Problémová skoro dospelá dcéra
Ahojte mam skoro dospelu dceru vychovavala som ju sama pracovala aby jej nic nechybalo od jej roka cca od6rokoch som si nasla vztah mam zneho dve deticky dcera bola odmala terperamentna velmi inteligentna uci sa na gymnazium same 1.ked mala asi12sikanovali ju deti chcela sa otravit prekonali sme to zmenili skolu a navstevovali psychiatra bola snou tazka praca a aj dodnes je vybuchy zlosti hnevu potom prejavy lasky nebolo to lahke ale teraz ked ide do dospelosti som myslela ze mame to zle za sebou...opravim to nebola problemova nikam sa neflakala diskoteky fajcenie pitie nic take akurat nemala hranice ked sa bavila s dospelym a seberovnym nikdy nemala poriadnu kamaratku ani nema ked nieco bolo prisla zamnou a riesili sme dodnes je stym ze si ide za svoijim tym ze je temperamentna obcas v skole problem ale jedna ucitelka povie ze je spravne ze sa bije za pravdu ak vie ze ju ma druha ju zato nazve drzou....ale k veci ma priatela zpociatku sa mi zdal v poriadku nebol s nasho mesta a tak som z casu na cas dovolila aby sla piatok sobota tam s tym ze ju vzdy vecer do22musel priniest....stale bola nervozna ze snim nieje a podobne jeho mama moju dceru nema rada co netajila ani mne do spravy ze s ich vztahom nesuhlasi dodnes nevien preco.ja som ho brala za dobreho slusneho chlapca az raz. ...zase mala dcera sceny ako je snim malo a uz to nedava proste sa zbalila a odisla ked som volala nech ju hned donesie domov ako si dovolili utiect ma pourazal dodnes neviem preco a aj tak isla na druhy den som to nevydrzala a volala policiu kazalai prist prisla som a az tak ked jej policajt volal slubila ze pojde somnou ak ponu pridem.prisla som a hned mi vylricala ze ma skoro18a aj tak zanim potom pojde nezmohla som sa na slovo na neho som bola neskutocne nahnevana nasval ma klamatkou ze ju vyhadzujem aj ked nebiem preco ked utiekla.....dva dni potom ako bola doma sa ospravedpnila ze to prehnala mrzi ju to lubi ma a uz to neurobi. To je jej den tak den tak...navrhovala som zas navstevu psychiatra ak je nieco co mne nechce povedat jasne odmietla...o tyzden som zistila ze ten jej si v nasom meste 300,metrov od nas prenajal byt...a uz to islo mama mozem cez tyzden byt snim do22ked pridem zo skoly budem ti pomahat aj s detmi a vikendy by som spala tam prosim .ja hlupa som sa bala ze ju stratim zas suhlasila som ..teraz sa to vymyka kontrole o15pride hned ide tam je tam do22,.. nepomaha mi doma ani s detmi ako soubila od piatou do nedele ju nebidim vibec..ked som povedala ze stym nesuhlasim ze proste to tu ani nemusi byt zas som si vypocula aka som nechapava...ze skratka ona tam chce byt pooovicu tyzna pleskla dvermi a o22prisla a rakto je to kazdi den viem pohnojila som to tym ze som to dovolila ...reci ako som mama jedina co nekaceptuje ze je skoro dospela ze ostatne mamy to neriesia a nevadi im to..cele noci nespim ona nekomunikuje somnou priatela nebere odmala ako autoritu moji rodicia sa nanu hnevaju a ja sa neviem s mojim zdravotnym stavom ustredit na pracu derti starsi ma11a kednsom v prsci je snim on stara sa o neho uz som rezignovala snazila som sa jej vsetko dat poradit pomoct vzdy prinej stojim...ked som povedala nech sa teda zbali a ide predstavte si nesla....ale tie jej vylevy ked vecer pride....nezposnavam ju ..netrapi ju nic nikto....neviem co mam robit uz.
vsetkoo dat Lzlym str
@bubulacikkk a otec tvojich dvoch mladších detí je kde? Žeby pomohol....
Inak prosím používaj čiarky, bodky. Píšeš chaoticky veľmi zle sa to číta....celý príbeh v jednej vete..
@lucmirka124 ona ma v novembri on ma20povedal miveru nepekne slova ako sa onu postara nech idem do p...aj to som prekusla chodi knam ale ja uz knemu blok mam vserko som koly nej strpela necakala som toto
@apolka77 prepac ja nevidim na jedno oko😟
On je taxikar cize v noci robi cez den spi je snimi asi dve hodiny z dna jeho ma rada vypocuje si ho ale to tak na dva dni a zase .
