Prijímačky - neúspech
Ahojte, som nestastna,az mi je do placu. Dcera robila prijmacky na 2 gymka a ani na jedno ju nevzali.na nedno mali prijat 104 a ona je 143 a na dalsom 28 a ona bola 94. Na oba sme dali odvolanie a teraz cakame..skusala som obvolat aj ine skoly ale hned mi povedali ze nie..ze uz nemusim ani volat.. ani netusim co bude ak ju neprijmu na odvolanie...na vysvedceni mala povacsinou jednotky...ved predsa nepojde s jednotkami na ucnovku..(ospravedlnujem sa,nikoho som nechcela urazit) Netusim aky postup dalej...
@sindyem plati to odjakživa, zo sos sa na vs tazko. Nikto ma neoredvedci o opaku 😁
@simca06022011 ja mam sos, normalne 4-rocku a kedze som mala vyborny prospech, na vs som sa dostala hned na prvy sup bez problemov, takze neviem o com rozpravas🤷♀️Maturita ako maturita.
@simca06022011 keby to platilo, tak by bolo na vysokých školách o polovicu menej študentov.❤
Ja si myslím, že na psychológiu, sociálnu prácu sa dostanú bez problémov aj žiaci napr. z pedagogickej, ale pri informatike, medicíne majú väčšiu šancu gymnazisti.
@5ka25
@mirage prepáčte dievčatá, nie na NÚCEM, ale tu
https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx
Hore na liste sa môžete preklikávať a sú tam aj voľne miesta
@123ja321 mrzi ma to. Ja si pamatam aka "rana" to bola pre mna, ked ma nevzali na gympel- bol to moj sen. Isla som na obchodnu akademiu, ktora mi vela dala. Tam som mala ucitelku s velkym "U" , vdaka ktorej som vystudovala ucitelstvo. Milujem tuto pracu. A teraz... Idem sa hlasit na ucnovku, lebo si chcem urobit vyucny list ako cukrarka.
Ja by som ani tu "ucnovku" nezatracovala, ved mnohe su s vyucnym, aj s maturitou... A ja stale tvrdim, ze remeslo ma zlate dno. Co chcela robit, ked skonci gympel?
@123ja321 mrzí ma to, ale tento rok je nejaký zvláštny.Aj učiteľky v škole hovorili deťom, že v Ba bol pretlak na gymnázia, obchodné akadémie, elektrotechniku.Z triedy mojej dcéry sa veľa detí s dobrými známkami jedna, dve dvojky nedostali na školy.Nam výchovná poradkyňa hneď poslala 19.5.kde sú voľne miesta a kde sa ísť pýtať.
Ja som bola najprv sklamaná, že ju nevzali kam chcela ísť prioritne, ale vzali ju na bilingválne gymnázium a som rada a to bola na poslednom mieste medzi prijatymi.Nam výchovná poradkyňa hovorila, že za ten čas čo je na škole sa málokedy stalo, že dieťa nezobrali ani na jednu školu.Teraz máme v triede dievča, ktoré nevzali na 4 skoly:(a má 2 dvojky a celé roky samé jednotky
Dobrých žiakov je veľa závaží každá olympiáda, každý jeden bod.Urcite sa bude poradie meniť, ale mne povedali, že ak je v rebríčku viac ako 30 ata nemám dávať odvolanie.Ba je silný okres chodia sem deti aj z okolitých miest...kamarátkn syn v Nitre prijatý na 2 gymnázia.Dobra škola má aj ťažšie prijímačky....
kde chcel ísť do Petržalky či Zochova? susedin syn je prijatý do Petržalky tam brali len tuším 25 deti na odbor, ale chalan chodil celý rok na doučovanie a pritom má 1 z matematiky.Mne sa zdali premotivovani🙂 ja som asi prijímačky podcenila, lebo čo počúvam ich deti sa od septembra pripravovali.Ja som to brala tak, že ak na to má tak spraví, ak nie pôjde inde, ale ako nám chodili na Edu správy o neprijatí nebolo mi všetko jedno.
Obrovský počet detí sa hlasi tento rok.Ucenie počas pandémie ich dostihlo darmo 2 r boli skoro doma.
