli ci naozaj chceš farmaciu, nie je to uz také pekne povolanie ako bolo kedysi. A určite gymnázium

lulamx
16. sep 2025

@miroslavamazikova ked sa este len chystas na strednu skolu, tak zdravotnu si nechaj ako zalohu a primarne sa skus dostat na gympel. ak sa potom z gympla nedostanes na farmaciu, su aj ine studijne smery. nemusi to ostat tak, ze nebudes mat nic v rukach. budes mat viac moznosti ist studovat nieco ine.

miroslavamazikova
autor
23. sep 2025
@willacontella

Dobre si rozmysli ci naozaj chceš farmaciu, nie je to uz také pekne povolanie ako bolo kedysi. A určite gymnázium

@willacontella môžem sa spýtať prečo?

willacontella
25. sep 2025
@miroslavamazikova

@willacontella môžem sa spýtať prečo?

@miroslavamazikova velmi zalezi co chces robit, ak chces kludne mi napis spravu