icon

Moja 13 ročná dcéra vymýšľa, že patrí do LGBT

eva_krenjugova
19. feb 2022

Nedávno mi moja 13 ročná dcéra povedala, že patrí do “LGBT komunity”. Vraj je “bisexualna”.. príde mi, že na takéto rozhodnutie je ešte primlada a iba vymýšľa a vyžaduje si pozornosť. Neviem čo s ňou mám robiť, nejaké rady?

thoughtfulweirdo
20. feb 2022

@anaj_janka Mňa by zaujímalo, čo presne sú ženské a mužské šaty. Čo napríklad chudáci škóti? Všetci pôjdu do pekiel, lebo majú ako národný odev sukňu? A čo také topánky na opätku? Kedysi patrili do pánskej módy, dnes do dámskej, tak ako to s nimi je? A keď dcére kúpim tričko v sekcii "chlapčenské", lebo frčí na požiarnikovi Samovi a z nepochopiteľného dôvodu také v sekcii "dievča" nie je, odsúdila som ju na večné zatratenie? 🤣 Či podľa čoho sa určuje pohlavie kusu látky?

anaj_janka
20. feb 2022

@annamarin
K tomu lubeniu sa dvoch ludi.....
Píšem vo všeobecnosti-
Máš jedno srdce a Bohu záleží na Tom komu ho das....ako ten druhý s tvojou láskou bude zaobchadzat....sebecky alebo milujúci?lebo človek ak sa popáli už si dáva dobrý pozor,aby mu zasa nebolo ublížené a človek zbytočne trpel a poznačilo ho to.
Zo života ....prečo sa toľko žien teší,že hoc spolu žijú i deti majú,dom postaveny,že má zásnubný prsteň,bude svadba?...lebo Boh ju stvoril ako ženu a dal jej tuto túžbu do srdca....kým ona je a kým sa stava.....ale aj muž sa keď si chce získať lásku svojho srdca a nenaučí byť pozorný, počúvajú i spolahlivy, byť rozhodny,niesť zodpovednosť v tento čas - chodenia spolu, tu je predpoklad,že dá to najlepšie,aby si ju získal a ukázal,čo v ňom je,ale keď nemá výzvu,prečo sa má snažiť?-vieš čo môžeš od neho očakávať,miluje ma a pred všetkými?
Takto Boh dáva žene vysoké postavenie manželky,tej jedinej, takto jej zabezpečuje ochranu, bezpečie,zazemie,kto.je ma poskytnut muž,tak isto i zabezpečenie ak by sa niečo jemu stalo,dedičstvo. Je toho veľa,určite nechcel,aby si ľudia ničili životy nepodarenými,neusporiadanymi,neistymi,prazdnymi a veľmi bolestnymi vztahmi a potom keď prídu problémy "chytali mačku za chvost"
Tie odporúčania sú pre dobro duše cloveka,veď pozri na prírodu,akú krásnu stvoril,tam môžme čítať,že On nám chce lepšie ako my sami sebe a rozumie sa bam,ale problém je my tomu neveríme. Pekný večer

anaj_janka
20. feb 2022

@thoughtfulweirdo prepáč,ale píšeš úplne od veci.....dáva ti zmysel to čo si napísala?..
Odpisem ti,ale aj tak mám pocit,že ty sa budeš len vysmievat...no ale .....myslím to v dobrom,bez urážky, skús sa hlbšie zamyslieť o čo tam ide v tom texte... Lebo presne máš tu históriu a kazda má svoje,ale predsa niečo je v nich spoločne ......a to,aby ženy sa správali a boli ženami a muži zasa mužmi,aby ti bolo jasné kto to je a s kým sa vlastne rozprávaš (rozumej veď ti je dobré,keď vieš s kým sa bavia a akého človeka máš pred sebou).
Muži,aby boli gentlemana,vedeli otvoriť žene dvere,odniesť nákup atď ..

lujza123
20. feb 2022

@anaj_janka biblia nieje žiadna príručka ktorú dal ľuďom boh, je to zbierka mezopotanskych legiend, spísaná židovskými kňazmi niekedy v 8 až 6 storočí p. n. l. . Neexistuje jediný originál týchto textov, všetko sú to iba prepisy.

