Ahojte, píšem anonymne lebo je mi to po pravde aj trochu trápne ale zaujíma ma čo si o tom myslite vy...
Mám mladšieho 16 ročného brata. Ide o to že hlavne moja mama sa ku nemu správa ako keby mal 6 rokov. Naberá mu jedlo, všetko po ňom upratuje, stale ho obhajuje. Dnes som videla ako mu striha nechty!!! To ma už akože tak nasralo s prepáčením že som si povedala že toto asi už fakt nie je normalne. Pred Vianocami sme robili poriadok ako vždy pred sviatkami a doma sú ešte bratove hračky. Ja som povedala že už by sme to mohli konečne dať preč, nejakým deťom ktoré to poteší. Mama začala po mne ziapať že to určite nikam nejde dávať že to sa ešte zíde. Brata takmer nič nezaujíma. Vkuse len mobil alebo sedí na gauči a pozerá telku. Trénuje síce hokej ale venovať sa tomu nechce a disciplínu čo sa týka tréningu nemá vôbec.
Ja mám 23, bývam síce ešte u rodičov ale chodím na VŠ. Tento rok končím Bc. a mám v pláne sa po nástupe na druhý stupeň už osamostatniť. Mňa celá vec štve hlavne kvôli tomu že sa bojím čo z brata bude. On je čo sa školy týka šikovný, učí si sa dobre, ma aj logické myslenie. Lenže nepáči sa mi proste takáto výchova, pretoze ho vedie k absolútnej nepripravenosti na život. Viem že niektoré z vás si povedia že načo to riešim že si mám riešiť svoje veci. Ja by som to aj tak nechala lenže proste mi to nepríde normalne a mám pocit že toto sa fakt musí nejak riešiť. Čo si myslite vy?
Buduca manzelka sa potesi 👍 mamicku pozdravujem a bolo by asi fajn ju zobrat k nejakemu psychologovi, lebo nemusim byt ani vystudovany psycholog a citim problem a riadny
Ako u nás pred 20timi rokmi až na to, že ide o staršieho brata. Poviem ti dodnes je pri mame.
@diamont00 nie si sama...
Ahoj autorka, akurát sa tej téme venujem dopodrobna. Pozri posledných 10 postov na túto tému. Verím, že to vnesie svetlo do vášho prípadu a napíš, či Ti to na vás sedí. Môj IG je @barbora_bali https://www.instagram.com/barbora_bali/?hl=sk
Mne zas to samotné strihanie nechtov pride úplne v poriadku ak je to nejaký prejav manželskej intimity, starostlivosti jeden o druhého. Ked spolu zdieľajú posteľ môžu si náklonnosť a blízkosť prejavovať aj takto. Pre niekoho čudne a pre niekoho normálne, ako napríklad ist na wc ked sa tam druhý sprchuje. Naozaj je to vec iba tých dvoch
Aj šimpanzy si vzájomne vyberajú vši z kožuchu ako prejav náklonnosti
Dokonca by mi to prišlo aj ako normálne vo vzťahu matka puberťák, ak by bol ináč chlapec úplne samostatný a toto by bol vyložene iba taký pozostatok detstva, niečo s čím chlapec pride za mamou nie preto ze to nedokáže ale preto ze je to taká pripomienka detstva, mamičkovanie sa, ktorej sa ešte nechce vzdať. Toto decká vo veku 12-18 bezne robia, pred svetom ťažko dospelí, ale v posteli majú ešte plyšáka, v krabiciach obľúbené hračky ktoré ešte obcas tajne vytiahnu, sú radi ked ich pride večer mama prikryt alebo sa len pritúliť, proste nejaký posledný detail z detstva. Puberta je o tom ze si jednou nohou v detstve s druhou v dospelosti
Divné je to len v kontexte tej prehnanej starostlivosti a opičej lásky ktorú tu autorka spomína