icon

Prijímačky - neúspech

123ja321
20. máj 2022

Ahojte, som nestastna,az mi je do placu. Dcera robila prijmacky na 2 gymka a ani na jedno ju nevzali.na nedno mali prijat 104 a ona je 143 a na dalsom 28 a ona bola 94. Na oba sme dali odvolanie a teraz cakame..skusala som obvolat aj ine skoly ale hned mi povedali ze nie..ze uz nemusim ani volat.. ani netusim co bude ak ju neprijmu na odvolanie...na vysvedceni mala povacsinou jednotky...ved predsa nepojde s jednotkami na ucnovku..(ospravedlnujem sa,nikoho som nechcela urazit) Netusim aky postup dalej...

Strana
z4
zuzidr
24. máj 2022

@nelca84 v dnešnej dobe otvárajú triedy z 18-20 deťmi, 30 už je ozaj asi výnimka, a 31 neviem či by aj dve triedy neurobili....to nie ako niekedy že bežen bolo 20-30 detí v triede

nelca84
24. máj 2022

@zuzidr neviem, na zakladnej byva menej deti v triede, ale na strednej urcite viac, gymnáziá tiez po 30+ deti v triede. Aj nás bolo 30 ked som bola na strednej. Menej byva na tych ucnovkovych odboroch co si vsimam, kde je vela praxe.

simca06022011
24. máj 2022

@zuzidr na strednej.. ziadnych 30, 38 nas bolo na gymnaziu. ale teoreticky, ucnovky mozu mat mensie triedy, mozno kvoli praxi ?

zuzidr
24. máj 2022

@simca06022011
@nelca84 áno čo pozerám gymnáziá, tak max 30, väčšinou 24,26 - 28

luccija
24. máj 2022

@zuzidr všetky školy kde sme sa hlásili mali mať 30 deti v triede

luccija
24. máj 2022

@zuzidr možno záleží od okresu a počtu detí, ktoré sa hlasia

nelca84
24. máj 2022

@zuzidr mozno bilingvalne alebo tie, kde mas rozsirene vyucovanie nejakých predmetov, vseobecne gymnazia maju urcite 30+ deti.

limoncino
24. máj 2022

@nelca84 nie, to mali byť dve triedy, nepýtaj sa, neviem prečo

mimka1402
24. máj 2022

@terry2003 Nechápem tým jednotkám, keď vidím aké gramatické chyby tam máš.🙈 Skromnosť by ti veru neuškodila. Veľa ľudí si myslelo, že má na VŠ a potom vyleteli po prvom semestri...

mimka1402
24. máj 2022

@simca06022011 No záleží aké odbory na VŠ, ja na VŠ som mala hlavne ľudí zo Soš a mali riadnu výhodu oproti mne, v mojom odbore. Ja, z gymnázia, som veľa vecí sa učila počas štúdia a oni zas už tie základy mali, takže na to iba nadväzovali. A boli sme asi 50% na 50% z gymnázií a stredných škôl. Taktiež poznám dievčatá z hotelovej akadémie, ktoré skončili úspešne medicínu, či iné VŠ. Stačilo im samoštúdium na prijímačky.😊

simca06022011
24. máj 2022

@zuzidr ale realne potom v triedach, pamätám zr mali zobrat 4x25 a nakoniec otvorili 5tried po cca 35+- 😂 ale to bolo dávno ☺️

zuzidr
24. máj 2022

@luccija
@luccija
@nelca84 no ked pozerám na stránke https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx tak vo veľmi málo prípadoch je 30+ ,aj ked otvrárajú dve triedy tak je tam 59,60..ale veď to je jedno , podľa mňa to tento rok je celé zle zorganizované

