icon

Masér alebo zdravotná sestra

dom1kaa
9. apr 2025

Dobrý deň
Prijali ma na maséra a aj na zdravotnú sestru a mám problém rozhodnúť sa..neviem čo by bolo lepšie. Bola by som rada za kľudnejšiu prácu a to je asi ten masér a sestrička je veľmi stresujúca. Ale zároveň je sestra viacej fascinujúca. Neviem už čo ďalej
Ak ma niekto skúsenosti a vedel by mi poradiť pomohlo by mi to s rozhodnutím..ďakujem

lucka_ke
9. apr 2025

masér je veľmi fyzicky namáhavá práca, ja by som volila sestričku, tam si vieš vyberať kde budeš robiť

melanta
9. apr 2025

Súhlasím s @lucka_ke ako sestra si vieš vybrať, či budeš robiť na očnom oddelení alebo gynekologickom či geriatrii. Alebo v ambulancii. Proste vieš si vybrať náročnosť, fyzickú aj psychickú. Ako masérka nemáš možnosť vybrať si menšiu či väčšiu námahu, je to fyzická práca vždy.

lindusss2016
9. apr 2025

@dom1kaa som maserka v nemocnici, v kontakte som denno denne so sestrickami, ktore k nam chodia na rehabky. Velmi zalezi, aka sestra by si bola. Kde, na akom oddeleni, alebo v sukromnej ambulancii? A presne to iste plati pre masera. My sme fakultna nemocnici a praxuju u nas aj studenti, ja mam uzasnu pracu, aj porobim, zaroven to nie je vobec vycerpavajuce. Ale mam skvele vedenie a ak by som mala masirovat niekde vo wellnesse, tak dakujem pekne. S maserom ale vies fungovat aj samostatne a zarobit si slusne, len to chce roky praxe a vytvorit si klientelu postupne. Ci je praca sestry viac fascinujuca, to neviem. Kazdopadne trwba ratat s tym, ze tam pracujes s chorymi, casto infekcnymi pacientmi. Ako maser by si robila so zdravymi, bud relaxacne masaze pre uplne zdravych, alebo teda zdravotne pre ludi s problemami pohyboveho aparatu, stale to nie su chori, hnisajuci, pomoceni a kadejaki. A praca je to ore mna fascinujuca dost, kazdeho pacienta musis vnimat individualne, nemozes praktikovat to iste na vsetkych. Teda mozes, ale potom by si bola maser na hovno. Musis sa nacitit na pacienta, navnimat, co potrebuje on. Ludia su za to neskutocne vdacni a musim povedat, ze neprijemnych pacientov zazivam velmi zriedka. Co tu nedavno bola diskusia, kde sa sestry stazovali, ako s nimi pacienti komunikuju.

lindusss2016
9. apr 2025

@melanta to nie je vobec pravda. Aj maser moze pouzivat mnozstvo technik, nie vzdy je to fyzicky namahave.

melanta
9. apr 2025

@lindusss2016 áno, máš pravdu, ale sestra tých možností má rozhodne viac.

Autorka, ja by som si z týchto možností vybrala maséra vtedy, ak by som chcela neskôr riešiť štúdium fyzioterapie, možno akupunktúru a iné. Aby som mala širší záber.

majamat
9. apr 2025

@lucka_ke
@melanta neviem ci sa da uplne vyberat, kde chce robit sestru, ked je "plny stav" na danom odd, potom tam prijmat nebudu. a plno bude hlavne na odd, kde je vacsia pohoda a klud. tym nemyslim, ze sa tam nenamaha, ale skor psychicka pohoda aj vo vztahu k vedeniu odd.
jasne, ez sestier je malo,a le teda urcite budu doplnat halvne odd, kde treba.
co sa tyka mabulancie, je to problematicke tiez, praca slabo platena, co je sice aj inde, al tu nie su priplatky za sluzby cez vikend a nocne, ci sviatky. dr casto sestru vyuzivaju aj na upratovanie, dalej ak sa snazia sestrit, tak casto chvilami vyuzivaju rpacu bez sestry, rpiapdne som zazila, ze mali roznych asistentov a odbornu pracu si urobili sami a pod. tiez je nevyhodou, ze dovoleku si sestra sice moze naplanova nejak,a le urcite j tam tlak,a by ju mala rovnako ako dr. a uplne posledna nevyhoda, deno denne 2 stale ti isti ludia a ted aniektori dr maju fakt hrozne spravanie a sestra si to odnasa. smaozrejme niekedy je to aj opacne.

panonia
9. apr 2025

@dom1kaa Kolegyňa sestrička vo voľnom čase masíruje, ale ona dosť cviči a posiluje, má neskutočnu silu v rukách

lienka_anulienka
9. apr 2025

Som sestra... A ak by sa dalo ešte raz rozhodnúť tak si to určite nevyberiem 🙂 sestier je malo, zodpovednosti stále viac.. A bude horšie týmto tempom. Ak by som to vedela skôr, asi by som šla na laboratórne metódy, zubnú asistentku alebo maséra 🙂

melanta
9. apr 2025

@majamat ja rozumiem tomu, že práca sestry je veľmi náročná. A neúmerne tomu veľmi slabo ohodnotená. Na druhej strane, vážme si, že sú ľudia, ktorí to chcú robiť. A podporme ich.

