Prísna učiteľka a hodnotenie písomiek
Ahojte,
idem sa trosku vyventilovat, lebo ma trosku na**ala ucitelka 🙈
Syn siestak, pisali z jazyka pisomku, dostal trojku, pozerali sme ju, chybal mu jeden bod do dvojky, mal strhnute pol boda napr. za chybu v jednom mene (napisal diakritiku tam, kde nemalo byt), mali slovne opisat vyznam par slov (napr. by bolo dereš = trestná lavica a on by napisal len lavica) a pod. Takto sme nasli aspon 4-5 veci, kde vobec nedala ziaden bod alebo dala pol boda.
V podstate mi je jedno znamky, ale nepacilo sa mi to bodovanie (uz viackrat), tak som vravela synovi, nech sa jej skusi spytat, ci by nieco nemohla uznat, ved nenapisal sprostosti, len jej tam nejake jedno slovicko chybalo alebo diakritika. A predsa mu ta znamka tak nepokazi priemer, ona si aj tak nebude pamatat potom pri polrocnom hodnoteni, ze ma uz 2 alebo 3 znamky takto, ze mu k lepsiemu chybal len jeden bod.
A ona mi zavolala. Ze ona to uznat nemoze, aj v monitore potrebuju presne definicie (siestak, monitor je za 3 roky a nie je tam nahodou vyber z moznosti A,B,C,D, kde by teda aj tak zvolil spravnu odpoved ??!), ona nemusela ani pol boda davat (neviem, ta diakritika ci tak skresli nejake meno, ze uz z toho vychadza, ze ty to vobec nevies a mas mat nula bodov??)
Vravela som jej, ze je to trosku demotivujuce (uci sa, chysta sa, a len preto, ze nenapise presne to, co ona ocakava, tak neda body), tak vytiahla, ze ona uz uci 23 rokov a vie ako motivovat deti a bla-bla, vravela som, ze ok, tak sme skusili a neuspeli, ale furt mi tam vravela este veci, dokonca este aj dodala, ze je to zdrave dieta, mame sa z neho tesit, ci take nieco (mal zdravotne problemy, takmer jeden cely skolsky rok sme sa ucili doma) - tak s tymto to dorazila uplne.
Zo zaciatku som musela smiech zadrziavat, ze je schopna mi zavolat a riesit to (keby som to chcela silou mocou riesit, tak idem tam sama, ale az tak mi na znamke aj tak nezalezi), a potom s tymi kecami ma totalne vytocila.
Vzdy som sa zastavala ucitelov, nechapala rodicov, co idu za nimi riesit blbosti (aj takehoto typu), ale toto jednoznacne nechapem, naco mi volala.
Na syna som totalne hrda, ze mal odvahu sa ist na to spytat, ale po tom telefonate sa aj trosku obavam, ci teraz nebude na nom sediet.
Jaj, este dodavam, je to aj nasa triedna.
@anonym_autor Ja mam teraz cerstvu skusenost, dcera tretiacka na ZS priniesla pisomku z AJ na A4, cize nie nejaku 5minutovku a v jednom zadani mali utvorit vety opytovacie. Celu pisomku mala bez chyby, krasopisne, len zabudla napisat otaznik pri 2 vetach. No a za tieto 2 chybajuce otazniky dostala 2-ku. Ako ma tam same jednotky, mi to bolo jedno, len pride mi to chore. Keby jej strhla pol boda za kazdy otaznik nepoviem ani pol slova, ale neuznat celu vetu mi prislo moc. A za 2 chybajuce otazniky 2-ka je dost prisne hodnotenie si myslim.
@mv098 nuž....ono je to len otáznik ale aj samostatná úloha bola že vytvor opytovacie vety,tak ju žiaľ dcérka nesplnila😥
@anonym_autor ak tvoj syn prišiel za učiteľkou a povedal, mama povedala aby som sa spýtal, tak sa nečudujem že ti učiteľka zavolala. A áno 4-5 neúplných veci, je 4-5 mínusových bodov a pol bodov moja dcéra tiež mala x krát rozdiel pol boda k lepšej známke a teda ani ma nenapadlo ju posielať nech si tie pol body pýta aj keď ich stratila z nepozornosti.
