Začínam ľutovať tento výber a veľmi sa bojim
Tak ale je toho strašne veľa a vôbec sa mi to v hlave nedrží preto sa bojim
Tak aspoň niečo ku každej téme ;)
Tiež som maturovala 🙂 Neboj, pomôžu ti a nevedú ťa.
Maturoval som z dejín výtvarného umenia.😁
Kukni youtube videa, dcera sa z toho vsetko uci.
Tak, ako ti tu radia. Ak myslís, ze nestihneš, tak maj prehľad, aby si vedela základ ku kazdej téme. A áno, dejepisu je veľa na údaje a obsah, ale ak máš prehľad, hádam sa chytíš plus mali by byť k otázkam historické pramene, tie tiež pomôžu.
Ale prosím ťa, každý priemerne vzdelaný študent ovláda dejiny staroveku a stredoveku lusknutím prsta.
Ja som maturovala z dejepisu. Akože vždy som sa ho nejak vedela naučiť ale potom keď prišla maturita tak som zrazu mala pocit, že to nedávam. V podstate som sa skoro celý akademický týždeň učila len ten dejepis…bála som sa tej skúšky najviac. Mali sme tam asi 30 okruhov a ja som mala pocit, že ich viem možno 5. Nakoniec som si vytiahla celkom také v pohode otázky, ktoré som aj vedela. Aj mi pomohli lebo vedeli, že nie som blbá len som v strese😂 nakoniec to bola asi najviac v pohode skúška asi z tých všetkých štyroch predmetov čo som maturovala.
Ja som tiež maturovala z dejepisu,tiež som potom ľutovala výber,ale nakoniec nejak to dopadlo🙂hlavné je nebyť ticho😃držím palce😉
Ano maturovala, super to bolo, vobec nelutujem, som vytiahla Tudorovcov 😂. Najlepsia matura pre mna 😀.
Ja učím dejepis maturantov,ak niečo treba, napíš
My sme na maturite mali k dispozícii aj nejaké dejepisné mapy ako pomôcku tak odtiaľ sa dalo dosť vyčítať a odraziť.
Pohoda to bola. Vybrala som si medzivojnove obdobie a aka nahoda - rovnaku temu som vybrala aj zo slovenciny 😅😅😅😅
Ja sa bojim že nebudem vedieť ani zaťať že dostanem okno
Tak tu sa nič iné nedá poradiť, len to, že sa tomu venuj čím viac, tým lepšie. Čím viac času nad tým stráviš, ale myslím produktívne využitého času, tým menšia pravdepodobnosť, že dostaneš okno. Žiadny iný zázračný recept neexistuje. Hlavne, keď si budeš opakovať, tak je dôležité, aby si ku každej téme vedela aspoň niečo povedať.
A ja zase ľutujem, že som si ho nevybrala. Ale som si vybrala iné. Hlavne, aby si vedela aspoň tie základy. Ako Ti radili aj v iných komentároch. Neboj sa, dáš to. Viem, že stres robí svoje.
@martinadomianova podobne, nemala som ale takú možnosť maturovať z dejepisu. Potom som študovala históriu, takže som štátnicovala
Usmievaj sa,
lebo po úspešnej maturite to bude na vysokej škole väčšia záťaž.
🙂
Treba sa učiť, pred maturitnou skúškou si to zopakovať. Ver, že všetko, čo si sa učila, máš niekde tam v hlave uložené. Aj keď si to nemyslíš.
Keď pokojne potiahneš svoju otázku a pokojným pevným hlasom nadiktuješ jej číslo a znenie maturitnej komisii, tak sa pokojne pober sadnúť (nie klesnúť! 🙂) do lavice napísať si prípravu.
Pomaly a pokojne zhlboka dýchaj a najneskôr po minúte Ti to naučené začne naskakovať a vybavovať sa Ti.
Ja som maturovala. A to som sa dejepis celé tri roky veľmi neučila, až v maturitnom ročníku som začala. Však dejepis sú samé zaujímavé, niektoré možno menej zaujímavé príbehy. Stačí mať dobrú knihu, učebnicu, materiály a potom si už len čítať 🙂