icon

Nezaslúžené známky

30. jún 2023

Zažili ste už niekedy prípad že niekto dostal nezaslúžene známky, napríklad žiak ktorý na to mal dostával 3 pretože bol učiteľ zasadnutí a ten čo na to nemal dostával 1 lebo rodičia sponzori a podobne ?

marianarem
30. jún 2023

Na mna si dvakrat zasadla ucitelka. Prvykrat na ZS, moja mama sa totiz na rodicovskom postazovala na nieco z jej predmetu (ja som ani nevedela, ze sa ide na nieco stazovat). Ucitelka nas vtedy este velmi nepoznala a hned na najblizsej hodine sa spytala, ktora som. Zlu znamku mi ale teda ozaj nemala za co dat, ja som bola skolska premiantka. Ale teda aspon ma vyhadzovala za dvere alebo mala zhadzujuce poznamky. Postupne ale zistila, ze som predseda triedy a reprezentujem skolu na roznych sutaziach a prestala s tym.
Druhykrat si na mna zasadla angilctinarka na strednej. Bola som cez leto v USA a prisla som s dost slusnou anglictinou, co jej nejako vadilo. Strasne sa snazila mi dat zlu znamku, ale ani ona nemala za co. Tak mi raz naparila patku, ked spoluziacka prisla po chorobe a nemala domacu. Vraj som jej mala zaniest ulohy a je to teda moja vina. Pri inej podobnej prilezitosti isla za riaditelom, nech mi da aspon dvojku zo spravania. Lenze aj na gympli som bola cista jednotkarka a umiestnovala som sa v olympiadach, takze riaditel ju s tym vypoklonkoval a odvtedy to prestalo.

vevesh
30. jún 2023

Jasne, osobne na vs- ako mi profka povedala "na lepsie ako C nikdy nebudete mat"😃🥴, aj moja dcera, lebo "nie je nemka, tak dobre znamky mat nemoze"😬😬😬. Stava sa v zivote🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

dadis
30. jún 2023

Akoze anglictinarka zasadla aj na mojho syna...ale teda on je pekny kvietok a verim, ze niekefdy ty nejake decko jednoducho nesadne...2x mu dala z anglictiny solovu 2 na vysvedcku, aj ked mal 89,7%...a potom pozeram dosledne znamky, z testov mal vzdy nad 95% a ona dala najvacsiu vahu znamke za aktivitu, kde mu dala 80%. A tam aj vidis, priemer celej triedy, ze jemu jedinemu tu dvojku asi dala 😀 a ked sa chcel prihlasit odpovedat na jednotku, povedala, ze to nejde. Tak ale ak sa zenstina citila lepsie, tak budiz.. 😀, znamky su nic, dolezite su vedomosti.

janetinka27
30. jún 2023

Ano, na strednej bola spoluziacka dcerou vyucujuceho. Takze ju tak trochu ofukovali, mala ocividne lepsie znamky.
Na spoluziakovi sedela nasa triedna, lebo si vypila na vylete a ked sa ho pytala, ci aj podla neho bola ozrata tak on povedal,ze mala naladicku 😅 tak z neho robila do konca skoly debila.

letfenixa
1. júl 2023

Na základnej sme mali anglictinarku, ktorá dala 1 na vysvedčení len 1 spoluziakovi, ktorý chodil aj na jazykovku a 1 spoluziacke, ktorej mama bola anglictinarka na SŠ, ostatní sme podľa nej nemali nárok. Takže sedela v podstate na nás ostatných a tých 2 uprednostnovala.

daniela242
1. júl 2023

Ano stretla som sa s tym, ešte u seba. Už som si myslela ze tento fenomén v dnesnej dobe už vymizol, ale stretla sa s tým aj dcéra. Našťastie pre ňu je to už pase, už je prijatá na gympel, ale blbý pocit z učiteľov už jej asi ostane navždy..

zuzkavladko
1. júl 2023

Pred 15 rokmi som ucila francuzstinu na jednej sukromnej ZS, mala som jednu fakt strasnu ziacku. Nedavala pozor, vyrusovala, ignorovala pripravu do skoly. Snazila som sa ju motivovat, ale nula bodov. Pri skusani mlcala, na pisomkach nic nenapisala. Ale blba nebola....navrhla som jej 4 z mojho predmetu. To len nastalo rosambo potom, sam riaditel prisiel, ze to nesmiem takto, lebo Sarini rodicia su najvacsi sponzori skoly. Sare som dala trojku a s prepacenim sa vyp**la na cele skolstvo.