Za učiteľkou som poslala dcéru len 2 z za sedem rokov, raz keď jej omylom nezapočítala pol boda hoci bola odpoveď správna, učiteľka sa ospravedlnila, chybu priznala a druhý krát v siedmom ročníku, keď doniesla zlú známku z písomky, pritom tam bol príklad ktorý sa správne vyrátať nedal, lebo nedával zmysel. Celá trieda mala priemer 3 (čo je veľmi málo). Učiteľka iná tiež chybu uznala a celá trieda písala novú písomku. Neskôr som sa dozvedela, že okrem mňa sa ohlásili už len ďalší dvaja rodičia, ktorí s deťmi písomku pozerali a rozoberali
@sense ani ja som to nechcela riesit, preto som nesla za ucitelkou.
Nam sa tie chyby nezdali, prave preto, ze si myslim, ze ak napises spravnu odpoved s gramatickou chybou, kde je doraz na samotnej odpovedi (a nie na gramatike), tak by to mohla uznat.
Tak ako keby na biologii napisal ako odpoved "smräkovec opadavý" a ucitel to neuzna. Pisu na gramatike pisomky z nazvov, mien, kde ano, bola by to hrubka a to uznavam, je to jednoznacne nespravna odpoved. Ale literatura nie je o gramatike.
A hlavne este len na zakladnej skole, chodila som aj ja 17 rokov do skoly, viem porovnat aj sama.
Ucitel tam ma na stole 100 pisomiek, chce sa toho zbavit co najskor a len rychlo oboduje, moze sa aj on pomylit. A za opytanie nic nedas. A ja som to s nou riesit nechcela, on bol z toho nestastany, tak som mu navrhla, nech sa na to spyta.
Stale nevidim nic zle na tom. A mohlo ta historka skoncit tu - pride domov, vies mama, spytal som sa, ale nie, ona neustupila, koniec rozpravky.
A to zbytocne pokracovanie ani nemuselo byt.
JA SOM BOLA ( a som) NAHNEVANA NA TEN ZBYTOCNY TELEFONAT a hlavne tie uplne nepotrebne slova.
A aj ked to chcem chapat tak, ze mi to chcela aj osobne povedat a vysvetlit, preco, nemusela uz vobec tu poslednu cast povedat, to ma najviac dorazilo.
A neviem, preco to stale vysvetlujem, preco si myslim, ze tam bolo nieco, co mohla uznat. Nie je to o tom. Ked je prisna, ked to tak berie, ok.
Ja s tym nesuhlasim, moj problem.
Ja len pevne verim, ze dokazem dieta udrzat aj s prichadzajucou pubertou pri snahe dosiahnut co najlepsie vysledky a vedomosti. A nie mu vysvetlovat, preco sa mas na 150% sustredit, precitat po sebe aspon 3 krat, aby ti neusla nejaka gramaticka chyba, lebo razom mas nespravnu odpoved, lebo raz v zivote, o 3 roky, sa na nejakom monitore neopovaz pomylit v nejakej diakritike, lebo ti stroj odpocita body a skoncis ako smetiar.
Nam sa tie chyby nezdali, prave preto, ze si myslim, ze ak napises spravnu odpoved s gramatickou chybou, kde je doraz na samotnej odpovedi (a nie na gramatike), tak by to mohla uznat.
Tak ako keby na biologii napisal ako odpoved "smräkovec opadavý" a ucitel to neuzna. Pisu na gramatike pisomky z nazvov, mien, kde ano, bola by to hrubka a to uznavam, je to jednoznacne nespravna odpoved. Ale literatura nie je o gramatike.
A hlavne este len na zakladnej skole, chodila som aj ja 17 rokov do skoly, viem porovnat aj sama.