@baboobchod
@luccija petrzalku pokaslal SJ (že vela literatúry), to bol prvý termín, takze to uznávam a ani neriešim. Zochova povedal, že “ľahké”, ale teda pod čiarou skončil dosť hlboko. Adlerka a fajnorka sme mali bilingvalne, výsledok podobný… kritériá splnené, ale pod čiarou 🥴 a to chodil pol roka na platené online doucko, so mnou robil minuloročné testy (celkom dobre ich písal), takze tomu fakt nerozumiem… buď to sám podcenil, odflákol, neskontroloval si výsledky…u nás na ZŠ rok nemali slovencinarku (dlhodobá pn, škola to mala v paži…) alebo je proste toľko detí prihlásených, že keď výborného žiaka vezmú na 4 školy, tak to tam všetko vlastne obsadia tí istí? 😂 🤷🏼♀️
@simca06022011 Tak si tomu ver..ale neplet si byvale priemyslovky, co su teraz normalne nazyvane ako odborne skoly so skolami, kde sa davali len vyucne listy...vacsina SOS su stvorrocne a s maturitou rovnako ako gymnazia. Maturuje sa tu z cudzieho jazyka, slovenciny, matematiky aj odborneho predmetu. Z odborneho predmetu teoreticky aj prakticky. Ver tomu, ze o nic lahsie tieto skoly nie su nez gymnazia. Ja som napriklad ukoncila zakladku so samimi jednotkami. Sla som na SOS, lebo som vedela, co chcem v zivote robit. Okrem zemepisu a prirodnych vied, ktore by som v zivote k svojej praci nepotrebovala, sme mali vsetky predmety ako na gympli + odborne. Na vysoku som sa dostala, vystudovala tu aj odpromovala. A nie..nebola to lahka vyska, ale chemicko technologicka univerzita. Tazka na matiku, fyziku a chemiu ani nehovorim. A predstav si, ze ma na tuto skolu dobre pripravila aj SOS. Moj otec je tiez vystudovany Ing. (Technicka univerzita, strojarina)... A vies z akej skoly pred vyse 30 rokmi na tu vysoku isiel? Gymnazium to nebolo, neviem ci vtedy vobec existovali 😂 taktiez stredna odborna priemyslovka s technickym zameranim. Takze globalizovanie fakt nie je na mieste..mame to dost schopnych skol, ktore gymnaziami nie su, a pritom decka pripravia nie len na vysku, ale aj na pracu daneho odboru, co je myslim este lepsie ako ponuka samotny gympel...
@baboobchod a, keď si videla body bolo to tak, že spravil dobre prijímačky, ale predbehli ho z výsledkov z monitoru, omlypiady, vysvedceni?zúčastnil na na Zochovej tej súťaže za 60 bodov čo bola pred prijimackami?
Ja som si vytlačila všetky výsledky niekde sme mali zvlášť rozpísané, lebo som tiež chcela vedieť na čom pohorela a prijímačky spravila všade dobre, ale chýbali jej body za monitor ten nenapísala tak dobre ako chcela, body za olympiády, súťaže a toho sa ona nikdy nezúčastní nemá to rada.A potom už ide o každý bod...stačí, že niekto napísal lepšie monitor, bol na 2 olympiádach, mal jednotku z toho predmetu...niekedy to vyzerá zle, že dieťa je 70 pod čiarou, ale nie je veľký bodový rozdiel od tých čo spravili.Tak držím palce veľa detí si dalo 4 prihlášky bude sa to posúvať
Neviem aká je situácia tento rok ale 2 roky nazad sme boli v podobnej ako ste teraz vy. Na odvolanie ju nakoniec zobrali na 2 gymnázia čiže si mohla vyberat. Neboj to sa ešte poposuva.
tiež sme takto dopadli...dcéra má 1-2 a 3 z matiky, kždé vysvedčenie...mala prijímačky na 4 školách ( 2x talentovka) a neprijali ju pre nedostatok miesta nikam...všade prijímačky spravila...je veľmi nešťastná a podľa mňa tento rok veľmi nešťastné riešenie, že najprv sa čakalo 3 týždne na výsledky potom tí, čo ich prijali, majú týždeň na rozmyslenie...nikdy to takto nebolo....sú aj citlivé deti, čo to veľmi ťažko nesú ako moja dcéra....tri týždne čakať na vyjadrenie odvolania, stres, nervy, plač....voľné miesta na západnom slovensku vyhadzujú len 2ročné odbory - praktická žena a pod....
a tiež nechápem počty prijímaných detí na niektoré odbory tento rok, že 9 detí na kaderníčku, 9 na kozmetičku alebo 12,18 detí na niektoré SOŠ, ved to nie sú ani celé tiredy....
@limoncino presne, mne na stredného povedala tiež, že by zvládol hocijaký gympel, ale ak nechce ísť robiť niečo gxmplu hodne, nemá to význam. Nakoniec išiel na bilingval OA z 8r. A dohoda bola taka, že ak by sa mu nepáčilo, môže robiť prijimacky o rok potom. Ale ostal tam.

@limoncino a aby bolo jasno, ja tými postaršími nemyslím vás, ale ľudí 70 ,80,90 rocnich.