Mimochodom vieš prečo zakázali to slávne "liečenie homosexuality" s ktorým prišli kresťanské organizácie v Amerike? Pretože tento nebezpečný brainwashing v mene bozom spôsoboval ľuďom ťažké depresie, dohnal mnohých k samovražde a samozrejme nikoho "nevyliecil". Pretože sexualna orientacia sa meniť nedá.

anaj_janka
20. feb 2022

@lujza123
Tu Boh ukazuje kým On je - "Ja som Alfa i Omega, hovorí Pán, Boh, ktorý je, ktorý bol a ktorý príde, Všemohúci.
A dodal: Už sa vyplnili!
Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Smädnému dám zadarmo z prameňa živej vody.
Ja som Alfa i Omega, prvý a posledný, počiatok i koniec."
V bibli ďalej hovorí,za akým účelom stvoril človeka....aby žil spravodlivý,šťastný, zodpovedny a život,kto.obohacuje a k všeobecnému prospechu, v láske,dal poriadok manželstvo - to žiadny zákon nedefinuje,nie je to zvláštne?.Ale tiež hovorí o hriechu,že zranuje Božie srdce a hriech ničí človeka,poukazuje na to že každý sme hriešny,každý jeden.
No a nech si berie človek akúkoľvek autoritu, akékoľvek rúcho, nech ma titulov koľko chce na jedno mu Boh nedal právo a moc a preto sa to ukáže ako klam(Amerika)....očistiť myseľ od zlých myšlienok, zbaviť človeka závislosti, umyť od špiny hriechu,vyliečiť bolesť duše a dať moc žiť v čistote, pravde, radosti a konečne zo srdca sa žiť život a nie prezivat,byť dobroprajny, lebo len sám jediný Kristus prišiel z neba a toto právo si získal na kríži,On zaplatil svojim životom na Tom hroznom krizi,aby niesol bolesti i týchto ľudí, aby človek mal vôbec šancu na skutočne nový život,nový začiatok, keď človek spozná vlastný hriech a už takto ďalej nevládze a nechce.
Kristus má právo a moc dať človeku novú myseľ,srdce i túžby a ukázať mu akým Bohom vlastne skutočne je to o vzťahu s Ním "Potom im dám jedno srdce a nového ducha vložím do ich vnútra."
Je to fungujuca viera.
"Nikto, kto verí v neho, nebude zahanbený.
Veď každý, kto by vzýval Pánovo meno, bude spasený (zachráni si dušu)." Pa

iveska
20. feb 2022

@annamarin a ty si naštuduj čo sa stalo s takými ľuďmi. Nemáš ani šajnu čo píšeš. Potom sa môžeme baviť.

nika523
Autor odpoveď zmazal
cairka
21. feb 2022

@anaj_janka , čo toto spoločenstvo? Myslíš, že oni čítajú inú Bibliu, alebo uctievajú iného Boha? Alebo len vnímajú Boha ako Boha pre všetkých a Boha, ktorý je milostivý ? https://duhovi-krestania.sk/

diamond007
21. feb 2022

@lenka1208 nastuduj si detskú psychológu keď podľa teba dokáže vedieť čo chce 13r dieťa...

matabb73
21. feb 2022

@thoughtfulweirdo a prečo nosia farári šaty? To nie je mužské oblečenie. Ja žasnem, že v tomto storočí má niekto takéto stredoveké názory. Keď sa do takej rodiny narodí homosexuál buď ujde na opačný koniec sveta alebo to skončí samovraždou.

lenka1208
21. feb 2022

@diamond007 nemusim si nic studovat, mam naj kamarata homosexuala a on uz od cca 12-13 rokov vedel ze nieco je inak a teda 'nevyrastol' z toho..

