icon

Prestup z obchodnej akadémie na gymnázium: Ako a prečo?

ema38372
15. jan 2025

Dobrý deň momentálne chodim do 1 rocnika na obchodnej akadémii a rozmyslam nad prestupom na gympel lebo mam pocit ze na tejto škole som dosť limitovana a nemám toľko možností lebo ešte neviem co chem studovat a keďže nemáme biológiu chémiu fyziku a na geografii a dejepise sa poriadne ani neucime jedine co by ma tak bavilo z obchodnej je marketing ekonomika je ešte vpohode ale účtovníctvo informatika a právo vôbec preto rozmýšľam nad gymplom ako som spomenula ešte si niesom istá co chcem studovat ale bavilo by ma tak marketing biológia umenie dizajn psychológia geografia a možno chémia a dejepis.
Keď som si dávala prihlášky na SŠ dala som si na obchodnu a gympel na obchodnu ma zobrali hneď ale na gympli som bola pod čiarou rodicia chceli aby som isla na obchodnu tak tom to potvrdila potom nám volali ze ma prijali aj na gympel a teraz ľutujem ze som sa nechala ovplyvniť a ze som si to lepšie nepremyslela

katica06
15. jan 2025

@ema38372 a tvoja otázka je? Či a za akých podmienok je možné prestúpiť ti povedia iba v tej ktorej škole.
Za mňa ako absolventa OA ti môžem napísať, že z 35 žiakov robíme účtovníctvo dve. A čo ostatní, len na čo si spomeniem farár, policajt, inštruktor v autoškole, sbskár, včelár, učiteľka Anj, učiteľka 1st zš, bezpečnostný technik, cukrárka, redaktor, poštárka, farmár, riaditeľka pobočky banky, jedna baba má kaviareň s mačkami, druhá fitness centrum, ďalšia má vojenskú vš, žial po nehode na ID.

katica06
15. jan 2025

..... aby som pokračovala, baba ktorá študovala na vš v USA vlastní s manželom reklamnú agentúru v Budapešti, jeden spolužiak pracuje na vrtnej veži v Nórsku, jednej je finančný poradca, jedna má pekáreň v UK, ďalší naposledy pracoval na ministerstve Pôdohospodárstva ale to bolo ešte za predošlej garnitúry.

roxanka1
15. jan 2025

@ema38372 nenechaj sa odradiť, a neodkladaj to, ak prestup tak teraz hneď volať do školy kde chceš ísť, ale je šanca že budeš musieť ísť od prvého ročníka od septembra. Poznám chalana čo sa dostal z umeleckej na medicínu, stredná ťa neovplyvňuje až tak veľmi aby si si zavrela dvere pred nejakou VŠ.

ema38372
autor
16. jan 2025

@katica06 no hacik je v tom ze mne sa zatial na tejto škole celkom paci.. Mam v pohode spolužiakov učiteľov učenie sa zatiaľ dá zvládať lenže ma odraduje to ze keby som sa rozhodla študovať na vš niečo iné tak by to bolo ťažšie lebo mňa nezaujíma väčšina z tých odborov co sú na obchodnej a predsa na tom gympli je lepšia priprava takže neviem ci tu mam ostať alebo prestúpiť (viem ze aj z obchodnej môžem študovať čokoľvek ale radšej by som už mala nejaké základy ako dobiehať všetko ak si vyberem úplne iný odbor)

katica06
16. jan 2025

@ema38372 nuž toto rozhodnutie za teba nikto tu na mi neurobí

123profil321
17. jan 2025

@roxanka1 pravda, dnes už je jedno z akej strednej školy ide človek, hlavne, že urobí prijímačky. A ak nevie, čo presne chce robiť, gympel je lepšia voľba, je tam z každého rožka troška. Okrem teda technických predmetov
@ema38372