Ucitel tam ma na stole 100 pisomiek, chce sa toho zbavit co najskor a len rychlo oboduje, moze sa aj on pomylit. A za opytanie nic nedas. A ja som to s nou riesit nechcela, on bol z toho nestastany, tak som mu navrhla, nech sa na to spyta.
Stale nevidim nic zle na tom. A mohlo ta historka skoncit tu - pride domov, vies mama, spytal som sa, ale nie, ona neustupila, koniec rozpravky.
JA SOM BOLA ( a som) NAHNEVANA NA TEN ZBYTOCNY TELEFONAT a hlavne tie uplne nepotrebne slova.
A aj ked to chcem chapat tak, ze mi to chcela aj osobne povedat a vysvetlit, preco, nemusela uz vobec tu poslednu cast povedat, to ma najviac dorazilo.
A neviem, preco to stale vysvetlujem, preco si myslim, ze tam bolo nieco, co mohla uznat. Nie je to o tom. Ked je prisna, ked to tak berie, ok.
Ja len pevne verim, ze dokazem dieta udrzat aj s prichadzajucou pubertou pri snahe dosiahnut co najlepsie vysledky a vedomosti. A nie mu vysvetlovat, preco sa mas na 150% sustredit, precitat po sebe aspon 3 krat, aby ti neusla nejaka gramaticka chyba, lebo razom mas nespravnu odpoved, lebo raz v zivote, o 3 roky, sa na nejakom monitore neopovaz pomylit v nejakej diakritike, lebo ti stroj odpocita body a skoncis ako smetiar.
@anonym_autor ja tiež neviem, prečo stále vysvetlujes, akoby si to robila ty. Nie si učiteľka slovenčiny, tak uz nerozprávaj o veciach,do ktorých sa nerozumieš.
Vsetky deti v triede su rovnako znamkovane, na vsetky kladie rovnake poziadavky.. myslim, ze to nie je len o jednom jednotlivcovi
Bohuzial, v zivote sa stretne este s dakecim moznym, nespravodlivostou, bude mat mozno inu ucitelku, moze to byt aj uplne iny typ ucitela.. vsetky deti sa prisposobuju
@anonym_autor ja som to s tým monitorom nemyslela vôbec zle. Len som to chcela objasniť teraz, aby o tri roky tvoj syn neprišiel s tým, že vedel 3/4 ale má len 40 percent. A stratil body iba kvôli diakritike.
@anonym_autor
@anonym_autor píšeš, že si to nechcela riešiť, ale posielala si syna nech ide za ňou či mu to neuzná. Keby to neriešiš, tak ho tam neposielaš. A takisto keby nie sú známky pre teba dôležité , tak neriešiš ani ten jeden bod do lepšej znamky. A porovnavat gramatickú chybu na biológii a v slovenčine je trochu rozdiel. Namiesto vypravania synovi aby šiel za učiteľkou, ho treba motivovať tým , že nech je nabudúce pozornejší, viackrat nech si po sebe prečíta a dostane aj viac bodov a tým pádom aj lepšiu známku. Pretože dereš nie je lavica. A riešiť inak by si robit by si to mohla vtedy , keby si učiteľka
@anonym_autor ja som to s tým monitorom nemyslela vôbec zle. Len som to chcela objasniť teraz, aby o tri roky tvoj syn neprišiel s tým, že vedel 3/4 ale má len 40 percent. A stratil body iba kvôli diakritike.
@anonym_autor
@terry2003 to vobec nebolo proti tebe, to aj ona spominala ten monitor, to pisem tak vo vseobecnosti ...
ja len taký detail - robím pedagogický dozor práve na Monitor testoch SJL, a tam zďaleka nie sú len otázky a,b,c,d - možno aj tretina testu sú voľné odpovede. A naozaj záleží aj na diakritike - namiesto zastávka napíšeš zástavka 🙂 hej, je to jeden dl´žeň ale hneď to máš zle.
