icon

Prijímačky - neúspech

123ja321
20. máj 2022

Ahojte, som nestastna,az mi je do placu. Dcera robila prijmacky na 2 gymka a ani na jedno ju nevzali.na nedno mali prijat 104 a ona je 143 a na dalsom 28 a ona bola 94. Na oba sme dali odvolanie a teraz cakame..skusala som obvolat aj ine skoly ale hned mi povedali ze nie..ze uz nemusim ani volat.. ani netusim co bude ak ju neprijmu na odvolanie...na vysvedceni mala povacsinou jednotky...ved predsa nepojde s jednotkami na ucnovku..(ospravedlnujem sa,nikoho som nechcela urazit) Netusim aky postup dalej...

monkasponka
20. máj 2022

@123ja321 tiez sa nam nieco podobne stalo... Oba odbory it zamerania na jednej škole.. taka tlačenica ako hrom, povedali ze ani odvolanie by nepomohlo. Hned mi z tej školy volali že nie je šanca ale že maju posledne miesta v inom odbore na tej škole len dosť ekonomickeho smeru a rozhodnut sa do hodiny. Obvolala som ešte nejaku tu školu.. 0 bodov, všade plnka.Tak sme to vzali... Uvidime, možno ho to osloví, možno niekto vypadne z tych dvoch odborov a prestupi...

mirkasmile
20. máj 2022

@pribinak niekde upratať.....neviem, ako je to teraz, ale pred 8mimi rokmi sa dalo prestúpiť len z gympla na gympel, zo SOŠ a iných sa na gympel nedalo ísť.
Z Gymplu na SOŠ áno.
@autorka
Niekto tu spomínal,že či vie,kam chce ísť po strednej,lebo ten gympel fakt nie je výhra, ak nejdeš VŠ, lebo prakticky z Gymplu nemáš žiadnu prax, nič.
Ešte ten bilingválny,sa jazyk dieťa naučí, ale inak 🤷
Budú aj druhé kolá prijímačiek ;)

simca06022011
20. máj 2022

no ale je dost daleko pod ciarou, podla mna nie je velmi sanca na odovlanie, uz za mojich cias to bolo par ludi pod ciarou, niekedy otvorili triedu navyse a zobrali dalsich. Vela deti a vela jednotkarov.. OA treba skusit, pripadne ine skoly, ak vie co by chcela robit v buducnosti. Alebo ine mesta a riesit intrak.
@mirkasmile urcite je gympel lepsi ako akakolvek sos s praxou :DD

minutka
20. máj 2022

@simca06022011 v com je lepsi? Mala som susedu sikovnu, isla na gym a potom medicina. V 1.rocniku sa zalubila, otehotnela. Skolu nechala. Ma 4 krasne deti a fajn muza. Ale do akej prace raz pojde? Nic neovlada. Tiez kolegyna ma neter kt z rodinnych dovodov odmietla vs. Konci gympel a v podstate nic nema v ruke. Ziadne odborne vzdelanie. Myslim ze gym nie je uplne idealna volba

mirkasmile
20. máj 2022

@simca06022011 lepší v tom,že máš maturitu, to áno.
Ale aj ja Soš si vieš urobiť maturitu.
Priemyslovka, Obchodná, soš....sú fajn v tom,že ak nejdeš na VŠ, prípadne ti do toho niečo príde, ako spomenuté otehotnenie, máš nejakú prax, vieš sa ľahšie zamestnať,aspoň to vidím na okolí.
Ja som síce išla na VŠ, no finančne mi to nevychádzalo.
Chcela som sa zamestnať niekde, ako čašníčka napríklad, ale všade chceli prax. (Teraz už aj bez praxe berú niekde).
Vyskytla sa mi možnosť ísť robiť k známej do zahraničia, nemala som prax, tak som robila iba barbekra, potom postupne už barmanku (vedela som reč).
Keď som sa vrátila, mala som už nejakú prax, tak sa mi práca hľadala ľahšie
Aj keď pozerám ponuky práce, všade píšu: prax minimálne 2roky a podobne.
Píšem to z vlastnej skúsenosti 🤷

sindyem
20. máj 2022

@simca06022011 To, ze gympel je lepsi ako SOS je uz mytus...kedysi tak mozno bolo, dnes to uz istotne neplati. Uz pred 10 rokmi to neplatilo.