thoughtfulweirdo
21. feb 2022

@anaj_janka Nie, nebudem sa vysmievať, len to nedáva nijaký zmysel. Čo presne znamená, že žena má byť ženou? Čo to znamená byť ženou? Keď si oholim hlavu na koleno a oblečiem pánske tričko, stále som žena. Aj ja môžem otvoriť inej žene dvere, keď vidím, že za mnou ide, môžem aj len tak kamarátke pre radosť kúpiť kvet a stále budem žena. Neverím v "ženské" a "mužské" správanie, neverím, že niečo je vyslovene dovolené len mužom a niečo len ženám. A ešte sa spýtam, prečo vlastne je dôležité, aby som vedela, s kým sa rozprávam? Potrebujem vedieť, čo má v nohaviciach (alebo pod sukňou) osoba, čo sa na mňa usmiala a zaželala mi krásny deň? Alebo to potrebujem vedieť o osobe, čo ma v noci v parku okradla? Alebo o osobe, čo mi predá 15dkg šunky? Alebo o osobe, čo vybaví moju žiadosť na úrade? Prečo? Zaujímajú ma genitálie človeka, s ktorým chcem nadviazať intímny vzťah, ale nikoho iného. A pokiaľ niekto iný potrebuje vedieť, čo je pod mojím spodným pradlom, je to pre mňa úchyl. Aby sme si rozumeli, ja som veriaca. Ale verím v Boha, čo nie je povrchný a viac ho zaujíma, čo okolo seba človek rozosieva než to, koho ľúbi a čo si oblečie.

diamond007
21. feb 2022

@lenka1208 úžasné, na základe jedného kamaráta sudis iných a detskú psychológu... Tak sa nabudúce aspoň zdrz komentára 🤦 ja mám kamošov ale teda zistili to v 16-17rokov, ani jeden nie v 13 a to len zo skúseností píšem... Z psychologického hľadiska to nie je veľmi reálne v 13r. A ak si nečítala príspevok jej dcéra HOVORI ZE JE, PRAVDEPODOBNE TAK NECINI ešte ... Koniec nezmyselnej debaty ...

tatianna56
21. feb 2022

osobne si myslim, ze skor v tom vidi trend ako nejake presvedcenie. kezde prichadza do puberty isto sa to este viec krat zmeni

lujza123
21. feb 2022

@diamond007 prečo by sa mala zdržať komentárov, ja mam rovnakú skúsenosť. Väčšina inak orientovaných to už v takom veku tušila. Nemali úplne jasno, na to musí byť naozaj človek starší, ale nejaké náznaky tam už boli v takomto veku.
Ja som mala tiež 13 keď som sa prvý krát zalubila/niekto sa mi páčil. Dcéru mam 12,5 ročnú a tiež mi prezradila ze sa jej páči spolužiak, rozbucha sa jej srdce pri nom, nervozita atď.
Väčšina 13 ročných - to sú 7maci je už v puberte, vidno na nich fyzické zmeny, dievčatá už často menstruuju, rastu im prsia aj ochlpenie takže samozrejme prebúdza sa aj sexualita

lenka1208
21. feb 2022

@diamond007 prepac ale nezdrzim sa komentarov :D a co by si zo psychologickeho hladiska navrhovala ty? povedat jej ze prepac mas len 13 rokov, tak si nevymyslaj, to este nemozes vediet..u mna by mama s takouto vetou skoncila a uz by som sa jej nikdy s nicim nezdoverila. Aj keby to este nevedela, povedat jej ze nevymyslaj si, si este mala, toto nevies je to najhorsie co sa moze udiat

terry2003
21. feb 2022

@diamond007 presne prečo by sa mala zdržať komentára. Aj ja poznám dievča, ktoré tušili že je inak orientovaná v 12. Nebola si s tým istá, ale mala už vtedy náznaky. (A nie, nerozprávam o sebe.)

