Neviditeľný zubný strojček

luanaa
30. okt 2017

Ahojte...poradi mi niekto, kde robia neviditeľný strojček na zuby a pripadne popiste skusenosti a cenu... Zubarka trva na tom, aby som synovi dala vyrovnať zuby, ale nechcem aby nosil klasické drôtiky...je nosenie bolestive? Ako to zvládli vaše deti? Dakujem

sissy27
30. okt 2017

@luanaa vygoogli si invisalign a zoznam čeľustných ortopédov, ktorý s tým pracujú - nie je ich veľa - a objednaj sa na konzultáciu, či vôbec je syn vhodný adept na takúto liečbu. No a rátaj s tým, že cena začína na 3000€.
Dcéra má klasický strojček, zvládla to relatívne v pohode, akurát cca prvé dva týždne to bolo ozaj bolestivé... Už pomaly končí s liečbou, trvalo to rok a pol, ešte ju čaká retenčná fáza.

luanaa
autor
30. okt 2017

Ďakujem

bratislavcankanm
31. okt 2017

@luanaa My mame taky snimatelny strojcek, dava sa len na noc, zo zaciatku ho mal aj cez den, aby si zvykol.
Platili sme cca 75 Eur za odtlacok(nieco ako sablona na vyrobu strojceka) a dalsich 60 Eur za samotny strojcek.

Bola som skepticka, ked som to videla, ale kupodivu to funguje na tu vadu, co ma moj syn. Uvidim, ako to dalej pojde, zatial to mame 1 rok.

Ambulancia je v BA, bez ucasti zdravotnych poistovni.

Ak ta zaujima nieco viac, kludne sa ozvi.

eeffka
31. okt 2017

@luanaa cena za priehladnu je ako pisali. Standardny 300e 1sanka. Keramicky 450e 1sanka. Ceny kosice bez poistovne

kondaska1
31. okt 2017

Ahoj “priesvitne” strojceky su u nas standardne dva typy, bud plastove alebo keramicke, videla som uz aj zafirove co bol asi najkrajsi strojcek, zamky boli ako vybruseny diamant 😉 Velmi zavisi od financneho rozpoctu co si mozete dovolit, lebo plastovy sa s keramickym po financnej stranke rovnat neda. Zato keramicky je tvacnejsi, nezanasa sa, vyzera omnoho lepsie ale u niektorych ludi horsie drzi a obcas sa nejaka ta zamka odlepi. Plastovy je pekny iba na zaciatku, casom zozltne, zamky casom mozu praskat. Pokial viem keramicku alternativu poistovna nepreplaca, cize za nadstandard si treba priplatit. Kazda ambulancia ma svoje ceny, zavisi to od mnohych faktorov, lebo liecba sa sklada z mnohych ciastkovych ukonov, zavisi od diagnozy aku ma syn, kolko mu preplati poistovna, nie len z ceny materialu. cize to co platila suseda, nemusite platit vy.
Inak strocek nech je akykolvek je vzdy na tych zuboch vidiet, davaju sa tam droty ktore su vacsinou sede, niekto pouziva aj potahovane farbou ale ta sa casom aj tak zoskriabe. Cize dieta skor treba namotivovat aby sa zmierilo so strojcekom, vysvetlit mu ze preco ho bude mat. Dnes to uz nie je ziadna rarita a dava sa to bezne a verim ze ani v triede nebude jediny. Vysledok vsak stoji rozhodne zato.
Liecba je mierne bolestiva, ale nie je to nic hrozne, najviac je to neprijemne hlavne na zaciatku ked sa strojcek nasadi, kym si zvykne, asi tyzden bolia zuby, horsie sa žuje a potom po kazdom dotahovani, ale to uz iba ten den kym si znova zvykne. Takze nie je to nic strasne. Deti to zvladaju velmi dobre.
Invisalign ako spominala jedna maminka je dlahovy system, ktory sa na zuby nelepi, ale dieta nosi cely den dlahy na zuboch, ktore sa kazde zhruba 2 tyzdne menia a treba absolutnu disciplinu pri noseni a 100% dodrziavanie hygieny. Cena je radovo niekolko nasobne vyssia ako klasicky strojcek, poistovna ju nehradi.
Ale samozrejme vsetko zavisi od vasich moznosti....

kondaska1
31. okt 2017

A potom je este strojcek typu Incognito, to je strojcek nalepeny zvnutra zubov, nic nevidno, nosenie je vsak dost neprijemne pre jazyk. Tiez je to jedna z drahsich alternativ.

luanaa
autor
31. okt 2017

@bratislavcankanm ahoj...to je ten klasický vyberateľný, ktorý sa používa na noc?
Ja som ho ako dieta mala a nikdy som v nom nespala, schovavala som ho pod vankúš...

bratislavcankanm
2. nov 2017

@luanaa je vyberatelny, z priesvitneho materialu.... mne pripominal chranic na zuby, co pouzivaju hokejisti napriklad 🙂

maly si ho nastastie nevybera a neschovava, ale trvalo dost dlho, nez si nan zvykol natolko, ze mu vydrzi v ustach az do rana

lilinka232323
4. nov 2018

Ahojte mam na predaj cca 7 mesiacov pouzivany acceledent od svojej zubarky... Pc bola 999 ak by mal niekto zaujem vieme sa dohodnut na cene 😉

rolandik
23. jan 2019

pozri aj toto https://myobrace.com/. Dostupné aj v SR. Dokonca niečo prispeje aj zdravotná poisťovňa

nikusa008
8. nov 2020

@eeffka ku komu do kosic?

eeffka
8. nov 2020

@nikusa008 my sme boli u Dr. Urban (zena) na hroncovej