Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
Prosím, dieťa neprijali na Halovu. Chýbal mu jeden bod. Neviete mi poradiť či ma význam písať odvolanie v tomto prípade? Vďaka
@niki285 určite podaj
Prosím, dieťa neprijali na Halovu. Chýbal mu jeden bod. Neviete mi poradiť či ma význam písať odvolanie v tomto prípade? Vďaka
@niki285 mojho syna prijali, bol 5🙂na Halovu, ak by nejake dieta nenastupilo, tak ho vezmu, ale ak nespravil skusky tak nie aj ked mu chybal 1 bod na skuskach, je rozdiel medzi neprijaty pre nedostatok miesta, tam ma zmysel dat odvolanie a neprijaty pretoze nespravil prijimacky vtedy nie.Napr. my nenastupime na Adlerku, kde ho vzali tiez. Uvolnime miesto niekomu oho nevzali pre nedostatok miesta.
@niki285 Napr na OA Dudova na bilingválne štúdium sa odhadom viac ako polka detí ani nemohla odvolať, keďže nespravili ťažkú matiku, chýbal im 1 a viac bodov. Vrátane mojej dcéry a všetkých jej kamarátiek/spolužiačok.
A na inú OA (Hrobákova) zobrali dcérinu kamošku aj keď bola až 20ta pod čiarou - ale splnila podmienky prijatia a uvoľnilo sa miesto.
Takže závisí od situácie.
@niki285 Napr na OA Dudova na bilingválne štúdium sa odhadom viac ako polka detí ani nemohla odvolať, keďže nespravili ťažkú matiku, chýbal im 1 a viac bodov. Vrátane mojej dcéry a všetkých jej kamarátiek/spolužiačok.
A na inú OA (Hrobákova) zobrali dcérinu kamošku aj keď bola až 20ta pod čiarou - ale splnila podmienky prijatia a uvoľnilo sa miesto.
@ninan2 moj syn spravil piaty matiku na technicom lyceu, nemal body za stvorlistok, nechodili sme na to ich doucko a tak ho nevzali ani na odvolanie pre nedostatok miesta skoncil 20 ty pod ciarou z 377. Pritom mal viac bodov a lepsie skusky ako ti co chodili na ten ich stvrorlistok, nevadi dostal sa na Halovu anglicky vie uz teraz, nemusi sa rok ucit len anglictinu
@ninan2 ak nemaju dostatok zaujemcov je to mozne, ale pri nedostatkovych skolach ako Halova nemozne ak nespravil skusky
@ninan2 moj syn spravil piaty matiku na technicom lyceu, nemal body za stvorlistok, nechodili sme na to ich doucko a tak ho nevzali ani na odvolanie pre nedostatok miesta skoncil 20 ty pod ciarou z 377. Pritom mal viac bodov a lepsie skusky ako ti co chodili na ten ich stvrorlistok, nevadi dostal sa na Halovu anglicky vie uz teraz, nemusi sa rok ucit len anglictinu
@roxana280 tak gratulujem 🙂
Mozem sa spytat? Dceru na jednu skolu zobrali, na druhej je piata pod ciarou. Ak potvrdim nastup na skolu, v pondelok je uz zapis. Aj po zapise stale plati, ze skolu mozem neskor odmietnut, ak by ju zobrali na odvolanie na druhu skolu?
@roxana280 tak gratulujem 🙂
@mateson2004 Dakujeme, zasluzil si to, drel 2 roky
Prosim, viete mi niekto poradit. Dcera robila prijimacky na 2 odbory na rovnaku skolu. Na obe ju neprijali, poslala som odvolanie. Dnes nam prislo, ze na jeden je prijata. Ona by chcela radsej ten druhy. Ked potvrdim tento odbor a nahodou by ju prijali aj na ten druhy, budem to moct zmenit? Ze tento prvy zrusim a potvrdim nastup na druhy?
Prosim, viete mi niekto poradit. Dcera robila prijimacky na 2 odbory na rovnaku skolu. Na obe ju neprijali, poslala som odvolanie. Dnes nam prislo, ze na jeden je prijata. Ona by chcela radsej ten druhy. Ked potvrdim tento odbor a nahodou by ju prijali aj na ten druhy, budem to moct zmenit? Ze tento prvy zrusim a potvrdim nastup na druhy?
@januarova áno, môžeš to zmenit
@niki285 skusit podať odvolanie môžeš ale mne vraveli ba inej škole že ak nesplní podmienky tak to je šanca skoro nulová iné je pre nedostatok mosta vtedy to je ľahšie
Ďakujem dievcence veľmi pekne za vhlad. Bol 4 pod čiarou a nesplnil podmienky nie kvôli nedostatku miesta. Ale nebol tam nikto kto urobil a mal tam zeby nebol prijatý kvôli nedostatku. Čiže teraz asi tie miesta ktoré sa uvoľnia pustia deťom v 2 kole v júni či ako? O rok by mohol opäť skúsiť neviete niekto?
Nakoniec sa rozhodol že nastúpi tam kde ho vzali ale ta škola nemá dobre meno a bude zrejme problém sa dostať na výšku. Oni sa tam zameriavajú skôr na prax. Majú 100% úspešnosť absolventov zamestnať sa. Ale nikde nevidím ako je to s VS keďže to tam nikde spomenuté nie je.
Ďakujem dievcence veľmi pekne za vhlad. Bol 4 pod čiarou a nesplnil podmienky nie kvôli nedostatku miesta. Ale nebol tam nikto kto urobil a mal tam zeby nebol prijatý kvôli nedostatku. Čiže teraz asi tie miesta ktoré sa uvoľnia pustia deťom v 2 kole v júni či ako? O rok by mohol opäť skúsiť neviete niekto?