alana1
2. júl 2023

No ja som len zažila rodičov , ktorí sa sťažovali na učiteľov, keď ich dieťa dostalo zlu známku...a potom aj takých, ktorí zháňali testy zo zborovne, aby ich dieťa bolo dobre pripravené 🙂

poleva
2. júl 2023

Ano zažila, moj syn ma jednotky a dvojky, na vysvedcenie dostal dvojku...druhy ziak ma dvojky, trojky a na vysvedcenie ma dvojku.Vzdy bola i bude nespravodlivost...medziznamka nie je😊nevadi, ideme dalej...

crystal333
2. júl 2023

No čerstvo zažila keď priemer 1,9 rovná sa 3 🤔

roxana280
2. júl 2023

na zakladnej skole jedna nasa ucitelka na prvom stupni, vzdy synovi prihorsila, lebo som si dovolila mat voci nej vyhrady,k teda voci jej praci, ale max dala dvojku, na druhom stupni uz nie, tam idu tvrdo na percenta zo sj a m, ziakovi chyba pol percenta napr. ma 74,5 zo sj do 75 a neda mu dvojku. Mozno niektory ucitel oceni extremnu snahu, ak nie tak ma trojku ako ten co ma 50 per.

roxana280
2. júl 2023

@crystal333
ono ked rataju percenta tak je to divoke to bodovanie a hodnotenie

roxana280
2. júl 2023

@letfenixa v triede mojho syna mal v 7.triede 1 ziak 1 z M a zo Sj tiez, asi tolko, nie su blbi, lenh ucitelia su takito..ostatne predmety maju vyborne znamky z matematiky maju priemer 50 per

malajezibaba1
2. júl 2023

Pokiaľ by môjmu dieťaťu vychádzal priemer trebárs 1,2 a dá mu 2 určite by som to riešila s triednou a ak by mi to dostatočne nevysvetlila tak aj s vedením. Písomky neoklame, ak to tam raz napíše správne neexistuje, že mu dá horšiu známku akú si zaslúži. Takisto ak by som videla že s pisomiek nosí 1-2 a z ústnych odpovedí 3-4 je mi jasné že niekde bude chyba. Ak by mu neodpustila toľko čo niekomu inému neriešim. To je bežná vec všade v živote. Vysvetlím dieťaťu že má hľadieť len na svoje vedomosti a aj keď to nieje fér, fňukať nad tým že Jozkovi,Jankovi a neviem komu ešte to uznala mu nijak k úspechu nepomôže.

jana_eyre_2
2. júl 2023

Neviem si predstaviť ako by som na také čosi dokázala dôjsť - ak by to aj tak bolo ako by som ja vedela posúdiť či dieťa čo má 1tky si ich nezaslúži?

(Možno mám len slabú fantáziu, alebo silnú migrenu, čo fakt mám)

zena666
2. júl 2023

Áno zaživala som to celu strednú 🤷‍♀️ na 5tich predmetoch 😀😀 a viete co nikto nechcel zatial vidiet moje znamky na maturitnom vysvedčení

roxana280
2. júl 2023

@jana_eyre_2 percenta z pisomiek nepustia, ustna odpoved sa da rozne oznamkovat, obycajne este prvy stupen to jednou ucitelkou moze byt ovplyvnene, ale sucasny system, ktory sa zavadza percenta, tam uz je horsie skreslovanie. Znamky su dolezite iba ak sa dieta hlasi na ss kde je velky zaujem a za znamky dostane body, inak sa ma nikdy nikto v zivote nepytal ake som mala znamky ani na SS ani na VS a mohla som si svoje jednotky strcit za klobuk, zivot je o inom

veronikastrickova
2. júl 2023

Ano zazila, a bola som v skupine, kde som dostala nezasluzene horsie znamky a spoluziak, ktory bol stale na prepad, prechadzal.

moony99
2. júl 2023

Nie nezažila,to si len niektorí rodičia nechcú priznať,že ich dieťa nie je excelentný žiak,chcú aby za každú cenu bol vo všetkom najlepší.

