icon

Neprijatie na strednú školu

18. máj 2023

Dievčatá, poprosím o pomoc tie, čo máte skúsenosti. Lebo my sme také niečo nikdy neriešili.

Máme v rodine dievča, dala si prihlášky na gymnáziá, ale je veľmi nízko v poradovníku, teda pod čiarou, nevieme, či nám odvolanie pomôže.

1. Neviete či treba oficiálne napísať list o odvolaní? V appke edupage mala ikonku odvolať, večer sa na to pozrieme, či stačí len cez to alebo oficiálne písať.

2. Dá sa podať niekde prihláška na druhé kolo, aby ju ešte niekde zobrali?

Strana
z5
zitaje
23. máj 2024

@rainee sú to silné ročníky, neviem prečo to nejak nezohľadňujú. Moja dcéra sa vlani hlásila na 4 školy, 2 biling. gymple, jeden obyčajný gympel a jedna stredná odborná škola. Dostala sa len na tú odbornú, potom na odvolanie ju zobrali aj na jeden bilingvál. Ale počula som aj o jednotkároch, ktorí sa hlásili na 4 gymple a nikam ich nezobrali 😳

kaktusik007
23. máj 2024

@rainee len tie prihlasene pocty a triedy, co zverejnovali, neboli aktualne..... tam kde sa hlasil syn - udavali 128 deti ze sa hlasi, realne na vysledkovej listine je 245. A druha skola - udavali 90, realita 153.

a vsimla som si este jedneho paradoxu - u nas bol mensi zaujem o ten tazsi gympel, co mame v okoli. Lahsi to spravil stylom - vezmeme bez prijimaciek, ak je monitor nad90%. Vysledok??? na tazsi gympel na 4 rocne sa hlasilo suverenne najmenej deti za posledne roky, 240 a beru 120. Na ten slabsi - kde sa bezne hlasievalo 70-80 deti, teraz zrazu 200. Na 54 miest, a z toho 50 obsadili bez prijimaciek. Cize 150 deti sa bilo o 4 miesta 🤦‍♀️

simoli
23. máj 2024

@kaktusik007 áno, tak je, všímam si to už 2-3 roky. Rodičia radšej vyberajú "ľahší" gympel a sú tam obrovské čísla, nepredpokladaju, že sa tak isto boja aj ostatní...

rainee
24. máj 2024

No u nás je to jedno, všade je extremny natresk. Škoda ze šikovné deri nemajú sancu, reálne sa skoro nikto nevie dostať na tie gymple.

simoli
24. máj 2024

@rainee nehadzte flintu...má celý rok na prípravu. Syn doučovať matiku sikovne dievča a dostala sa tento rok na GJH 5 aj 4 ročné. Je dosť času, keď je šikovná a chce bil nech ide do toho aspoň na jeden bil gympel. A nemôžete mat 2 gympel a 2 odborné. 2 školy musia byť talentové tzn bilingvalne alebo športové, umelecké kde sa robia talentovky.

janicka
18. apr 2025

Ahojte, viem že je to už staršia diskusia, ale chcem sa spýtať. Za akú dobu ste dostali po odvolaní odpoveď? Ďakujem

lucinka33
23. apr 2025

@janicka podľa toho z ktorej školy. Nám z jednej neprišlo, vraj niesu povinný nás informovať (bol neprijatý).

comika
23. apr 2025
@janicka

Ahojte, viem že je to už staršia diskusia, ale chcem sa spýtať. Za akú dobu ste dostali po odvolaní odpoveď? Ďakujem

@janicka nikdy

stvura
23. apr 2025
@rainee

No u nás je to jedno, všade je extremny natresk. Škoda ze šikovné deri nemajú sancu, reálne sa skoro nikto nevie dostať na tie gymple.

@rainee no ja uz teraz trpnem...ja mam siedmaka a osmacku. Pri oboch chcem aby sli buduci rok spolu na jazykovy gympel, dcera na 4r jazykovy a syn na 5r jazykovy (on ma velky talent podla jeho anglictinarky, chodi do jazykovej triedy), no ako som pozeala hlasi sa 355 deti a beru 29 - ako to je hroza....no a syn nema same jednotky ako dcera k tomu...takze to bude boj buduci rok (ma jednu dvojku z bio a jednu trojku zo sloviny - paradoxne z angliny aj spaniny ma jednotky)

Strana
z5