luccija
24. máj 2022

@zuzidr nejako zle píšeš...veď museli počkať, kým bude druhé kolo a potom dávali priebežne vedieť koho prijali aj, keď bolo, že 18.5.oficialne výsledky, ale skoly už posielali skôr, lebo sa bijú o deti.No a teraz tie deti, čo si dali 4 školy si jednu vybrali a poradie sa posúva a už dávajú vedieť aj tým, čo boli pod čiarou aj ďaleko...bolo 5 dni na rozmyslenie...ja som bola v tom, že každý rok je takýto systém
Ja som si pozerala dosť dôkladne tie výsledky a klobúk dole pred niektorými deťmi, ktoré napísali veľmi dobre monitor a aj prijímačky na to, že 2 r sa pomaly učili online.Ale ako píšeš aj u nás v triede sa veľa dobrých žiakov nedostalo.Tym švs sa neriad ja si myslím, že to vôbec nie je aktuálne ty si obvolaj školy kde sú voľné miesta, alebo výchovná poradkyňa nech poradí.Dcerinu spolužiačku tiež mala jednu 3 fyzika nevzali nikam 3 školy dávala a nakoniec sa jej z 2 ozvali a to bola 37 pod čiarou.
Úprimne tiež som nečakala také stresy, lebo miest je málo a deti v Ba veľa plus okolité okresy
Ja som počula od učiteľky, že sa ponizili kvóty na gymnázia, lebo chcú, aby si deti vyberali aj SOŠ či učilištia nemám prehľad koľko sa voľakedy otváralo tried....a či to je pravda.

dadika111
27. máj 2022

Ahojte. My sme na tom podobne. Žiadna odpoveď zo škôl po odvolaní. Neviem do kedy máme čakať.

tamaratamaratamara
31. máj 2022

prosím vás o to koľko prihlášok môže žiak podať (pýtam sa, lebo nás to čaká o rok), myslela som že len dve

nelca84
31. máj 2022

@tamaratamaratamara dve, ale ak si dava aj na skoly kde sa robia talentovky, tak si moze dat dve tam a dve na "normalne" skoly

tamaratamaratamara
1. jún 2022

aha, díky za odpoveď

janne318
1. jún 2022

Neviem, čo je na tom pravdy, ale počula som, že tento rok ostalo 70% detí neumiestnených pre nedostatok miesta na školách, pričom prioritne sa týka tento problém najmä gymnázií. Mali by byť druhé kolá prijímačiek, tak treba asi skúsiť vybrať nejakú z tých škôl, ktoré budú tieto druhé kolá robiť. Na budúci rok môže skúsiť znovu, ak sa jej škola neosvedčí. Hlavne netreba zúfať, stresovať a hádzať flintu do žita. Nerobí to dobre na psychiku dieťaťa. Vždy predsa existuje ďalšia možnosť.

zuzidr
1. jún 2022

@janne318 áno ide o psychiku dieťaťa, ja viem, že živote nebudú mať všetko na podnose a treba sa popasovať aj s prekážkami, ale otázky kam je prijatá, kam ju vzali, a väčšina detí je prijatá....vo veku 15 rokov je to veľmi ťažké spracovať

zuzidr
1. jún 2022

@janne318 a hlavne napr. moja dcéra robila štvre prijímačky, a všade sporavila, nebola prijatá pre dostatok miesta, nevidím dôvod, prečo by mala pod stresom robiť piate prijímačky behom mesiaca

mimka1402
1. jún 2022

@zuzidr To ma mrzí, no pri všetkej úcte sa preto vždy dáva jedna škola, ktorá je istota práve pre takéto dôvody. Ani odvolania nepomohli?

zuzidr
1. jún 2022

@mimka1402 pri akej škole má istotu? neučí sa zle, ale nemá ani samé 1. mali sme dať jednu učňovku aby mala istotu? Nehlásila sa na gymnáziá....

mimka1402
1. jún 2022

@zuzidr Riešila som to nedávno a áno aj to niektorí dávali. Sú vždy triedy/odbory, kde proste sa hlási menej študentov a nie, nemusi to byť len učňovka.. V každom meste sú rôzne takéto školy.. Ale tak hlavne nech sa niekam dostane kde aspoň bude spokojná ako tak

luccija
2. jún 2022

@janne318 áno, bude druhé kolo, ale keďže toľko dobrých deti na školy nezobrali je ťažké niekam ich umiestniť.Na gymnázia zoberú teraz deti, ktoré prejdú odvolaním na dobrých miestach a čo ostatní?Ked berú 60 deti a hlási sa 300 je to boj.
@zuzidr lebo jej nič iné nezostáva len ďalšie prijímačky, ale chápem....z roka na rok to je ťažšie.Ucia sa dobre, ale nie natolko, aby sa dostali na dobré školy, ktoré si vybrali.

Strana
z4