@niki285 však skúste podať odvolanie a možno sa podarí aj keď nesplnil podmienky
Nakoniec sa rozhodol že tam ísť nechce. Neviem nikde dohladat info k tej druhej škole ktorá až také dobré meno nemá. Ale bol na ten odbor kde je natresk 6 tak snáď bude spokojný s výberom 🙏🍀
@niki285 však skúste podať odvolanie a možno sa podarí aj keď nesplnil podmienky
@andrejka1974 r ealne nemôžu prijať niekoho, kto nesplnil podmienky 😉
Tak som volala do školy. Nevedela mi povedať či odbor, keďže nikto nie je prijatý kvôli nedostatku miesta ale len ako syn kvôli tomu že nevyhoveli kritériám budú otvarat do ďalšieho kola. Resp mi nerozumela. Povedali mi ze mam skúsiť možno motyka vystrelí. Tak už fakt neviem kde sa spýtať keď ani škola nevie 🤔. Ale vraj sa dá prestúpiť. Má niekto skúsenosť s prestupom z horšej školy na lepšiu.? Je to v reali možné? Mne to nedáva zmysel. Ak raz nevyhovie podmienkam ako by ho mohli prijať na školu prestupom? Hmmm
Tak som volala do školy. Nevedela mi povedať či odbor, keďže nikto nie je prijatý kvôli nedostatku miesta ale len ako syn kvôli tomu že nevyhoveli kritériám budú otvarat do ďalšieho kola. Resp mi nerozumela. Povedali mi ze mam skúsiť možno motyka vystrelí. Tak už fakt neviem kde sa spýtať keď ani škola nevie 🤔. Ale vraj sa dá prestúpiť. Má niekto skúsenosť s prestupom z horšej školy na lepšiu.? Je to v reali možné? Mne to nedáva zmysel. Ak raz nevyhovie podmienkam ako by ho mohli prijať na školu prestupom? Hmmm
@niki285 vy myslite elektrotechnika Halova? Ze by robila druhe kolo? Urcite nie, on nespravil skusky, ci nedostatok miesta, co sa tyka prestupu jedine ak niekto nenastupi v septembri a budu mat volne miesto, co sa moze stat, ale je to skor nahoda, na Adlerke sme nechali volne miesto informacne siete, vzali nas na obe, na Halovej piaty.
@niki285 s prestupom tak, ze ak by ho vzali na inu solu Adlerku, Zochovu,teda by tam bol prijaty, moze poziadat o prestup ak na Halovu niekto nenastupi v jeho odbore a budu mat volne miesto
Ano Halova. Tak miesta tam ostanú zrejme neobsadené. Neviem ako to tá pani na linke presne myslela. Asi na september ale ak by syn prestupoval tak minimálne v polroku. Túto školu chcel o trošku viac ako tu na ktorú bol prijatý ale po rozhovore s nami usúdil že ten odbor na druhej škole by v živote lepšie využil ako to čo sa naučí tu. To sa vie naučiť aj sám ak bude chcieť. 🤷♀️
Ano Halova. Tak miesta tam ostanú zrejme neobsadené. Neviem ako to tá pani na linke presne myslela. Asi na september ale ak by syn prestupoval tak minimálne v polroku. Túto školu chcel o trošku viac ako tu na ktorú bol prijatý ale po rozhovore s nami usúdil že ten odbor na druhej škole by v živote lepšie využil ako to čo sa naučí tu. To sa vie naučiť aj sám ak bude chcieť. 🤷♀️
@niki285 moj syn programuje napr. cez programko uz teraz, informacne siete a technologie si vybral, ked sme boli na otvorenych dnoch aj skolu, jednoducho na tych otvorenych dnoch sme si povodne rozmysleli , ze programovanie hier a na otvorenych dnoch sme zistili, ze nie. Aj sme pobehali skoly a povedal hned , ze Halova a ziadna ina, dost makal aj na znamkach aj na monitor aj na skuskach, aby sa tam dostal.Siel na istotu, hovoril ze skusky boli extremne lahke, este skoncil skor. Uz ma ani neprekvapilo, ze piaty skoncil. Neviete si predstavit kolko hodin tvrdej prace ho to stalo. Koronove deti, ked zacal s douckom musel od piateho rocnika aj SJ aj M, co mali take rezervy.Nechcel ist ani na gympel, mal same 1, iba Halova a tento odbor informacne a sietove technologie, prajem mu to, lebo fakt drel a zasluzi si to. Snad sa vam bude darit aj na inej skole.Ked pojde na VS, mozno sa stretnu na rovnakej🙂
Este jedna otázka ako to je , keď podáte odvolanie oni vám to v Edupage zmenia na to že ste prijatý , aby som to mohla potvrdiť a budú to stíhať do toho 21.5 alebo to bude neskôr , mne volali zo školy že sme už prijatý ale v Edupage to zatiaľ nemáme
Este jedna otázka ako to je , keď podáte odvolanie oni vám to v Edupage zmenia na to že ste prijatý , aby som to mohla potvrdiť a budú to stíhať do toho 21.5 alebo to bude neskôr , mne volali zo školy že sme už prijatý ale v Edupage to zatiaľ nemáme
@andrejka1974 áno zmenia to a ty potvrdis
@andrejka1974 áno zmenia to a ty potvrdis
@luliu ďakujem a bude to do stredy 21.5 alebo neskôr
@luliu ďakujem a bude to do stredy 21.5 alebo neskôr
@andrejka1974 to neviem, keď ti volali, mali by to zmeniť. Nám to minulý rok zmenili hneď po telefonáte
@niki285 tak som si iba zo zvedavosti pozrela tabuľky na stránke školy. A nechce sa mi veriť , že pri tom.počte neprijatých by robili druhé kolo.