Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa
Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.
Normálne,či skôr bežné to nie je. Ale zase neznamená,že je to zlý človek,či bude manžel.
Je to veľmi individuálne. Ako je na Tom dcéra?niektoré deti sú v 19r.zreli ľudia,niektorí nie sú ani v 50r.
Možno si intelektuálne rozumejú,okrem zaľúbenie sa. Ďalšia vec,čo chce dcéra ďalej?čo chce on ďalej. Či chcú vážny vztah-manzelstvo?či chcú len tak "žiť". Toto by mi vadilo asi ako matke najviac.
A ešte mi napadla otázka,čo dcéra hľadala v staršom mužovi?oporu?chyba jej otec?nie je to niečo psychologické?
Nemusí byť,kľudne to môže byť aj skutočná láska a pekne manželstvo.
Ale nikto z nás nepozná situáciu. Čiže nemôže existovať nejaká rada,odpoveď.
@ckocka diagnózu neurčujem, len hovorím, že to je taký ten mentálne spomalený človek, ktorý svet vidí trošku inak ako všetci ostatní. A ak len proste chce "mláďa"? tak to nemení nič na tom, čo som povedala. Je to práve o to horšie, lebo podmienka vzťahu s ním by bola mať okolo 20 rokov a tento kolobeh striedania mladých môže začať. Seberovnú určite nemyslím, že musí byť v rovnakom veku, myslím to tak, že ak má 40 ročný muž nároky na partnerku vo výške 19 ročného dievčaťa, ktoré ešte pred pár mesiacmi hádzalo loptou na telesnej, tak u neho niečo mentálne nie je v poriadku. A je v poriadku mať muža, ktorý je trošku pozadu, len sa netvárme, že je to normálne u všetkých. 🤔
Fuha, na rovinu by som sa opýtala ako vidia spolu budúcnosť, ako sa dali dokopy a tiež aj pred ním rázne prízvukovala, ze moja dcera ma IBA 19 rokov a na založenie rodiny je ešte príliš mladá. A jeho by som sa opýtala na jeho predchádzajúce vzťahy - aké vážne boli a koľko rokov mali jeho priateľky(čo veľa napovie, ak všetky mali okolo 18, tak tiež nebude Ok), tiež, prečo si do teraz v 40-tke nezaložil rodinu. Možno trochu tvojej dcére dotrkne. Samozrejme by som to nejak príjemnejšie zaobalila a zahrala do autu, aby to nevyzeralo ako na výsluchu.
@haley7897 akože peniaze? A keby odmietol? Čo ked ju fakt miluje?
A minimálne vizuálne budú vždy pôsobiť ako otec s dcérou. Nenahrádza jej aj náhodou otca? Vyrastala s otcom, venoval sa jej, majú spolu dobrý vzťah? Ono zase opantať mladú žabku a povedať jej pár pekných slov o tom aká je vyspelá oproti svojim rovesníčkam a iná ako oststné nie je veľká veda. Len čo sa týka skúseností so vzťahmi ťahá určite tvoja dcera za kratší koniec. A čo chce robiť ďalej po strednej? Bavili ste sa o tom?
@janickacrazy 😂😂😂 vraj peniaze. Nie, mohol by si ponechať vlastný život lol. Nie seriózne, ako poznám môjho muža a v tomto sa 100% zhodujeme nehrozí aby 40tnik ktorý sa nám obsmieta okolo dcéry prešiel bez povšimnutia. Skrátka nie. Normálny 40 ročný chlap vie, ze mu 19 ročná dievčina nemá ako partnerka co ponúknuť a nezneuzil by jej neskúsenosť a obišiel by ju oblúkom aby sa vyhol takejto situácii.
Ak ste niekto nepochopili tomu, čo píšem, tak
@haley7897 to teraz úplne vystihla. 💯
@cocolino234 Já tam nevidím ten mostík k tvojmu tvrdeniu že musí byť mentálne pozadu. Prečo?
@haley7897
Tohto by som sa tiež najviac bála. Ze mladá sa dá ešte dobre zmanipulovať a ohýbať, je neskúsená a naivná.
@haley7897 No reálne si to neviem predstaviť, čo by urobil. Akože by mu to ručne-stručne vysvetlil?