nika523
21. feb 2022

@lujza123 tiez si myslim že 13 ročná to už cíti alebo vie ako 13rocnej sa mi už páčili chlapci. A čo sa tyka tohto prípadu mozno to je len vystrelok a možno to je naozaj, treba to nechať tak a neskôrcsa uvidí a treba ti akceptovať

cairka
21. feb 2022

@diamond007 , nezabúdajme , že puberta nie je o tom, že máš 13 rokov ,od dnes si v puberte - ale je to obdobie, ktoré u niekoho začne skôr (v 10 . nejedno dievča už menštruuje napr. ) a u iného v 14-15 prvé náznaky. Hlavne sa nedá porovnávať chapci a dievčatá. My síce riešime iné písmenko s LGBT, ale prvé pokusy o hľadanie sa boli ešte dosť pred pubertou, v 13 už prebehol prvý pokus o coming out v škole.

galioska
21. feb 2022

@eva_krenjugova tak neviem, mladi skusaju vsetko ako aj my aj ked niektore veci nam pridu ako extrem v dnesnej dobre citaju kadeco na nete, hlavne ze mozu byt kymkolvek chcu, no pravdou he ze mozu a my to nezmenime. podla mna staci nechat deti vyskusat a tvoja dcera len raz natrafi na poriadneho chlapca a bude po bisexualite😀
hlavne dietatu neukazovat ze je zo nieco umele, neprirodzene, lebo mozne je vsetko a mozeme sa postavit na hlavu😉

nika523
21. feb 2022

@anaj_janka a toto či ty píšeš to sa ani čítať nedá, oháňaj sa bibliou niekde inde , mamička potebuje reálnu radu a nie tieto predpotopné názory ktoré nikdy nikomu nepomohli skôr uškodili, človeka treba akceptovať takeho aký je a nie aký by mal byť podŀa niečích predstáv

matabb73
21. feb 2022

@diamond007 moja dcéra má 13 a má kamaráta homosexuála. Chalan sa tým netají a vie to o sebe už nejakú dobu. Takže, vidíš, že aj ja mám takúto skúsenosť. Nie je to nič výnimočné. Puberťáci v tomto veku si už plne uvedomujú svoju sexualitu. Divila by si sa, ale niektoré dievčatá v tomto veku už majú za sebou prvé sexuálne skúsenosti. Bolo to tak aj keď som bola ja v puberte, čo bolo pred 35-timi rokmi a je to tak aj teraz. A nie sú to žiadni asociáli ani Rómovia, ako sa zvykne hovoriť, bežné detská z bežných rodín. To, že u teba to tak nie je, neznamená, že to neexistuje.

bubik6x
22. feb 2022

@eva_krenjugova môj priateľ s ktorým máme 2 deti, ma ešte jedno z predošlého vzťahu - 14 ročnú dcéru, ktorá oznámila rodičom že je bisexualna, priateľ mi to povedal a opýtal sa čo si o tom myslím, odpovedala som mu otázkami: ľúbiš ju teraz menej? Čo by si s tým chcel robiť? Dieťa neprestanes ľúbiť aj keby bolo neviem aké, treba ju len podporovať, ak si to myslí tak ok, možno o rok alebo o dva to bude ináč, možno nie ale tvoje city voči nej sa aj tak nezmenia, len sa to musíš naučiť rešpektovať a brať ju taká aká je

dadus_ka
22. feb 2022

@eva_krenjugova ja som tiež v 13 vedela ze som bisexualna ale v tej dobe som našim nehovorila...

anaj_janka
23. feb 2022

@thoughtfulweirdo začnem od konca.Pises,že si veriaca. Bola som aj ja veriaca a predsa som o Bohu pochybovala,neverila som mu.Vedela som s istotou,že je a preto som si plnila kostolné náležitosti (veď po smrti čaká človeka nebeské kráľovstvo alebo večne zatratenie a tam nechcem ísť). Nevidela som ho ako dobrého aj napr.kvoli homosexualite,ako môže povedať,že je to "ohavné" v jeho očiach,keď ten človek to tak cíti,možno by som napísala presne to isté atď.
Avšak aké prekvapenie pre mňa bolo,keď mi ukázal,že každý jeden sa narodime hriesni - míňam cieľ života,myšlienok,pre kt.sme boli stvorení. Čiže mi došlo,že ja mám vážny problém a preto Boh mlčí,to je jeho súd,necítim jeho pomoc a v živote som takpovediac na všetko sama. Ja som sa až potom stretla s Božím odpustením v Ježišovi Kristovi a zrazu viera zacala fungovať,učí sa a je to vzťah s ním. Na internete je veľa svedectiev,