letfenixa
2. júl 2023

@malajezibaba1 prečo by si to riešila s triednou? Riešiť to máš s vyucujucim predmetu. Triedna nevie, ako prebiehajú hodiny, čo všetko sa počíta do konečnej známky, nepozná výstupy žiaka.

mira0611
2. júl 2023

Ano, zazila uz 3.rok z fyziky. Najprv bolo, ze v 6.rocniku koncom roka stal na 1,5 a chcel si znamku opravit. Ucitelka nanho vyletela, ze ma 3 znamky, to staci na uzavretie znamky, ona nie je povinna ho vyskusat a okrem toho nema vedomosti na 1-ku.
V 7.rocniku uz stal medzi 2-3. Nakonec dostal 2ku, v 8.rocniku na 1hodine fyziky dostal 3ks 5.
Vtedy som zavolala ucitelke, pekne som sa jej spytala aky je problem, ona na mna cela namyslena, povyseneckym stylom...ona mne nie je povinna o nicom referovat.
Tak som zavolala riaditelovi, bol z toho obrovsky cirkus, zmenil dokonca aj skolsky poriadok, ziak na 1 hodine moze dostat len 1x nedostatocnu znamku. Nechcel verit, ze moj syn dostal 3x5 vsak je vzdy vyznamenany.
Podotykamm, z matiky 1kar, na fyziku sme sa spolu ucili ako besni, pozerali sme na youtube rozne videa, tak vzdy odisiel na fyziku, aby bol 100% pripraveny. Matikar mal atestaciu z fyziky nedalo mu to preskusal ho, zasiel za riaditelom a povedal, ze vie fyziku na 1ku.
Rovno poviem, viem, ze bude nesympaticka, povedala som riaditelovi, ak syn dostane 3.na vysvedcenie z fyziky, tak sa odvolam a pojde na komisionalne. Som si ista, ze v 8.rocniku preto nedostal na 2,4 priemer 3.lebo riaditel dal stopku.
V 9.rocniku, 2 body chybali k jednotke. Na 1.otazku, dal spravnu odpoved. Ucitelka, mu tam napisala, ze "Toto je cele zle!!!"
Opytal sa pred triedou, ze preco je to zle. Odpoved to je dobre, ale to v knihe nebolo, tak mu to neuznala.
Na zaciatku mala ucitelka pravdu, syn sa vyjadroval jednoducho pri odpovediach. Napr.nenapisal, ze svetelne luce dopadaju na objekt, ale povedal ako slnko zasvieti na zrkadlo, ale fyzike rozumel.

letfenixa
2. júl 2023

@roxana280 Aj v mojej triede bol len 1 žiak, ktorý mal 1 zo SJL aj MAT, považujem to za normálne. Tiež siedmaci.

tamitamitami
2. júl 2023

Áno mne sa táto situácia stala v tom negatívnom. Jednalo sa o cudzí jazyk. Keď šlo o slovnú odpoveď - naučila som sa tému od slova do slova dostala som 5 lebo som to mala vedieť vlastnými slovami. Naučila som sa vlastnými slovami zase som dostala 4/5 lebo vety boli jednoduché. Bolo viac žiakov ktorý odpovedali ako ja a vždy mali pri najhoršom 2/3.
Pri teste sa stalo že som dostala iný test ako ostatný (ťažší)....keď som ho písala v inom termíne ako oni. Alebo som dostala 2-3 testy na raz. Toto sa dialo ale až keď som prešla na inú formu štúdia/pred tým som chodila na dennú.
Na konci štúdia mi už na ústne odpovede chodil dozor (zrazu to bolo pri najhoršom na 3).
Skúsili sme všetko možné aby sa situácia zlepšila nič nepomohlo.....dáko som to len musela vydržať a využiť možnosti ktoré sú aby som dokázala že moje vedomosti sú inde.
Nikdy medzi nami žiadny konflikt nebol len sme si od prvého momentu nesadli.

mandzula
2. júl 2023

@autor ano, zazila, prilepsovanie. Na gympli sme boli dokonca rozdeleni do dvoch tried - v jednej boli deti, ktore mali "nevplyvnych" rodicov, v druhej boli deti lekarov, pravnikov, majitelov miestnych firiem. Jedna spoluziacka z tej "lepsej" triedy prestupila k nam "horsim", lebo u nas mala kamaratky zo ZS, a protezovanie bolo okate.