Skús len tak "omylom" sa seknúť v jedinej číslici čísla účtu, a žiadaj peniaze od neznámeho človeka s tvrdením, že to bola "len" blbá chyba.
Decká treba učiť dôslednosti, a jeden bod do ... môže chýbať aj na prijímačkách na strednú napr. - tiež to nikto neuzná a príjmu len tých, čo majú tých bodov viac.
@anonym_autor píšeš, že si to nechcela riešiť, ale posielala si syna nech ide za ňou či mu to neuzná. Keby to neriešiš, tak ho tam neposielaš. A takisto keby nie sú známky pre teba dôležité , tak neriešiš ani ten jeden bod do lepšej znamky. A porovnavat gramatickú chybu na biológii a v slovenčine je trochu rozdiel. Namiesto vypravania synovi aby šiel za učiteľkou, ho treba motivovať tým , že nech je nabudúce pozornejší, viackrat nech si po sebe prečíta a dostane aj viac bodov a tým pádom aj lepšiu známku. Pretože dereš nie je lavica. A riešiť inak by si robit by si to mohla vtedy , keby si učiteľka
@sense okrem toho jazyka ma dost inych predmetov, pisomky a inych ucitelov, takze viem porovnat. Chodila som tiez dost rokov do skoly, tiez viem porovnat. Mala som podobnych ucitelov na 2 predmetoch, ktori mi dost skoro znenavideli ten predmet, lebo znamkovanie bolo asi stylom "na jednotku to vie boh, na dvojku ja a vy lepsie ako 3 dostat nemozete"
Nemyslis, ze po 5 rokoch ucenia sa s nim sme uz takych motivacnych "davaj lepsi pozor a skontroluj si po sebe" mame kopec za sebou?
Ale samozrejme to budem opakovat dalej
ja len taký detail - robím pedagogický dozor práve na Monitor testoch SJL, a tam zďaleka nie sú len otázky a,b,c,d - možno aj tretina testu sú voľné odpovede. A naozaj záleží aj na diakritike - namiesto zastávka napíšeš zástavka 🙂 hej, je to jeden dl´žeň ale hneď to máš zle.
Skús len tak "omylom" sa seknúť v jedinej číslici čísla účtu, a žiadaj peniaze od neznámeho človeka s tvrdením, že to bola "len" blbá chyba.
Decká treba učiť dôslednosti, a jeden bod do ... môže chýbať aj na prijímačkách na strednú napr. - tiež to nikto neuzná a príjmu len tých, čo majú tých bodov viac.
@margarita vdaka, neviem presne, ako to chodi, my sme take nemali este, zavadzali to az neskor, len som od inych pocula, ze tam je na vyber z moznosti a, b, c, d
praveze neriesim matematiku, to je exaktne, tak ked sa pomylis, vysledok je zly
ale vies co - ja som bola v triede najlepsia z matiky, doucovala som kopec spoluziakov, a ja som napr.mala jednu pisomku u mojej matikarky na strednej, kde mi vysledok nevysiel spravne, lebo som sa pomylila na zaciatku v nejakom znamienku, ale ona mi to uznala za plny pocet, vypocet bol na jednu A4 stranu, vedela, ze to viem - takze aj tu len pristup toho ucitela. A ona tiez mohla ist do toho, ze ale ked ti to teraz uznam, a spravis na prijimackach podobnu chybu, tak ta nevezmu. Ale nemala za potreby dokazovat to, ze to neviem. Ale to tak od veci....
A baby, dakujem za pokec, ale uz na to aj chcem zabudnut a dufat, ze ziadny telefonat od nej nedostanem. A ze syn si to aspon odskusal, ze sa moze ist pytat ucitela, ked sa mu v znamke aj nieco nepozdava, aj ked s tym nemusi uspiet.
pekny vikend
@sense okrem toho jazyka ma dost inych predmetov, pisomky a inych ucitelov, takze viem porovnat. Chodila som tiez dost rokov do skoly, tiez viem porovnat. Mala som podobnych ucitelov na 2 predmetoch, ktori mi dost skoro znenavideli ten predmet, lebo znamkovanie bolo asi stylom "na jednotku to vie boh, na dvojku ja a vy lepsie ako 3 dostat nemozete"
Nemyslis, ze po 5 rokoch ucenia sa s nim sme uz takych motivacnych "davaj lepsi pozor a skontroluj si po sebe" mame kopec za sebou?
