Odsťahovanie deň po 18

paulinka17
8. jún 2018

Ahojte, žijem so svokrou, jej dcéra ma 18 a už sa odsťahovala. Nemá prácu, stále študuje a urobila to aj napriek tomu že jej to rodičia zakázali.Fakt neviem ako je možné že jej niekto dal podnájom a netuším ako ho chce splácať. Nemá ani nič našetrené.
Nevedia kam išla bývať povedala len že má nejaký byt v meste. Svokra je z toho úplne v háji a chcem jej pomôcť. Čo by ste mi poradili? Čo sa s tým da robiť?

ceresnovci
8. jún 2018

Nepustit ju naspat :D nech si uzije slobodu plnymi duskami. Zodpovednost za svoje konanie. Ocividne tomu muselo predchadzat aj nejake "pozadie", ktore si tu neuviedla.

bluka2
8. jún 2018

Gratulujem babe za odvahu. Asi vedela, preco to robí. Prečo by jej nedal niekto podnájom? Poradila by som ti nerobiť nič...

charlie1980
8. jún 2018

No nic sa neda urobit. Ma 18r, moze odist kam chce. Vsak ale to isto vies...
Nechat ju....mozno budete vsetci prekvapeni, aka je schopna 😉

zooeynka
8. jún 2018

Vztahy svokry s dcerou asi boli uplne naprd ked dcera odisla a matka ani netusi kam...co tam chces riesit? Nechaj to plynut....

paulinka17
autor
8. jún 2018

Tam bol hlavný problém to že svokra sa o nu príliš bála. Naozaj to niekedy preháňala, nikde ju nechcela pustiť, stále ju kontrovala ale aj tak to nevidím ako dôvod aby sa hneď na druhý deň po narodeninách zbalila a odišla. Mohla počkať aspoň do tej maturity no som zvedavá čo bude teraz

pribinak
8. jún 2018

Ty najlepsie urobíš, ked nebudes do toho strkať nos. Nech si to dievcata medzi sebou vyriešia same.

jeemima
8. jún 2018

@paulinka17 tak ktovie ci nesla byvat k niekomu - priatelovi, ak nezaraba a nemala nasetrene urcite nesla do podnajmu, ved predsa sa plati aj depozit hned na zaciatku...takze skor isla k niekomu

tncka
8. jún 2018

@paulinka17 a ty to preco riesis? Nehas co Ta nepali😉 Ja som takisto odisla z domu po 18.tke a co akoze ma byt? Je dospela a si chce zariadit zivot po svojom...

charlie1980
8. jún 2018

@paulinka17 Poznam taky pripad....den po 18.nar. odisla z domu, s jednou taskou. Dlhodobe nezhody s matkou. Spravila si aj tu maturitu. Zlutovali sa nad nou kamaratky a tak nejak prezivala v podnajme. Ale jej hrdost jej nedovolila vratit sa domov. Zmaturovala. Zalozila si zivnost. Prenajala si s kolegynou priestory (kadernicka). O seba sa vzdy vedela postarat. To iba jej matka si myslela, ze nie 😉 Cely zivot sa starala o seba sama. Domov sa uz nikdy nevratila. Kupila si byt. A zije si fajn. Matku navstevuje. Ale nelutuje ani jeden krok v jej zivote.

sissy27
9. jún 2018

@paulinka17 čo môžeš urobiť? Zatlieskať jej, držať palce a brať si príklad. Ona aspoň skúša byť samostatná na rozdiel od teba - od maminej sukne k svokrinej. Ktovie, či aj ty nie si jednou z príčin jej odchodu.

vrds
9. jún 2018

nemiesaj sa do toho....

hettinka
9. jún 2018

@paulinka17 asi býva u nejakého frajera
a svokra nemôže robiť nič, robiť mala, kým dcéra nemala 18 a mala na ňu páky, mohla vychovávať a budovať zdravý vzťah. Teraz už je neskoro ... inak, dcera si ešte môže vybaviť výživné.

agathachristie
9. jún 2018

Radšej by som sa zamyslela ako pomoct mladej, ktorá nič a nikoho nemá na svojej strane a nie svokre, ktorá si to predpokladam sama zavinila.

reni666
9. jún 2018

@paulinka17 ja ju úplne chápem, ja som mala tiež takých rodičov nikde som nemohla ísť ani frajera mať nič..hneď ako som zmaturovala o týždeň som utiekla s kamarátkou :D a odvetedy sa mám dobre 🙂 určite má niekoho kto ju finančne podporuje, frajer alebo tak inak by nešla keby nemala istotu

pininka
9. jún 2018

Tvoja svokra urobila zle sama sebe, lebo taketo vazenie pre deti nikdy k nicomu nevedie. Moja mama nas tiez nikde nechcela pustit, uz som bola zasnubena a chodila na vysku a povedala mi ze ked donesiem trojku zo skusky zakaze sa mi stretavat so snubencom. Co myslis ze som urobila? Klamala som jej ked bola znamka horsia a nakoniec ma moj buduci muz bol doma pobalit a odisla som byvat ku nim. Svokrovci boli v pohode. Ak sa na to realne pozries, mlada to musela mat davno premyslene, najom musis zaplatit tri mesiace dopredu, cize ak nema peniaze tak bud ste o nich nevedeli, alebo byva u niekoho ineho. Svokra si musi zvyknut,viem ze ti to je luto, ale ja by som ju v tomto vobec nelutovala,ani nepodporovala. Dcera dobre vie, ze co ju opat caka doma a urcite pokial nebude ozaj musiet,nevrati sa. Ja som sa tiez uz nikdy nevratila.

83lenka83
9. jún 2018

Aj ja som odisla v 18 a nikdy som sa uz nevratila. Clovek to neurobi len tak, keby jej bolo s mamou dobre tak by tam urcite ostala.