deti95060810
20. máj 2022

@kofa77 čo nastupujú - silné ročníky??? veď toto sú najslabšie ročníky....

deti95060810
20. máj 2022

autorka, môže sa stať že sa dostane aj na gymn.
s dcérou chodí kámoška ktorá bola 30ta pod čiarou...
niektoré deti poberú na viac škôl... dcéru min. rok zobrali na 3 zo 4 škôl...
inak gymn. je dosť ťažké - možno by sa tam trápila... popozeraj na nete kde majú volné miesta - všade sú teraz výsledky na nete...hneď uvidíš či majú volné miesta...

terry2003
20. máj 2022

@deti95060810 a na to ste, ako preboha prišli?

deti95060810
20. máj 2022

@terry2003 načo ako som prišla...?

terry2003
20. máj 2022

@deti95060810 že sú to najslabšie ročníky

deti95060810
20. máj 2022

@terry2003 však si nájdi na nete...a mám presne aj deti v týchto rokoch - takže vidím ..
.to sa nedá porovnať s ročníkmi pred rokom 2000...

kofa77
20. máj 2022

ak sa porovnava porodnost so socikom, tak je slaba, ale inak stupa hore, od roku 2005 zhruba. este silnejsi bude 2009

terry2003
Autor odpoveď zmazal
kofa77
20. máj 2022

slabsie z hladiska poctu deti, nie rozumovo, prepanajana😲

ivetz
20. máj 2022

@terry2003 Vôbec nechápeš význam slov "silný/slabý ročník". Nejedná sa o kvalitu, ale kvantitu!

kofa77
20. máj 2022

takto- porodnost ako v 80 rokoch sa uz nevrati, asi nikdy. potom bol utlm, ale neskor zacali jemne stupat, takze nie su to pocty, ze 120 tisic deti za rok, ale jemne stupali. oproti tej slabote. syn mal v rocniku 5 tried, predtym mali po 3..

terry2003
20. máj 2022

@ivetz tak prepáčte, ale nám to v živote nikto nevysvetlil. My sme sa to nikdy neučili, a ani som to nepočula.

terry2003
20. máj 2022

@kofa77 prepáčte, že som to nevedela. Ale proste nie som tak poučena životom, ako vy.

kofa77
20. máj 2022

@terry2003 a to si mala jednotky😉

terry2003
20. máj 2022

@kofa77 lenže toto sa už teraz na stredných školách neberie, my berieme dôležitejšie veci( aspoň podľa ministera).

terry2003
20. máj 2022

@kofa77 a ešte by ma zaujímalo, že to sa podľa vás na akom predmete má preberať. Ja mám jednotky z cudzích jazykov, zo psychológie, pedagogiky, výtvarnej či z opatrovateľskuch činnosti.

terry2003
Autor odpoveď zmazal
pribinak
20. máj 2022

@mirkasmile písala som že upratať na 1 rok a potom znova skúsiť šťastie na prijimackach

limoncino
20. máj 2022

@terry2003 nejaká dotknutá stredoškoláčka? To sa neučí, to sa volá všeobecný prehľad

terry2003
20. máj 2022

@limoncino tak ďakujem, že ste mi pomohli rozšíriť môj všeobecny prehľad. A ja niesom dotknutá, ja som len vysvetlovala.

limoncino
20. máj 2022

@terry2003 hej hej, mám doma dve deti cca v Tvojom veku, takže presne poznám tento "dospelý" nadhľad a vysvetľovanie a všetko okolo. To je v poriadku, aj my sme si mysleli, že všetko vieme a dospeláci boli trapni a starý 😀😀

terry2003
20. máj 2022

@limoncino sedí to celkom na mňa, aj keď pre mňa sú dospelý inšpirujúci, a hlavne ich zivotne príbehy.

limoncino
20. máj 2022

@terry2003 tak to má byt, len keby ste viac počúvali naše rady, ktoré vychádzajú presne z príbehov, ktoré sme si zažili 🙂

terry2003
20. máj 2022

@limoncino ja musím počúvať, študujem opatrovateľstvo, tak sa musím počas praxi počúvať postarších ľudí. Už som dostala radi typu, že sa nemusím ponáhľať s deťmi, a mám študovať, pretože na to mám.