Ale samozrejme to budem opakovat dalej
@anonym_autor tak potom nerieš bod do lepšej znamky, alebo treba opakovať , ja opakujem stále a takisto každú jednu písomku si prejdeme a musí si každý chybu z písomky opravit. Neposielam ju za učiteľkou či učiteľom či by jej mohol uznať takú či onakú chybu. Pretože aj chyby z nepozornosti sú chyby. Ani v práci ti nebudú tolerovať chyby z nepozornosti. Pretože je veľmi veľa povolaní, kde chyba z nepozornosti má fatálne následky.
@anonym_autor som učiteľka aj často nasr.tá mama keď vidím prístup niektorých kolegov. Ale... na druhej strane, do toho marazmu sme sa dostali práve tým, ako sa rodičia začali do všetkého starať, namiesto toho, aby svoje deti viedli aj k tvrdej práci ale aj prijatiu tvrdého hodnotenia, či dokonca nespravodlivosti. Za takú učiteľku by som pre syna bola aj rada. Naša im dá naučiť sa po jednom verši básne 🤦🏻♀️ Úlohy poriadne žiadne, len tak pro forma. Tiež šiestak. A vieš čo som urobila, doma sa mal naučiť minimálne jednu strofu. Štve ma to. Ale toto robím už vyše 20 rokov. Doma doháňam, aby nezhnili deti zaživa vtedy, keď im mozog funguje ako špongia. Riešila som to aj so staršou dcérou. Doučovala ju, kupovala kadejaké príručky, cvičné zošity, len aby sme dohnali to, čo sa v škole nedeje. A teraz pokračujem so synom. Veľa učiteľov na to kašle ale veľa z nich to aj vzdalo. Nečudujem sa, ale je mi z toho celého smutno. To najlepšie čo by všetci mohli urobiť, je začať si učiteľov zase vážiť a dôverovať im. Fakt by sa to zlepšilo. Sama to tak cítim. Keď mám s rodičmi dobrý vztah, dôverujú mi, práca ma baví, som viac motivovaná, prenášam to na deti a nakoniec deti aj lepšie prospievajú. Všetko so všetkým súvisí.
@anonym_autor Tak Ty povies synovi, ze ma ist za ucitelkou a potom sa smejes z toho, ze Ti volala? A divna je ucitelka? Skus si po sebe precitat vsetky svoje prispevky a mozno zistis, kto je divny. Syn by mozno nebol demotivovany, keby si nerozoberala tu pisomku pred nim a nehovorila o tom, ze mu predsa len ten bodik mohla niekde naskrabat. Radsej si s nim sadni a douc ho, to bude pre neho lepsie, ako ohovarat pred nim ucitelku.
A baby, dakujem za pokec, ale uz na to aj chcem zabudnut a dufat, ze ziadny telefonat od nej nedostanem. A ze syn si to aspon odskusal, ze sa moze ist pytat ucitela, ked sa mu v znamke aj nieco nepozdava, aj ked s tym nemusi uspiet.
pekny vikend
@anonym_autor som si ista, že aj ta učiteľka dúfa, že už za ňou neposles svoje dieťa, aby žobralo o lepšiu známku.