vveron1ka
9. apr 2025

@dom1kaa som sestra a v kazdom zivote by som si vzdy vybrala toto povolanie. Je to moj splneny sen.

luccija
9. apr 2025

@dom1kaa môj dlhoročný masér má opäť zápal šliach a nemôže dočasne masírovať.Je to ťažká práca a nicis aj svoje zdravie v predklone, na nohách, trpia prsty klbiky, ale pekná práca.
Ale, ak budeš pracovať sama na seba tak zaujímavéll finančné, ale tiež by som to kombinovala s fyzio
Sestrička mozes byt aj v luxusnej zubnej ambulancii, na recepcii , ale aj 12 tky v nemocnici, ale aj súkromná opatrovateľka.Ja by som si vybrala maséra kvôli tomu, že by som mohla podnikat

majamat
9. apr 2025

@melanta ok, ale nie tak, ze budem uvadzat vyhody, ktore tam nie su. co sa tyka oho platu, to nie je priorita v tej info co som sa snazila poskytnut.

v prvom rade som chcela oponovat tomu vyberu pracoviska.
v druhom rade som chcela vykrelsit, ze ak si sestra povie, ez skusi ambulanciu, tak je to menej vyhdone ako odd. islo o porovnanie tychto 2 oblasti.

saxana000
9. apr 2025

Ak chces pokracovat na fyzio a venovat sa tomu tak maser. Ja mam masera s maturitou ale nevenujem sa tomu dovodov bolo viac..praca je to tazka ak ostanes v zdravotnictve a nepojdes sukromnou cestou rak aj mizerne platena ale ak si dobre pamatam maju maseri v osnovach elektro liecbu parafin a ine procedury uplatnitelne v kupeloch.

lindusss2016
9. apr 2025

@luccija tak nevedel si asi vazit sam seba a svoje zdravie... Masiroval v predklone? A to ako? Preco? Ved su nastavitelne stoly prave preto, aby si to kazdy maser upravil podla svojej vysky. Vies, jeden clovek nie je vzorka. Tvoj maser zjavne nieco robil zle. Kto sa chce udrzat zdravy, musi denne sportovat, a to neplati len pre maserov. Ale teda ak lieci telesny aparat inych ludi, v prvom rade ma ist on prikladom a musi mat spravne drzanie tela a hlavne vybudovane svalstvo.

lindusss2016
9. apr 2025

@melanta ano, sestra ma na oko vacsi vyber, lenze v skutocnosti je ten vyber obmedzeny na volne pracovne miesta a na to si uz dostala odpoved vyssie od @majamat . Ak je niekde volne, tak oreto, ze su tam na prd podmienky za rovnaky plat, ako maju inde pohodicku. Takze tak. Ale pravda je taka, ze zdravotnik sa niekde proste zamestna. Ci uz maser, sestra, osetrovatel, atd. Ale nevies dopredu povedat, ci bude s tym konkretnym miestom spokojny. Mala by si vybrat podla toho, kam ju to viac taha.

luccija
9. apr 2025

@lindusss2016 predklone som zle napísala, ale tak trpí krcná chrbtica, kríze.Ty si ešte mladá, keď budeš mať 55 r potom sa môžeme porozprávať.Svaly nie sú všetko jednoducho tie prstove kĺby šľachy trpia to snáď priznas.

lindusss2016
9. apr 2025

@luccija nemoze mu pri masazi trpiet krcna ani krize, ked sa dobre postavi. Ano, na male klbiky je to narocne, ale aj prsty treba posilovat a ako maser ma naozaj vyhodu, ze vie aj sam seba rehabilitovat. Proste treba sa o seba starat. A ja nie som ziadna zabka, ale jednoducho spravne drzanie tela a pevny stred tela su zaklad pri akejkolvek cinnosti, ci profesii. Za mna ovela narocnejsie povolanie je stat za pasom alebo sediet pri pocitaci. Maser je v pohybe, moze sa postavit tak, aby v prvom rade jemu bolo dobre.

petronelag
9. apr 2025

@dom1kaa Myslím si, že sa treba rozhodnúť podľa toho ako si fyzicky zdatná, od toho záleží, čo by bolo vyhovujúcejšie.

gabika99
9. apr 2025

@dom1kaa ako vieš, že si prijatá aj za zdravotnú sestru? Talentovky na maséra už síce boli, ale prijímačky na zdravotnú sestru ešte nie. Ci vieš, že si napísala monitor nad 80 percent?

majamat
9. apr 2025

@gabika99 ja zas neviem kde robila primacky.
odbor zdravotna sestra - tusim toto pomenovanie sa ani uz nepouziva, je to sestra, jedno obdobie to bola vseobecna sestra, ale to je jedno.
studuje sa na vysokej skole.

este je tusim odbor diplomovana sestra, co som si mylela kedysi, ze uz neexistuje, no niekto sa na to minule pytal.

a teda prakticka sestra.

dom1kaa
autor
9. apr 2025

@gabika99 Napisala som nad 80%

dom1kaa
autor
9. apr 2025

Ďakujem všetkým za rady a vaše skúsenosti teraz mám v tom jasnejšie ☺️

gabika99
9. apr 2025

@majamat samozrejme, praktická sestra. Kedysi dávno to bola zdravotná sestra, ale všetci vieme, čo mala autorka na mysli.

majamat
9. apr 2025

@gabika99 praktica nebola zdravotna sestra.

feneo
Odpoveď bola odstránená