icon

Príliš ľahká stredná škola

4. apr 2023

Reálne sa vôbec nemusím učiť priebežne, stačí sa mi učivo naučiť deň pred skúšaním/pisomkou. Keď sa vôbec neučím pred testom, tak mám takú dvojku a keď sa učím, tak mám jednotku. Vôbec ma to nebaví, urobila som zlé rozhodnutie pri výbere asi.

Strana
z3
ropucha6
4. apr 2023

Vsak bud rada. Ja som sa zasadne ucila cely gympel aj vysku noc pred skuskou. V Nemecku to uz bolo par celych dni 🙂 kludne si pridaj, jazyky, kurzy, brigadu, doplnat mozes hocico.

autor
4. apr 2023

@marianarem ja mam osobne ze dost zlu kratkodobu pamat, musim sa proste vyspat, ale zase dva-trikrat si nieco precitat nezaberie az tak vela casu zo dna.

marianarem
4. apr 2023

No tak ten zvysny cas vyuzi na nieco, co by ta nadchlo, vsak mozes poskusat viac veci. Ja som skolu brala len ako socialny kontakt a povinnost, prispevok ku vzdelaniu mi nepripadal ktovieaky (a to bolo stale este o dost lepsie ako teraz). Naozajstne ucenie bolo hlavne doma u mna, veci, ktore som sa sama chcela naucit.

kofa77
5. apr 2023

ten mytus o nezamestnanych absolventoch gymnazii by uz mohol skoncit.
absolventi gymnazii su najmenej pocetnou skupinou nezamestnanych na uradoch prace, najrychlesjie sa zamestnatelnou a najrychlesjie s avedia prisposobit trhu prace, aj ked na VS nejdu...

autorka, uc sa dlasie jazkyky rob SOC-ky, olympiady, chod na vymenne pobyty a erazmy vonku.
tolko moznosti mas dnes, ze mne ako boomerovi sa cche plakat

letfenixa
5. apr 2023

@shinon258 len tuto zuzana žije v 18.storočí, keď žena sa realizuje len v domácnosti a manzelstve , takže z jej pohľadu je to naozaj skola o ničom.

oriesocek
5. apr 2023

@letfenixa no ja neviem, skoncila som gymnazium ako aj ostatní moji spolziaci. na VS po skole nesli asi 3? a aj tí si ju dorobili. každý sa zamestnal, nikto nesedí doma. Skoro vsetci spoluziaci robia karieru, maju dobre pozície. Pokial mam prehlad zo stretavok a informácii, ktoré mám, tak nikto nesedí na urade práce...

oriesocek
5. apr 2023

@kofa77 veru aj mne sa chce plakat, za mna jazyky neboli. anglictinu nas zacali ucit rustinari... moznosti vycestovat skoro ziadne. syn a dcera chodili cele roky jazykovky, jazykove tabory. dcera vie v 9 rokoch anglictinu (po 6 rokoch v jazykovke s native speakrami ovela lepsie ako ja). pouzivam zazite klise, ale co by som dala za to, kebyze ja mám v detstve take moznosti...

kofa77
5. apr 2023

@oriesocek ani mi nehovor, ked ja si spomeniem na moje ss casy, este aj ta VS bolo dost zufale, presne jak pises. syn 14 a radsej komunikjue v AJ ako SJ..
teraz je pre sikovne deti uplne najlepsia doba, maju milion moznosti a ked to autorke tak pali, tak o to viac.

Strana
z3