@anonym_c4d927 moje dieta je v takychto veciach tutko, on by usta neotvoril, preto som mu aj hovorila, nech to skusi a nech sa skusi zastat svojich odpovedi,
podla toho, co pises, tebe potom ucitelia nevolaju
tak neviem, naco mala za potrebu zavolat mi a robit problem
vravim, ani mne neide o znamky, ide mi o vedomosti
@anonym_autor och ty budes jedna z tych matiek co s nim potom bude chodit aj na pohovor a dozadovat sa preco sme synacika naprijali, alebo volat na HR za neho vybavovat zanho pracovne zalezitosuti - lebo "on je taky tutko co nevie". Uz sme mali mamicku pritomnu aj na ukonceni pracovneho pomeru 🫣
A ešte jedna vec čo ma najviac štve, že niektorí učitelia opravené písomky deťom ani neukážu a kde ja mam istotu ako rodič alebo dieťa, že ten učiteľ správne oznamoval písomku.
Keďže už sa nam stalo v par prípadoch,že boli zle spočítané body a tym pádom horšia známka.
A keď žiak si vypýta písomku nech mu ju ukáže tak stale samé výhovorky.
A ešte jedna vec čo ma najviac štve, že niektorí učitelia opravené písomky deťom ani neukážu a kde ja mam istotu ako rodič alebo dieťa, že ten učiteľ správne oznamoval písomku.
Keďže už sa nam stalo v par prípadoch,že boli zle spočítané body a tym pádom horšia známka.
A keď žiak si vypýta písomku nech mu ju ukáže tak stale samé výhovorky.
@aurora33 moje dieta neslo zobrat, islo sa slusne opytat, na co ma narok aj on a dokonca aj ja ako rodic. Ona zbytocne zatahovala do toho mna
@anonym_cf7ba5 och, ty budes jedna z tych, co sa potrebuje ku vsetkemu vyjadrit??? Nesud moje dieta a uz vobec nepredpokladaj o nom a o mne nic. Mozno to bude lekar, ktory ta bude liecit o par rokov. Ak by si bola citala pozorne, ja som nikam nesla, neviem preco sem tahas nieco nerealne a vymyslene. Ale ano, v tom mas pravdu, keby som citila nespravodlivost hoci aj pri maturite, tak by som to zacala urcite riesit nejako. Ani ucitel nie je neomylny a aj rodic alebo dieta ma pravo mat otazky
@maya_hi dakujem, mame na vsetky predmety kopec pracovnych zositov a dost sa ucime navyse doma, prave preto, ze v prvom-druhom rocniku sme vychytali covid, ked v 1.rocniku sme nemali ani online vyucovanie, len od ucitela poslane zadanie, ze naucte doma, vypracujte, odfodte, natocte a poslite mi spat na kontrolu, v druhom rocniku uz bolo aspon online vyucovanie, ale tiez to nebolo bohvie co, a ten stvrty, ktory vynechal kvoli zdravotnym problemom, bol tiez dost tazky, ale udrzali sme to na jednotky. U nas sa ucia aj 5-6 strof z basni, ja skor mam u nej pocit, ze to az prilis prehana, ako keby ine predmety ani nemali ako len ten jej. Ale nech mate pravdu a nech ta zbytocna prisnost ma neskor svoje vyhody. No ja zial u toho svojho vidim zatial len nevyhody.
