icon

Originálny darček pre učiteľku na konci 9. ročníka?

draculla
23. máj 2024

Ahojte, co by ste navrhovali alebo ste kupili triednej ucitelke na konci deviatky? Navrhnite nejaky napad, okrem hrncekov, vonavych mydiel, nakupnych poukazov a sperkov. Nieco originalne. Kytica je samozrejmost

Strana
z2
nikaeli
24. máj 2024

@draculla ak mám byť úprimná - čo s takým vankúšom s fotkami 'cudzích' detí? do obývačky ho nedám, spať sa na ňom nedá 🤷🏻‍♀️ tiež zarámované fotky či tabuľka s textom o učiteľke - kde si ich mám doma vyvesiť? detský korálkový náramok s menom nosiť nebudem, prívesok 'najlepšia učiteľka' tiež nie.. dnes som videla ponožky 'moja učiteľka', drevený vypaľovaný kvet a na stonke 'super učka' alebo tento stojan s kvetmi či čo to je - no čo s ním? kde to mám dať? uznajte samé - nie sú to zbytočnosti? mamičky, vy by ste to chceli?

simca06022011
24. máj 2024

@huginko ale to si ty, ja im to nezávidím a rada učiteľku obdarujem.
Neriešim ci dostávam v praci, či nedostavam. A popravde dostávam. Nie raz klienti niečo.prinesu... A na sviatky keď som robila v kolektíve sa tiež zbieralo. Nik to neočakáva, nie je to povinné, kazdy sa rozhodne.

@nikaeli mňa by zaujímal, ze keby každé dieťa donieslo kyticu, aký to je rozdiel oproti nejakému hodnotnejsiemu darčeku? Tie kytice tiež stoja aj malé 10eur a viac, plus ak dostaneš 20 kytíc, to aby si nosičov na to objednala a este aj skoncia v kosi o chvilu.... A preto sa zvyčajne aj rodicia skladajú na jeden dar a nie 25 drobných.
Nevidím v tom rozdiel... o tom co si, ktorá trieda vyberie, už musia diskutovať rodicia tam.
S úložným priestorom ma takéto " personalizovane" suveníry je to iste ťažké , ale to zažíva asi kopa ľudí... všade to radi darujú... ci firmy, deti, na svadbách... :D ja mam na to alergiu... v školách by to bolo ako tak keby učitelia mali "pracovňu" v škole... 🙂

nikaeli
24. máj 2024

@simca06022011 k tým kvetom/ kyticiam sa nevyjadrím. Nikdy som nemala v triede viac ako 6 detí, mamičky mi najskôr donesú čokoládku alebo tie kytičky z Kauflandu a tak. U mojich detí som vždy súhlasila so spoločnou kyticou a darčekovým košom, prípadne sa mi páči nápad s darčekovou poukážkou napr. do kníhkupectva. Osobne si myslím, že pandora, hodinky, či wellnes je už moc a že sa to ani nehodí.

huginko
25. máj 2024

@simca06022011 ty možno za vidíš, ja nie. Ide o princip

syk1122
25. máj 2024

@huginko moc ja hovorim čo sme my kúpili tak jej kupte čo chcete potom načo sa pytate ked jej neviete dat nieco normalne čo sa tu piše tak jej kupte papuče 😆

huginko
25. máj 2024

@syk1122 ja sa nepýtam, čo mám kúpiť. Ja mam v tom jasný názor... 😁Treba čítať s porozumením...

syk1122
25. máj 2024

@huginko no tak v tom pripade to je hanba dat učitelke kyticu 🤣 mali by ste sa hanbiť, to da kazdy jej a take ma kopec doma ja byt učitelkou by som sa ani nepotešila ani z nejakých darčekov lacnych “ čo si viem aj sama kupit 😁

syk1122
25. máj 2024

@huginko tak ze poskladajte sa jej na welness alebo niekte na masaz alebo ja neviem proste niečo zažitkove

huginko
25. máj 2024

@syk1122 vy čítate po sebe? a ak niekto dá učiteľke kyticu, to je hanba? No prepáčte, to je trochu drzé, nemyslite? Učitelia si nemajú čo nárokovať na darčeky na konci školského roka, kto chce dá! Kto nechce, nedá. A ak sa nepotešia kytici, maličkosti, z môjho pohľadu si potom nezaslúžia nič.

huginko
25. máj 2024

@syk1122 a už nedebatujem na túto tému, cele, že čo kúpiť učiteľovi, mi príde cez...

