Nemám kamarátov a neviem ako ďalej
Ahojte uz neviem ako dalej.Nikto ma nema rad.Mam 15 a som v koncoch nemam kamaratov ani nikoho kto by mal rad.Teda okrem rodiny.Som na internate a ked prodem domov na vikend nikto sa mi ani neozve ani nenapise.Je mi z toho smutno lebo kazdy v mojom veku je s kamaratmi a ja som len s rodinou.Skusala som vela kruzkov a podobnych veci no nikdy sa mi to nepodarilo.Chalanov nezaujimam.Nie som ani pekna a proste ma nema nikto rad a uz neviem ako s tymito pocitmi dalej fungovat.
@2006_1211 ano ale proste vela ludi odpudim aj tym ,ze mam nizke sebavedomie a nemam rada ani samu seba.Citim ,ze keby sa mi nieco stalo tak by to nikoho ani nemrzelo.
@yzomandias vieš ono každý sme iný niekto v tvojom veku sa chce popíjať chodiť na diskotéky a iný zas radšej bude doma s rodinou lebo neskôr nechce ľutovať to co časom odíde. Vieš zvyčajne v obdoby puberty si hovoria ľudia ze si chcú užívať a keď dospejú a dostanú rozum tak si začnú uvedomovať ze možno ich starý rodičia rodičia o pár rokov pominú a budú ľutovať ze svoj čas premarnili,, zábavou,, namiesto toho aby boli s nimi
@2006_1211 takze myslis ,ze naozaj nie je chyba to ,ze si chcem uzit viac rodinu a rodicov ako nasilu chodit do spolucnosti?
@yzomandias tvoju rodinu by to určite mrzelo. Aj ja som mala nízke sebavedomie od malička sa mi každý posmieval ze som tučná dokonca aj rodina začala som chodiť na box a na futbal niečo som schudla ale chúďa som teda nikdy nebola nai to nemám v genetike ale vedela som ze keď mi zas niekto niečo spravi alebo sa mi bude smiať tak už sa nemusím báť stačí im na kopať zadok. Raz sa tak stalo a potom okolo mňa chodili na 2 metre, bolo to najlepšie rozhodnutie co som spravila lebo ma šikanovali a nič nepomahalo
@yzomandias nie nieje to chyba len vieš čo je v živote dôležité. Lebo veľa ľudí to zisti až keď o to príde a potom je už neskoro.
@2006_1211 super si to vyriesila.A teraz si na tom ako uz mas kamaratov a priatela? Mojim cielom je hlavne prijat samu seba a chcem byt proste uplne ok.
@yzomandias mam priateľa a mam bábo. Mám kamarátku jednu jedinú ktorej verím a s ktorou som bola odkedy mam malú vonku. Keď som ešte nemala bábo tak som mala najlepšiu kamarátku ktorá má zradila a skoro mi vtedy zničila vzťah a to som ju poznala od škôlky a boli sme spolu vonku každý jeden deň a potom som si uvedomila ze všetok ten čas co som strávila s nou bol premarneny a mohla som ho využiť úplne inak. Akože jasne mam viacej známych akože že sa pozdravím prehodíme par slov ale s nikým niesom v pravidelnom kontakte nepotrebujem ich k životu
@yzomandias prečo nemáš rada samu seba?
@2006_1211 lebo si pridem strasne zbytocna velakrat si aj poviem ,ze potrebny ludia neziju s tak zbytocny clovek ako som je tak ziju.Proste si stale hovorim ,ze ked niesom stale z niekym von a nemam frajera tak asi som ta zla ja.
@yzomandias ako chces rozdeliť ľudí do potrebných a zbytočných? Co pre teba znamená potrebný a zbytočný človek? Podľa mňa môžeš byť kým chceš v živote. Niesi zbytočná. Predstav si auto, ty si koleso, povieš si ze načo tam budeš ská sú tam ešte 3 ze ty si zbytočná ale predstav si auto na troch kolesách. Je jedno koľko je ludi okolo teba a to ze si myslíš ze ty si zbytočná a ostatný sú potrebný neznamená ze to tak je. Predstav si ze na seba skladás karty, je ich tam veľa možno aj 40, vitiahni jednu zo spodu. Vieš čo sa stane? Spadne to. Si jedna z nás, jedna z ľudí na tomto svete. Niesi zbytočná!
@2006_1211 dakujem ja si len potrebujem ujasnit v hlave ,ze to ok.Ze sa nic nedeje a mozno to bude potom naozaj ok.Teda dufam.Lebo uz ma prepadaju horsie a horsie myslienky.
@yzomandias keď sa budeš cítiť zle tak mi tu môžeš v kľude napísať. Nemysli na nič zlé. Si len dievča ktoré ma rozum a svoje vlastné koníčky
@2006_1211 dakujem
@yzomandias nemáš začo. O pár rokov som od teba staršia. Chápem tvoju situáciu. A viem ako sa cítiš, som veľmi sucitny človek. Tak keby niečo tak napiš a nehambi sa.