@anonym_55870f ano, s tym som tiez uz bojovala (sama so sebou), ze nevidime vsetky pisomky, len znamky a tiez nemozeme vediet, nakolko je to objektivne hodnotene. Ale kedze maval vacsinou jednotky, tak som ani nemala potrebu to kontrolovat. Ale tiez by som si rada pozrela tie pisomky. Viem, ze u nas boli mamicky, ktore sa na to isli popytat ucitela, hlavne take, kde dieta dostalo horsiu znamku a nevedeli, kde tie chyby vznikli a co sa maju doucit
@aurora33 moje dieta neslo zobrat, islo sa slusne opytat, na co ma narok aj on a dokonca aj ja ako rodic. Ona zbytocne zatahovala do toho mna
@anonym_cf7ba5 och, ty budes jedna z tych, co sa potrebuje ku vsetkemu vyjadrit??? Nesud moje dieta a uz vobec nepredpokladaj o nom a o mne nic. Mozno to bude lekar, ktory ta bude liecit o par rokov. Ak by si bola citala pozorne, ja som nikam nesla, neviem preco sem tahas nieco nerealne a vymyslene. Ale ano, v tom mas pravdu, keby som citila nespravodlivost hoci aj pri maturite, tak by som to zacala urcite riesit nejako. Ani ucitel nie je neomylny a aj rodic alebo dieta ma pravo mat otazky
@maya_hi dakujem, mame na vsetky predmety kopec pracovnych zositov a dost sa ucime navyse doma, prave preto, ze v prvom-druhom rocniku sme vychytali covid, ked v 1.rocniku sme nemali ani online vyucovanie, len od ucitela poslane zadanie, ze naucte doma, vypracujte, odfodte, natocte a poslite mi spat na kontrolu, v druhom rocniku uz bolo aspon online vyucovanie, ale tiez to nebolo bohvie co, a ten stvrty, ktory vynechal kvoli zdravotnym problemom, bol tiez dost tazky, ale udrzali sme to na jednotky. U nas sa ucia aj 5-6 strof z basni, ja skor mam u nej pocit, ze to az prilis prehana, ako keby ine predmety ani nemali ako len ten jej. Ale nech mate pravdu a nech ta zbytocna prisnost ma neskor svoje vyhody. No ja zial u toho svojho vidim zatial len nevyhody.
@anonym_55870f ano, s tym som tiez uz bojovala (sama so sebou), ze nevidime vsetky pisomky, len znamky a tiez nemozeme vediet, nakolko je to objektivne hodnotene. Ale kedze maval vacsinou jednotky, tak som ani nemala potrebu to kontrolovat. Ale tiez by som si rada pozrela tie pisomky. Viem, ze u nas boli mamicky, ktore sa na to isli popytat ucitela, hlavne take, kde dieta dostalo horsiu znamku a nevedeli, kde tie chyby vznikli a co sa maju doucit
@anonym_autor išlo sa slusne opytat na čo má nárok? Ved asi na to čo mu podla bodov vyšlo.
... este doplnim, aby to bolo tiez jednoznacne :D
nie, ze sme nepochodili s vylepsenim znamky, ale s tymi kecami od ucitela
@anonym_autor akože ja neverím ...čo si čakala? Učiteľka ti zavolala,vysvetlila,to čo každému pricetnemu je jasné a povedala ti,že výsledok je predsa fajn a keď si mala choré dieťa,tak ti povedala opäť logicky,že na to,že ste veľa vymeskali,je to fajn a naozaj človek má byť rád,že je decko ok. Ak si chcela naznačiť,že pre chorobu mala zlepšiť,nevydalo. A jediny kto demotivuje dieťa si tu ty. Robíš z komára somára. Dieťa to vníma. A riadne. Len žiaľ je to preňho absolútne negatívne.
@margarita vdaka, neviem presne, ako to chodi, my sme take nemali este, zavadzali to az neskor, len som od inych pocula, ze tam je na vyber z moznosti a, b, c, d
praveze neriesim matematiku, to je exaktne, tak ked sa pomylis, vysledok je zly
ale vies co - ja som bola v triede najlepsia z matiky, doucovala som kopec spoluziakov, a ja som napr.mala jednu pisomku u mojej matikarky na strednej, kde mi vysledok nevysiel spravne, lebo som sa pomylila na zaciatku v nejakom znamienku, ale ona mi to uznala za plny pocet, vypocet bol na jednu A4 stranu, vedela, ze to viem - takze aj tu len pristup toho ucitela. A ona tiez mohla ist do toho, ze ale ked ti to teraz uznam, a spravis na prijimackach podobnu chybu, tak ta nevezmu. Ale nemala za potreby dokazovat to, ze to neviem. Ale to tak od veci....
