Nezaslúžené známky
Zažili ste už niekedy prípad že niekto dostal nezaslúžene známky, napríklad žiak ktorý na to mal dostával 3 pretože bol učiteľ zasadnutí a ten čo na to nemal dostával 1 lebo rodičia sponzori a podobne ?
@markus1 uplny suhlas, aj rodic aj vychovny poradca by mal najst nieco co by dieta bavilo, poznam VS, ma nabytkarsku firmu, robi si v nej skoro vsetko sam a jeho nabytky robia vsetkym radost, nadherna praca aj sa mu financne dari, najst v svojej praci zalubenie, ja mam 3 skoly rozne skoncene ani jednu z nich profesiu nevykonavam, robim co je treba pre rodinu aj ma to bavi🙂 Len najst v 8 triede nieco co dieta bude bavit to nie je vzdy jednoduche, niekto to vie hned a iny na to musi este len prist.
@lenrol001 toto som nepochopila, komu kto bude vsetkym na smiech, na smiech je ta ucitelka co si vybija na tom dietati nejake osobne problemy. Deti su bezne ciastocne alebo uplne oslobodene od TV nie je na tom nic zvlastne, treba to prijat a akceptovat, nastudovat a davat mu take individualne ulohy, aby dieta napriek obmedzeniu zvladlo ulohy z TV, nie je tazke dokazat dietatu , ze nic neviem, tazke je dokazat mu, ze vie. Individualny pristup sa to vola v pedagogike.Inakost je normalne, nezijeme v komunizme, kde sme vsetci povinne cvicili spartakiadu ako cvicene opice.
ano zazila, nastastie nie na vlastnej kozi, ale dialo sa to na ZS, SS aj VS. AJ prilepsovanie aj zhorsovanie znamok, velmi okato.
Moja ma tiež problém s chrbticou a riešim to takto. Zoberiem plány TSV pre daný ročník a píšem pod seba s možnosťou a) áno, b) nie. Napr.:
1. Šplh na lane
a) áno
b) nie
2. Kotúľ
a) áno,
b) nie
Takto mi to lekárka zakrúžkuje, opečiatkuje. Prefotím a dám jedno k žiadosti do školy a jedno zalaminované učiteľovi...
A žiadam aj o 2 sady učebníc aby nemusela nosiť ťažké knihy.
@roxana280 študovali, ale telesnú. Ja som tiež učiteľka a veru sme neštudovali ako pracovať s rôznymi postihnutiami a odlišnosťami, ktoré boli kedysi v iných školách ako ZŠ.
Skôr tým deťom učitelia nedávajú pre istotu robiť nič aby si neublížilo. Ani lekári v tom nie sú za jedno, nie to ešte učiteľ. Raz mi lekár povie, áno môže urobiť kotúľ, ale max. 1,2, môže prihrávať na kôš, ale hrať nesmie. O rok už to už neplatí.
Ja keď mám od lekára papier, že dieťa necvičí, tak to rešpektujem, hoci niektoré deti to majú len "vybavené."
@akab ja som taky papier videla od pediatricky aj rozdelenie do skupin a nezdalo sa mi nic nepochopitelne, nezrozumitelne, tiez som mala TVS ako ucebny odbor, statnice ale mam zo SJ a M a Pedagogiky, chvilu som ucila aj telesnu na 2 aj 1. stupni, ucebne osnovy su jasne stanovene, keby som nemala jasno, napisem lekarovi, alebo konzultujem s rodicom, ale v prvom rade pocuvam aj to dieta co zvladne a co nie, v prvom rade je bezpecnost dietata na hodine, aby si neublizilo a potom nejake smiesne limity a zabuda sa na to, ze deti maju mat radost a nie stres, TVS ma byt relaxom a nie strasidlom pre deti, uz neucim roky a som rada, s detmi som pracovala rada, ale s niektorymi ucitelmi by som nevydrzala pracovat nikdy. Mam niekedy pocit, ze sa stali ucitelmi nie preto, aby detom pomahali dosiahnut ich sny a ciele, ale aby liecili svoje vlastne mindraky z pokazeneho zivota.
@akab naša to nemá vybavené. Vždy som sa snažila tomu vyhnúť, myslím oslobodeniu, ale keď začalo mat dopad na psychiku aj dcéry aj mňa, tak som to vzdala. Už ma nebavilo denno denne vysvetľovať, prečo nemôže toto a hento. Prečo nie je špičková športovkyňa.
Ja mam vyštudovaná matematiku. A presne viem, že keď dieťa na to nemá, tak proste nemá. Ale ocenila som snahu, domáce úlohy, prácu na hodine. Nikdy som po žiadnom nevrieskala, že je sprosté. Dobre, jednotku sa nepodarilo, ale ak chýbalo k dvojke ci trojke nejaké percento, cirkus som z toho nerobila. Ale TSV, pomaly aby boli olympionici. Najdôležitejší predmet na svete🤦♀️
Áno zazili

@roxana280 že bude druhým na smiech je vám asi jedno, že? Hlavne že nebude mať dvojku... Choré...