Nevhodné obsahy na počítači

maminka123abcd
20. sep 2020

Môj mladší syn (13 rokov) sa už v mladom veku pozerá na obsahy pre plnoletých, keď som to zbadala prvý krát v histórii na WiFi, okamžite som mu dala na mobil aj počítač sledovanie, bohužiaľ to platí iba pre našu domácu WiFi, avšak keď raz prišiel zo školy nedalo mi to a pozrela som sa do jeho mobilu, v škole pozerá aj s kamarátmi nevhodné videa a podobne, poraďte mi co mám robiť, priateľ sa s ním o tom odmieta rozprávať a ja som sa s ním už rozprávala, a dozvedela som sa len že on o ničom nevie, mal aj tresty ale stále si v škole spríjemňuje vyučovanie pomôžte mi prosím.

andreatytler
20. sep 2020

@maminka123abcd Urcite s nim daj rozhovor na temu sex a pocatie a antikoncepcia. Zda sa ze to uz pozna z internetu tak nech vie ake to moze mat nasledky.

sissy27
20. sep 2020

Prečo mám pocit, že toto je zas nejaký fake profil ktorý ani neviem o čo sa snaží? 🙄
Čerstvá registrácia, priblblá profilovka a dve diskusie, každá o jednom pubertálnom synovi, ktorý má “neriešiteľný” problém s modernými technológiami.

meluela
20. sep 2020

@maminka123abcd

https://www.youtube.com/watch?v=esa5TQOsfk8

porozpravat sa na temu, hlavne o tom ako sa realita lisi od toho co vidi

maminka123abcd
autor
20. sep 2020

No tak dámy ďakujem za rady a áno, mám problémy s oboma, to že mám profilovú akú mám, nedám si tam hádam svoju fotku, a mám pocit že @sissy27 je fake profil a ma potreby len ponizovat normálnych ľudí

sissy27
20. sep 2020

@maminka123abcd nikoho neponižujem tak si nevymýšľaj. A na rozdiel od teba som úplne reálna, niektoré ma tu poznajú aj osobne. Profilovku si si mohla dať aj žiadnu, rozhodne lepšie ako niečo, čo by možno vybral puberťák a nie dospelá žena dávno po 30. Záhada, že nevieš si dať rady s dvoma synmi a ich počítačovým hobby.

maminka123abcd
autor
20. sep 2020

@sissy27 vieš čo, nechajme to tak. Aj tak to nemá zmysel, ospravedlňujem sa ti a prosím to už neriešime, a profilovku som si už zrušila, na tvoju žiadosť

bubik222
20. sep 2020

@maminka123abcd je to normalny vek, ked deti zacnu byt zvedave. Tvojou ulohou ako rodica je ich informovat, nech sa vedia spravne rozhodovat. To aky obsah si budu na internete pozerat obmedzis len ciastocne, takze nech aspon chapu co sa deje s nimi a co sa deje v tom co si pozeraju. Velmi odporucam nasledovnu knihu: https://www.martinus.sk/?uItem=327073 je tam rozobrate vsetko podstatne a kazda tema ma sekciu pre deti a pre rodicov. Kupit detom, nech si prestuduju a ak maju otazky, tak na rovinu vydiskutovat, aj ked ti to bude neprijemne. Vsetko dobre, pevne nervy 🙂

sissy27
20. sep 2020

@maminka123abcd ja som ťa o to nežiadala 🙄

maminka123abcd
autor
20. sep 2020

@sissy27 necháme to už tak alebo sa ideme hádať

andreatytler
20. sep 2020

@bubik222 Vdaka za ten typ na knihu... u nas je to este daleko ale ubehne to ako voda. K tej teme otazok zo strany deti a to ako to moze byt neprijemne pre obe strany... som citala zaujimave riesenie, kde mama mala na chodbe postovu schranku a deti tam mohli napisat otazky a ona na ne odpisala... Aj ked to straca z toho ludskeho kontaktu, mozno takto sa deti viac spytaju.