@anonym_autor tak vidíš,môj 1.na gympli a na matrike vynechal zátvorka v zápise a body išli dole napriek správnemu vypoctu. A teraz čo? Čo je spravodlivé? To,že tyyy si sa vycerila na učiteľku a bolo fajn. Alebo to,že môj syn uznal,že nie,nemám to správne a body dole? Logicky sibtonvezmi. Máš 17 rokov suchania lavíc za sebou,to dáš ....
A Ty si akoze preco taka na nu nastvana? mozes byt rada, ze Ti zavolala, ved bola ochotna Ti to vysvetlit, to bolo podla mna nad ramec jej povinnosti. Spravil chybu? Spravil. Bol za to ohodnoteny? Bol. Chybalo mu na lepsiu znamku? Chybalo. Isiel prediskutovat? Isiel. Co jej povedal, to nevies.
Vysledok: nakolko Ti vadi, ze Ti zavolala, sama pochybujes o tom, ze zle hodnotila, inak by si s tym bola OK a kludne by si to s nou prebrala.
Autorka ja len dúfam že túto diskusiu nenájde tvojho dieťaťa ucitelka.
@anonym_autor
@anonym_autor naozaj ti na známkach nezáleží? prečo potom plačeš, že definitívne prídeš o jednotkára a možno aj o dvojkára? ak sa tvoje dieťa prestane učiť a pripravovať na skúšky len preto, že mu pre dĺžeň strhli bod, asi bude niekde chyba. A nemyslím si, že tým dôvodom je učiteľka. Moja dcéra je dyskárka, na ZŠ to bola jedna veľká katastrofa, samé trojky, štvorky, čisté zúfalstvo. Tento rok bude maturovať a je z nej jednotkárka, dvojkárka. Lebo zabojovala! lebo sa nenechala odradiť nejakým strateným bodom. Lebo pochopila, že v živote treba za seba bojovať a keď sa na všetko vykašle, nedosiahne nič. Takže za mňa ešte raz. Skús zmeniť svoj postoj a pomôž ho zmeniť aj svojmu synovi. Je to tvoja úloha, úloha rodiča. Pripraviť svoje dieťa na život, kde sa bude denne stretávať s pocitom krivdy. Ani v práci mu za chybu nedajú odmenu.
Inak ak chceš vidieť všetky písomky, dohodni si s učiteľom konzultáciu. Mal by ti dať písomky k nahliadnutiu. Domov sa nedávajú kvôli falšovaniu a dodatočným úpravám, či záhadným stratám.
@anonym_autor Len tak na okraj:Na ZS,na 2.stupni sme mali úžasnú slovenčinárku.Vybudovala v nás lásku k literatúre, naučila štylizovať, zvládnutie pravopisu bolo samozrejmosťou,lebo poučky nám pretavila do praktického využitia.Bola však natoľko prísna,ze aj vlastnej dcére kvôli 0,5 bodu dala miesto známky 1 dvojku.

@anonym_autor ak tvoj syn prišiel za učiteľkou a povedal, mama povedala aby som sa spýtal, tak sa nečudujem že ti učiteľka zavolala. A áno 4-5 neúplných veci, je 4-5 mínusových bodov a pol bodov moja dcéra tiež mala x krát rozdiel pol boda k lepšej známke a teda ani ma nenapadlo ju posielať nech si tie pol body pýta aj keď ich stratila z nepozornosti.
Za učiteľkou som poslala dcéru len 2 z za sedem rokov, raz keď jej omylom nezapočítala pol boda hoci bola odpoveď správna, učiteľka sa ospravedlnila, chybu priznala a druhý krát v siedmom ročníku, keď doniesla zlú známku z písomky, pritom tam bol príklad ktorý sa správne vyrátať nedal, lebo nedával zmysel. Celá trieda mala priemer 3 (čo je veľmi málo). Učiteľka iná tiež chybu uznala a celá trieda písala novú písomku. Neskôr som sa dozvedela, že okrem mňa sa ohlásili už len ďalší dvaja rodičia, ktorí s deťmi písomku pozerali a rozoberali