Mňa by zaujímalo, ako vlastne vznikajú vzťahy študent/učiteľ. 👀 Pýtam sa pre kamarátku…
@liloastitch 🤯 Ako môžeš napísať, že je ÚPLNE IRELEVANTNÉ koľko má kto rokov? To teda určite nie je. Irelevantné môže byť, či má niekto 30, alebo 32. Ale určite nie, či má napríklad 18, alebo 81.
@ckocka pretože človek, ktorý je mentálne v poriadku má v 40 rokoch nároky na partnerku vyššie ako u 19 ročného dievčaťa. Tu ani nemusí byť, že chce zneužiť jej nevedomosť. Títo chlapi sú väčšinou tak pozadu, že takáto partnerka im proste stačí. A tí uvedomelejší, ktorí proste chcú "mláďa", tak tí vytvárajú ten známy kolobeh striedania po dosiahnutí určitej vekovej hranice.
@sparrows aj ja som zažila, učiteľ spolužiačke najskôr navrhol doučko, následne doučko premiestnili na kávu a už to išlo. Z 95% to nie sú vzťahy k osobnosti ale o vzhľade - mladá a daddy issues, skvelá kombinácia pre nezrelého 40 ročného.
@h2 to napíše len účastník takéhoto vzťahu. 🙄
@janickacrazy pozri, môj muž je US marine veteran, sú veci do ktorých sa mu dobrovoľne nemiesam. Jedna z nich je akou cestou dosiahne bezpečnosť našej rodiny. Napriek spomenutému, nieje násilný človek, ale verím, že je vysoko pravdepodobné, že by mu stačilo učiteľovi doporučiť aby si na seba dával trochu viac pozor a bolo by po láske.
@sparrows tak, ze dievca ma otazky na ucitela a ten jej to vysvetli potom, co vsetci z triedy odidu. Pri zvedavom dietati a normalnom ucitelovi si nikto nic nepomysli a ostane to aj v ramci uciva. Ak ma ucitel charakterovy metal, tak situaciu zneuzije, ci vie zneuzit aj naivitu nastky, ked sa mu sama v ramci svojich snov ponuka. Proti gustu ziadny disputat, ale na pracu s tinedzermi v tomto veku by som pozadovala psychologicke a moralne testy🙈🙉🙊🤐zazila som totizto dost takychto "nic to nie je" a koncilo to svadbou rovno po skole. ( i ked jedna zviedla lektora, lebo chcela z dediny do velkeho sveta a panko tesne pred dochodkom jej to zabezpecil- vysku v zahranici, dom v zahranici, zahranicny pas)🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@lenka1993 ale 11 nie je 21 🤔
Skusila som si taku situaciu predstavit ako by som ju nejak najrozumnejsie a s kludom vyriesila ci prijala keby moja dcera tak pride... zavolala by som si chlapa na sukromnu debatu, pretoze toto sa mi nezda ok, mal predtym vztahy? co je dovod ze je v 40r slobodny (prip. rozvedeny) a citim v tom bohuzial iba sexualne vyuzivanie.... s takym vekovym rozdielom isto hlada len taku s ktorou si budu uzivat a nie riesit dospelacke veci... co teda dcere na jednej strane bude mozno vyhovovat, no na druhej, aby sa nenechala vyuzivat a potom to zisti az neskoro.... Potom je tu este otec, ten by nedebatoval.... chlap(ec) by utekal
Poznám jedne pár, kde sa vzali 18 ročná s 52 ročným. Sú spolu už vyše 15 rokov. Maju 6 deti, vybudovali si medzitým pekne zázemie a vyzerajú spokojne.
Ak je normálny a len nemal šťastie na ženy, tak to nemusí byť totálne negatívne. Nevýhodou však bude, že ich deti budú mať otca staršieho v čase dospievania (ak sa toho dožije).
@cocolino234 Nároky na partnera má podla toho kolko párov sa rozíde vačšina velmi nízke.
Večný kolobeh striedania tiež raz skončí, šestdesiatnik čo nájde dvadsaťročnú partnerku už musí mať iné predpoklady.