@2006_1211 dobre dakujem
@yzomandias Keď som mala 15, bola som na gympli a učila som sa. Netrápilo ma, že nemám frajera. Z celého ročníka ( 3 tried) sa za ručičky spolu chodili len dvaja. Nevidím dôvod aby si sa cítila zakomplexovaná za to, že tak teraz ty nechodíš. Všetko má svoj čas. A ak máš pocit zbytočnosti, choď za školskou psychologičkou. Pracovať na sebe je oveľa dôležitejšie v tomto veku, ako mať frajera.
@loliki dakujem
@yzomandias vieš mi napísať súkromnú správu ?
@yzomandias Písala som v inej téme Veríte v život po smrti, kde som reagovala na podobný názor zbytočnosti. Len to sem prekopírujem:
Ja viem a uvedomujem si, že aj tie mravce sú pre celok potrebné a užitočné. Tak isto sú potrebné a užitočné dažďovky. Nedokážeme si predstaviť život na zemi bez včiel. Každý jeden článok je dôležitý. Nepoznám problémy všetkých Číňanov, ale jeden ušije pre mňa tričko, druhý nafarbí, tretí zabalí, štvrtý označí balík, piaty balík posunie ďalej do auta, šiesty šoféruje, siedmy prevezme a posunie ďalej, ôsmy sedí za PC a sleduje, či ku mne balík dorazí. Nepoznám ich po mene, ale keby neboli a nepestovali ryžu, tak by svet nebol taký aký je. Nikto nie je bezvýznamný a zbytočný. Každý môže byť pre niekoho darom, dôležitým, potrebným a obohacujúcim. Nie som stredom vesmíru, ale som súčasťou toho veľkého celku. Tak ako v puzzle nie je najdôležitejší ani jeden kúsok, ale rovnako je potrebný každý jeden z tých 1500 alebo 3000 kúskov. Bez jedného kúska puzzle by ten obraz nebol dokonalý, vtedy by bol celý na nič ak by len 1 kúsok chýbal.
@ghoul_ pisala som ti
@loliki to je krasne napisane.Jedine kedy sa necitim zbytocna je s mojou rodinou ,ktora ma miluje a podporuje.
@yzomandias Si milá. Aj keď sa cítiš niekedy zbytočná, pre tvoju rodinu si na 100% dôležitá. Ak sleduješ, ako tu niektoré zverejňujú tehotenské testy, tak buď si istá, že si nesmierne dôležitá minimálne od objavenia sa tých dvoch čiarok na teste. 🙂 Ak 2 čiarky na teste sú dôležité, potom musí byť dôležitý aj ten človiečik. ❤
@loliki dakujem
@loliki dakujem strasne velmi mi pomahas.
@yzomandias Choď a rob podobne. 😉 Z čoho pramení podľa teba ten pocit, že nie si potrebná?
@loliki z toho ,ze mi nikto nenapise.Nikto sa neozve ked som doma.
@yzomandias Mne tiež nikto nenapísal, nezavolal, keď som mala 15 a som tu. 🙂 To vôbec ale že vôbec nie je potrebné k životu. Daj mobil mame a máš svätý pokoj. Problém je, že neviete byť sami so sebou, tu a teraz. Vždy chcete mať nejakú akciu, vyzváňajúci mobil. Žite v kľude a v tichu. Ja som rada, keď mi nikto nevolá a nikto odo mňa nič nechce. To je šťastie, keď k svojmu šťastiu nepotrebuješ xy iných -šťastie hľadajúcich -jednotlivcov. Oni sú sami nešťastní, oni sa nudia, oni nevedia ako využiť čas, a keď sa stretnú, tak sa opijú a fajčia. Ja som čítala, hrala na klavíri, mali sme zvieratá, záhradu, vyšívala som, štrikovala, háčkovala, šila... Robila som, čo ma bavilo a bola som v pohode a nepotrebovala som písať v 15ich ani na MK. Iná doba?
@loliki no to bude tym ,ja sa len snazim zapadnut do dnesnej doby.
@yzomandias hlavne maj doveru k rodicom, a nech o Tom vedia... Mam syna v tvojom veku a na kazdom jeho nazore mi zalezi, vieme sa po rozpravat.. Ale jasne pravidla muisa byt😊

@yzomandias aj ja mam rada bojové umenia, chodila som na box aj ja som vyčnieva la týmto ze box a futbal všetci mi hovorili ze som ako chlapec a pritom má osobné nepoznali keďže sme nechodili von nevedeli aká v skutočnosti som ale aspoň som im vedela na kopať zadok keď mi robili zle😂