vroni
2. júl 2023

Zažila som nie u seba ale u dcéry, ktorá jeden rok (im sa mení každý rok učiteľ, triedny aj trieda) skutočne drbnutu triednu a francúzštinarku v jednom, normálne jej v teste neuznala správne odpovede, ze určite ich odpísala a teda mala fakt príšerne známky. Našťastie to bol len rok a nikdy viac túto kravu nebeskú neschytala.

betulinka1
2. júl 2023

Zazila som, teda nie ja ale moj maly vyslovene sikanu od ucitelky. Neboj jediny v triede, podotýkam islo o druhákov na ZS, Cize 7-8 rocne deti. 3 deti zo skoly odisli zo dna na den. Udajne sa potom ucitelka trosku ukludnila, bola na nu podaná aj staznost. Vyjadrenie riaditela, nemam ju kym nahradit. Prisla jedina na vyberove konanie 🤣🤣🤣. Gratulujem ale verim, ze kazdemu sa vrati ….

jessicai
2. júl 2023

Zažila a viac krát. Ja keď som študovala a mala som z matematiky jednotky a jednu dvojku mi profesorka predo mnou predpísala dve jednotky na päťky. Lebo vraj ona si nemyslí,že by som mala mať jednotku na vysvedčení. Necíti to vraj tak...Bála som sa jej niečo na to povedať aby si na mňa nezasiahla pred maturitnymi skúškami.
Po maturitach sa mi prišla za to ospravedlniť ale už mi to bolo platné viete ako.
Dcéra raz vymeškala v škole dve hodiny kvôli brigáde. Napísala som jej ospravedlnenku ale triedny ju neuznal. Bola jednotkárka a kvôli tomu nedostala uznanie najlepšej študentky. Mali tam študentku, ktorá polovicu hodín vymeškala čo chodila namiesto do školy po meste a keďže mala rodičov sponzorov školy všetky hodiny jej dal triedny ako ospravedlnené. Prilepšovali jej známky len aby školou prešla. Študenti čo sa na to ozvali boli upozornení aby sa nestarali do toho ako profesori hodnotia svojich študentov.

mira0611
2. júl 2023

@jajka257 ja si myslim, ze sa mylis! U nas bola doma castokrat tema ucitelia. A moj syn vzdy hovori, ze je stastlivec,ze ma skveleho matikara, ktory velice dobre vysvetli matiku a skvelu slovencinarku (podotykam su manzelia).
Moj syn raz povedal pocas prazdnin, ze si nanho sadla ucitelka zo sjl lebo sa neucil, tak chcel mat pokoj, naucil a doucil sa potom mal pokoj. A vie, ze tie poznamky od ucitelky dostal preto aby sa spamatal.
U nas v rodine mame ucitelov, vieme, ze to ani oni nemaju lahke.
Najma vela rodivov si mysli, ze ma dokonale dieta a vzdy vsetko je chyba ineho.

rozkvet1
2. júl 2023

Pre Boha samozrejme. V škole a v práci vidíš najväčšiu nespravodlivosť. Pamätám si na základnej škole ako mi kamarátka vravela že mala dostať inú známku a učiteľka sa musela pomýliť a dala jej oveľa lepšiu známku. Len už to nemohla prepisovať tak jej povedala že nech o tom nikomu nepovie. Na strednej mi učiteľka z priemeru 3,2 dala 4 pretože ma nemala rada. Riešilo sa to ale nič som nezmohla. Druhá učiteľka zvykla dopisovat známky, ktoré sa jej hodili podľa toho či má daného žiaka rada alebo nie príklad: pýtala sa jednu otázku každého a kto nevedel (jej obľúbenec) tomu nedala 5. Spýtala sa dalsieho (jej neoblubenec) a ak nevedel, ihneď dostal 5. Mám veľmi veľa takýchto prípadov to by som tu písala večnosť. Som ale aj vďačná - škola ma pripravila na to že vo svete vládne nespravodlivosť a treba sa naučiť vyrovnať sa s tým

marionete
2. júl 2023

Zažila som, dcére dala učiteľka asi v 4.ročníku zo SJL dvojku napriek tomu, že jej vychádzala 1 a spolužiačke jednotku aj keď jej vychádzala 3 len preto lebo rodičia boli vysokoškolskí učitelia. Dcéru sme odtiaľ prehlásili na inú školu....lepšiu.