Asi by som zostala pekne vyvalena, ale tak co spravis...? Je to jej rozhodnutie, je dospela. Bud sa pouci (ak by to nevyslo a bol by citit velky vekovy rozdiel) alebo budu spou stastni. Nebrala by som to nejak tragicky, aj ked je to zvlastne.
tak to by zaskocilo asi kazdeho rodica. co ti poviem ako je to celko velky vekovy rozdiel, no zabranit tomu vztahu asi nemas ako a jedine co ti ostava je ho akceptovat a cakat, ako sa budu posuvat casom
A znamky z dejepisu mala isto prilepsene za vykon v sexe... 🤦a vseobecne je to perverzne aby decko ktore ti ledva vylezie z maternice ti stale studuje sa krutilo okolo chlapa o 21r starsieho, ktory ma uz co to za sebou v zivote zatial co dotycna 19r lieta hlavou niekde v oblakoch
@cocolino234 seberovní sú si len tí čo sú si vekom podobní? Napríklad môj priateľ nikdy nemal problém nájsť si ženu vo svojom veku , všetky jeho predchádzajúce partnerky boli od neho Max o 3 roky mladšie. Mladšie ženy nikdy nevyhľadával . My sme sa spoznali dva roky po tom ako ukončil dlhoročný vzťah s partnerkou. Ten ukončil ,pretože mu nevyhovovalo,to kam sa rokmi myslením ona dostala. Usadla, a on ako aktívny muž nevedel žiť vo vzťahu so ženou, ktorá len frflala a stratila záujem o akékoľvek aktivity mimo gauča. Aj napriek rovnakému veku si zrazu neboli seberovní.To isté sa udialo v prvom vzťahu. Išiel do vzťahu s osobou aktívnou a s narastajúcim vekom sa to zmenilo. Keď sme sa spoznali bol v štádiu kedy nechcel ísť s nikým do žiadneho vzťahu, bol presvedčený o tom, že zostane sám lebo nevedel nájsť ženu, ktorá by mu vyhovovala. My sme si nejako do oka padli aj napriek tomu, že ja nie som tak aktívna ako on, ale tým, že som podstatne mladšia mám trochu iné myslenie ako predchádzajúce partnerky a chápem jeho potrebu stále niečo robiť, stále niekde byť,neobmedzujem ho tak ako ho obmedzoval vzťah so ženami v jeho veku. Žiadne spomalenie u neho nepozorujem. Nie je to prerastený pubertiak s potrebou naháňať mladé žaby . To, že má tak mladú partnerku jeho okolie dosť prekvapilo.Pozadu nie je v ničom. Neskôr keď sa nad tým zamýšľal,tak povedal, že bol celý čas zameraný na nesprávny okruh žien ( vekovo podobné) a preto sa mu ťažšie hľadal vyhovujúcu vzťah . My sme nešli do vzťahu z obrovského zaľúbenia, na tom aby sme "boli do seba až po uši" sme pracovali a stále pracujeme. Takže nemám oči zalepené láskou a viem reálne zhodnotiť či je nejaký vekový rozdiel v mojom vzťahu prekážkou . Nikdy mi nepovedal, že som vyspelá, oblbovať ma neoblboval nijako ,v začiatkoch vzťahu mi pravidelne prizvukoval, nech si premyslím, či sa do toho naozaj chcem púšťať. Mne tento chlap vyhovuje,tak ako partner, aj ako otec, priateľ či len ako človek. Sedí mi po každej stránke. Takže áno je uuuuplne irelevantné koľko kto má rokov.
@liloastitch nie, nie je irelevantné kto má koľko rokov, to povie len veľmi nezrelý človek (náhoda?). A áno, účastníčka takéhoto vzťahu predsa u chlapa nespozoruje žiadne spomalenie, lebo sa k sebe po mentálnej stránke hodia. Preto v diskusiách často radšej neoslovím tie, ktoré sú v týchto vzťahoch, lebo im to príde úúúplne normálne, keby nie, tak by tam neboli.
Mne to trochu pride ako vymyslená téma....neviem, ten styl akým to je od autorky napísané...
@cocolino234 dobre ako povieš, tak vďaka Bohu, že u neho po rokoch došlo k mentálnemu spomaleniu a rozhodol sa pre vzťah s mladšou ženou. Ja som rada, že sa mi takého spomalenca podarilo zbaliť, len teda dúfam, že má čoskoro nevymení, predsa už mám skoro 25 aby som na neho príliš dospelá nebola. Pekný deň dámy .
@liloastitch vyhovuje aj ako otec tvojich detí? Či pri takom aktívnom živote na deti nie je priestor? Len ma to zaujíma.kwdze už má dosť rokov či má záujem aj o rodinu...

@janickacrazy nie, prečo by som jej to robila. Môj muž by dal pánovi učiteľovi takú ponuku ktorá sa neodmieta a viac by okolo nej ani neprešiel.