icon

Pleseň na vysokoškolskom internáte. Ako postupovať?

rebcav
5. sep 2023

ahojte, dcéra nastupuje do 1. ročníka na vš, včera si zobrala veci na internát, no ako aby žila v izbe kde je hrubá pleseň a stenách to ako určite nie... Prosím Vás ako ste to riešili pri vašich deťoch, určite nie je 1 ani posledná. Dá sa prenajať niekde nejaká izba, alebo ste im prenajali byt? Určite ju nenechám žiť v takom humuse. Ďakujem

Strana
z2
miskakyska
7. sep 2023

@katulienkax až na to, že nie na každom internáte sú povolené "zásahy"šikovných otcov..
A už Ťa vidím, ako skãčeš od radosti, keď zaplatíš nemalé peniaze a príde Ti bývať v takom chlieve

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

@katulienkax aha, takze rodicia sa maju postarat o to, o co by sa mali postarat ti, ktori su za toto zodpovedni a beru nemale peniaze? Tak potom je jasne, preco to na Slovensku vyzera tak, ako to vyzera.

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

@miskakyska To kde maju taketo otrasne intraky? Ja som studovala pred vyse 30-timi rokmi, ale musim povedat, ze v porovnani s tymto, sme mali krasnu izbu.

miskakyska
7. sep 2023

@dskjhfdlkdjhl v Banskej Bystrici na Tajovského.. údajne sa mali prerábať, či k tomu došlo to už netuším...

oriesocek
7. sep 2023

@miskakyska ja som byvala na Tajovského, ale teda my sme mali dobré izby.. ono závisí naozaj aký exoti tam bývaju pred tebou.... ved to poznáme, aj ja som bola na izbe, kde to vyzeralo ako na smetisku, chalani za celý rok nevetrali, fajčili po izbách, neupratovali, atd... sa ani necudujem.....

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

Ja som teda studovala naozaj davno, ale takyto humus som na intraku nevidela. My sme vzdy na konci museli odovzdat vyupratovanu izbu a viem, ze aj dcera (cize v tejto dobe) musela odovzdat cistu izbu. Mna tie fotky priam umlcali😝

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2023

@miskakyska v BB som ucila a chvilu som tam aj na Tajovskeho byvala (1995) a to tam teda uplne inak vyzeralo, mam dojem, ze sice odvtedy to pomenili, ale uz sa to stihlo aj znicit-des a hruza.

miskakyska
7. sep 2023

@oriesocek
@dskjhfdlkdjhl a o nepouzitelnej kuchynke ani nehovorím.. pristaviť kontajner pod okno a vychádzať všetky spotrebiče...to človek nevedel, či sa má smiať,alebo plakať...jeden humusak má na háku, ostatní sa pridajú a potom si to zvyšok, čo chce,ako tak bývať odserie

oriesocek
7. sep 2023

@miskakyska bývala som aj na horných a aj na dolných - samozrejme skoro 20 rokov dozadu, ale vtedy na horných menili kupelne a boli v naozaj dobrom stave (ved kupelne, ktoré maju 15-17 rokov sa celkom daju)... to je skor stýl výchovy a to, ze niektoré decká celú VS pijú, droguju, atd... a zurky na chodbách nonstop.. ale my sme museli izby odovzdávat v poriadku, neviem , co sa zmenilo - ze toto im vobec niekto prevezme...a teda urcite riesit skody a dat do povodného stavu - za mna by to pekne vsetci pred odovzdaním mali umývat, malovat, kedze to je pohroma...

miskakyska
7. sep 2023

@oriesocek myslím, že rezignovali..

Strana
z2