https://www.youtube.com/watch?v=XfS-4NvvWKY

(tak ako sa s ním strela samaritanka,jej život sa v tom okamihu zmenil,tak stretnutie s Kristom funguje dodnes).

Tu je len zopár myšlienok na tému muž a žena a ich vnútornom rozdiele. Máj pekný deň.

anaj_janka
23. feb 2022

@nika523 čítať sa to nedá,to máš pravdu,ale to preto,že čoho je človek schopný,je to hrozné,áno.
Ukazujem to najrealnejsie riešenie i moc Božiu,kto.meni človeka.

https://www.youtube.com/watch?v=TmVwqZDZ1_k

Tu je ukázané "ako je uložené ľuďom raz zomrieť a potom súd" - Každý sa budeme zodpovedat za svoj život.

anaj_janka
23. feb 2022

@cairka Pan Ježiš - on rozdeľuje ľudí, hovori, že po ovocí poznáš kresťana,čiže zle ovocie = zlý strom, dobre ovocie = dobrý strom. A nie každý,kto mi hovorí Pane,Pane vojde do nebeského kráľovstva.
Toto je jeho slovo,tak na mňa sa nehnevaj,s ním si to vybav. On je Pan,vidí vnútro človeka,jeho postoje,myšlienky,cieľ a jeho slová sú, že je to vo vnútri takéto

" ak si uvedomuje, že zákon nie je určený spravodlivému, ale pre tých, čo prestupujú zákon, pre vzdorovitých, bezbožných a hriešnikov, pre nehanebníkov a svetákov, pre otcovrahov a vrahov matiek a vôbec pre vrahov,
pre smilníkov, pre súložníkov mužov, pre obchodníkov s ľuďmi, pre luhárov a krivoprísažníkov a pre čokoľvek iné, čo sa ešte prieči zdravému učeniu"

"Tvrdili, že sú múdri, a stali sa bláznami.

Preto pre túžby ich sŕdc vydal ich Boh napospas nečistote, takže sami zneucťovali vlastné telá.
Preto ich Boh vydal napospas hanebným vášňam. Lebo ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený.

Podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a rozpálili sa rozkošníckou vášňou jeden voči druhému; muži s mužmi páchali hanebnosti a sami na sebe si odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie."

cairka
23. feb 2022

@anaj_janka , panenko skákavá, ty si v minulom živote určite upaľovala čarodejnice
🤐 Poznám strašne veľa neveriacich ľudí, ktorí roznášajú po svete dobro a nanešťastie aj pár "kresťanov", ktorí pľujú jedovaté sliny v mene Ježiša a Boha samotného. Ty nie si Boh aby si súdila, nestavaj sa mu roveň. Pýcha je hriech! Ja som atesta, takže pekla sa nebojím, ale bojím sa ľudí, ktorí iných súdia a vyhovárajú sa na "Vyššiu moc" , či Boha.

nika523
23. feb 2022

@cairka presne, moje slová a tiež ma to napadlo že keby žila v minulosti tak upaľuje čarodejnice, dúfam že takých ľúdí už nikto neberie vážne

matabb73
23. feb 2022

@cairka náboženská fanatička. Je jedno či sú to kresťania alebo moslimovia alebo iná viera, ale keď to berú takto fanaticky, je to choré. Nemám nič proti viere, pokiaľ si daní veriaci nemyslia, že sú niečo viac len kvôli viere a zabudnú používať zdravý rozum. Tiež som ateista a som alergická na vnucovanie viery.