Môže dieťa súčasne podať odvolanie na dva odbory?

13. máj 2025

Ahojte.
Moje dieťa si dávalo prihlášku na 4r.odbor a 3r.odbor.
Dnes mi volali zo školy že na 4r.odbor není prijatý a je hlboko pod čiarou 24. A na 3r.odbor ho príjmu ak prídem už vo štvrtok podpísať prihlášku bo tam je tiež pod čiarou ale sa to posúva a tak ho zoberú. Lenže som povedala že este by som rada podala potom aj odvolanie aj na ten 4r.odbor oni že si to máme teda rozmyslieť či máme záujem o ten 3r.odbor alebo chceme čakať do 21veho a byť v neistote že nakoniec ho nezoberu ani na ten 3r.odbor
Môžem prísť potvrdiť štvrtok ten 3r.odbor a dat následne odvolanie aj na ten 4r.odbor ? Alebo mám už kašľať na odvolanie? Ďakujem

sella38
13. máj 2025

Myslím, že môžeš. Nám prišlo na edupage rozhodnutie o prijatí a dole je napísané, že moje rozhodnutie je záväzné a nebude sa dať zmeniť, zmeniť sa dá iba v prípade, že by bolo dieťa prijaté na inú školu na odvolanie. Čiže ja by som potvrdila trojročný, dala odvolanie a ak ho príjmu na odvolanie, tak sa to dá zmeniť.

sella38
13. máj 2025

Kopírujem z edupage

autor
13. máj 2025

@sella38 ďakujem, tiež si myslím že by to tak malo byť, len ma vystrašila admistratívna pracovníčka ,,že to už nemôžem.

gabika99
14. máj 2025

Môžeš. Ja si však myslím, že ak je to ta istá škola a príjmu ho na 3 ročný odbor a náhodou by sa posunulo poradie príjmu iné dieťa, keďže je hlbšie pod čiarou a yz bude u nich prijatý na iný odbor. Ale skúsila by som určite.

autor
14. máj 2025

@gabika99 veď to ,že je to tá istá škola...

demografka
14. máj 2025

mne to pride ako manipulacia, podla zakona mas vysledky v piatok, tam vidis poradie ako ste skoncili a vtedy sa mas rozhodnut, neviem preco ta nutia prist podpisat vo stvrtok, nie je to od nich fer... zjavne maju 3-rocny odbor slabo obsadeny a tymto skaredym stylom ho naplnaju... no nezavidim tuto situaciu veru, ak vam je jedno aky odbor tak chod, ale predsa len 4-rocny je asi aj lepsi, nie?

autor
14. máj 2025

@demografka presne tak to príde aj mne...jasné, že by mal lepší 4r.,,aj prijímačky napísal dobre ,len žiaľ nebol čistý 1-2kar, tak stratil na tom body.. preto sa zase obávam keby ten 3r.neprijme tak nebude mať istotu nikde.

demografka
14. máj 2025

len ty nemas dovod nieco vo stvrtok potvrdzovat ked podla zakona este nevies vysledok, mas pravo sa rozhodnut... kolko bolo uchadzacov a kolko miest?

autor
14. máj 2025

@demografka ide o to ze aj na 3r.je pod čiarou ale posunul sa vyššie tak to musím prísť potvrdiť..

demografka
14. máj 2025

ved oficialne vysledkove zoznamy nie su, mozete a nemusite tomu verit... fakt neviem co by som spravila, ale nepaci sa mi ich postup

autor
14. máj 2025

@demografka preto mam prísť zajtra aby bol oficiálne prijatý na 3r.odbor ani mne sa to veru nepáči ,,ale tiež zase nechcem aby ho nevzali nikde a potom si vyberal s čoho zostalo 🫤 preto je to veru také viac menej nasilu..

demografka
14. máj 2025

ale podla zakona su vysledky az v piatok

nelka93
14. máj 2025

24 miest pod čiarou je dosť. Koľko bolo deti a kolko ich berú?

autor
14. máj 2025

@nelka93 70 sa hlásilo ,,berú 20 s toho 8 bez prijimaciek ale stoho 4 potvrdili už na inú školu ,7 malo dual čo mám info ,,a nedostali sa žiaci aj čo mali priemer 1,3

demografka
19. máj 2025

ako ste dopadli???

autor
19. máj 2025

@demografka na prvý odbor sme nakoniec nepodali odvolanie,,potvrdili sme rovno druhy odbor

demografka
19. máj 2025

fuha, bez overenia vysledkov? tak hlavne nech je spokojny

autor
19. máj 2025

@demografka ale ja som videla výsledky...nezobrali deti co mali priemer 1,3 a bol hlbšie pod čiarou tak odvolanie by nemalo význam.