syk1122
25. máj 2024

@huginko Však ty píšeš čo kúpiť učiteľke Áno pani učiteľke dať kyticu je dobre keď ešte pokračuješ na škole ale nie keď končíš základnú školu po 9 rokoch A hlavne vašej triednej myslím

hnedovlaska1234
26. máj 2024

@huginko moji spolužiaci sa napríklad skladali na osemročnom gympli KAŽDÝ rok na konci školského roka. To som fakt nechápala 😃 a tiež to boli darčeky v hodnote cca 200€

huginko
26. máj 2024
vyrovnanaosoba
26. máj 2024

@simca06022011 ináč, súhlasím s tým, že sa radšej poskladať na jednu veľkú kyticu a jeden hodnotný darček... Ale u nás to bolo napríklad tak, že sme sa skladali, na strom, stal okolo 200e na eurá... skladali sme sa prosím pekne 6ti, lebo ostatní na to nemali, a z tých 6tich ešte sa pretekali, čo k tomu kto dá. A zvyšných 15 žiakov samozrejme priniesli kytice každý za seba plus niektorí čokoládu. A viezli sa s nami, učiteľke sme nepovedali, že im nech nedakuje, lebo sa nesklamali. Chápeš...
Cize keby sme všetci dali po 15e (na eurá) tak aj tých 15tich to vyjde lacnejšie a nikto nemusel trapošiť.

vyrovnanaosoba
26. máj 2024

Syn sa skladali na prvom stupni ZŠ pre učiteľa, neskutočne sa rodičia pohádali, čo sa kúpi, koľko sa zložia. Tiež som si vyslovila názor a bola som za tu, ktorá závidí, ale ja proste nesúhlasím, aby sa rodičia skladali učiteľovi a jeho rodine na wellness, keby poukážku so športového obchodu, keďže učí badminton, chodí lyžovať... Ale víkend pre 2 dosp.osoby a 2 deti. Tak to ani omylom.
Bolo to odôvodnené tak, že keby len jemu, tak sám nepôjde. Nakoniec sa mu naozaj skladali na pobyt pre rodinu. A fľašu, čo on ani nepije. Ale tak syn keby nedal, tak už na neho budú pozerať, ako na toho, čo zavidi. 😳

barbie2023
26. máj 2024

Nejaká vzacnejsia kniha podľa toho aký predmet učí alebo v umeleckom obchode kde predávajú diela umelci tak niečo vo vašom budgete.

catherinah
26. máj 2024

Poukážka do kníhkupectva
Darčekový kôš

simca06022011
26. máj 2024

@vyrovnanaosoba vieš u nás sa dohodneme. Keby väčšina sa neskladala tak sa nik. Alebo by som napísala venovanie od koho to je. To nie je hanba. Iná vec je ak naozaj sa pár ľudí nezlozi, či kvôli financiám alebo princípu.

simca06022011
26. máj 2024

@vyrovnanaosoba a kto sa skladal pre 4 ľudí... u nás nik :D

1mata
26. máj 2024

@draculla ja ako ucitelka by som urcite nechcela dostat od kazdeho dietata nieco, co ked sa nazbiera mi zahlti cely dom.
Letelo by to do kosa, do krabice... neviem.
Ked tak sa zlozit po par € a dat darcekovy poukaz, kludne na nejaku masaz, alebo aj do zlatnictva.
Ale nech si pani ucitelka vyberie sama, nechcela by som nosit ani sperky ktore sa mi nepacia. Kvietok potesi urcite kazdu

vyrovnanaosoba
26. máj 2024

@simca06022011 aj v tom prípade boli dohodnutí, a keď už pobyt objednali, zrazu nedal nikto 😄 tak sa to to počítalo na tých, ktori dali.

draculla
autor
26. máj 2024

@1mata praveze sa chceme poskladat vsetci na jeden dar. Nie kazdy zvlast, to by aj u mna letelo kade lahsie 😀 no lwn problem je, ze co to ma byt. Bude jedna vacsia kytica a ten dar netusim

simca06022011
26. máj 2024

@vyrovnanaosoba vidíš. U nás sa najskôr zbiera a potom objednava / kupuje...

luciade
23. jún 2024

@glorikarebeka Ludska ambicioznost a vynaliezavist nema hranic. Ja sa nechcem nikoho dotknut, ale taketo dary zvyknu davat prave ludia, ktori si potrebuju priazen inych kupit alebo ukazat, ze na to maju. Obdarovany sa vsak moze prekvapivo citit rovnako silne zle ako obdarujuci dobre a to zas vtedy, ak je to empaticky a skromny clovek.

Strana
z2