Mala by si sa hlavne upokojit a skusit pozriet na celu situaciu z hora. Tvoja dcera uz zazila pocit zufalstva a takmer to nezvladla. Konecne sa citi stastna, naplnena, kompletna s niekym. Zaziva svoju prvu skutocnu lasku. Ty ju odtrhas od tohi, co jej dava pocit zivota. Bud prosim ta opatrna a tolerantna. Nech neskusi opat nespravnu cestu.
Ty si slobodna mamicka? Nemas ziadneho partnera? Preco dovolis, aby tvoje nedospele deti sa strazili navzajom? Ty nemozes ziadat svoje dieta aby strazilo to druhe, tretie. Ved ich ukracujes o detstvo, v dcerinom pripade jej zabranujes rozprestriet kridla a citit lasku. Odhanas ju od seba. To prosim ta nerob.
Skus prijat to, ze ma priatela. On urobil kompromis, je kusok od vas a dceru mas nadosah. Napriek vasim nesympatiam nechce dalsie nezhody a dodrzuju aj cas. Skus navrhnut dcere, nech travi cas s priatelom u vas pri domacich pracach a za to jej dovolit jednu noc prespat. Ved je skoro dospela, jednaj s nou tak.
@bubulacikkk fuha
A vraj ju uprednostnujes pred mladšími?
Sama si písala, že priateľ býva ďaleko, tak ona by mala cele poobedie byt doma kvoli tej 1 hodine?
Ale syna ľutujes, ze musi byt tu hodinu s mladším? Lebo ho kamaráti nechcú čakať?
Uz sa nebudem vyjadrovať k tejto téme
Ale veľa veci mi tu nesedí a zrejme až taky dokonalý vzťah s dcérou si nemala, ako to tu opisujes
Ale nesudim, je to len môj dojem
A držím prsty nech sa to utrasie
@kikusha2212 ale ved ona tam spava od piatku do pondelka oco ju ukracujem?preco by som nemohla ziadat aby sa strazili nekde o cely den ale o 1hodinu maly je silny astmatik to neni sranda volnosti ma habadej sak su stale spolu tu ide oto ze keby vidim ze dba oto ze nejake povinnosti su doma a treba to urobit sama si dala podmienky ja som suhlasila ..svoju izbu ma ako po tornade ja perem veci jej jemu stravujem aj jeho a aj tak som zla tak ja potom neviem...on si mamu vazi aj ked moju dceru neznasa nemoze tam chodit .........
@maximilie asi zle citas lebo som pisala ze byval v inom meste teraz byva cez cestu300metrov neviem ale ona mala a ma vsetko viac ako chalani casto to sama povie len ucta k mame chyba a ak ti nieco nesedi asi si necitala co pisem. .syn ked ide von zobere aj jeho dokonca kolkokrat mu poviem ze ide sam ja sa postaram zanesem ho otcovi aby mal cas aj on preseba ...hladiet treba vsetkym rovnako len ona vidi len seba. A aj ucitelky vravia ze si nevazi aku mamu ma akou oporou som jej vzdy prinej stojim ak sa nieco vyskytne ..
@bubulacikkk ten jej frajer ta poslal do p..? 🤔
@lavender273 ano poslal....a bola som taka p..a ze som dovolila aby sem nadalej chodil len preto aby ona bola spokojna
@bubulacikkk zasran jeden, ten ale ma odvahu ti toto povedat. Fuuu
@lavender273 preto si myslim ze toto spravanie je nim....ona sa nikdy som mnou takto nebavila dokonca policajt sa ma na stanici pytal ci chcem na neho podat tresne oznamenie za unos a vyhrazky co mi posielal a vravel prednim do telefonu ...ona mi potom povedala ze mu vravela aby sa vratili a on nechxel neviem preco je taka hlupa a nevidi ze toto nieje prenu.
@ninusa221 presne tak,🔝ked varim aj jemi
@bubulacikkk A vieš čo? Ja si myslím, že taká 17 ročná slečna, s ktorou nabíja puberta a má ťažkosti kontrolovať svoj temperament a zvládať svoju povahu, ale na druhú stranu sa za frajera bude biť ako o život, a aj s ním mať sex a čiastočne s ním vedieť aj zdieľať domácnosť, by mala byť schopná ti aj pomôcť s domácimi prácami, a aj mať doma povinnosti. Ja to chápem, že je to taký vek a musíš tú dcéru nechať ísť, a že jej malí súrodenci nie sú jej deti, no aj tak si myslím, že celé roky žije pod tvojou strechou, za tvoje peniaze, nie je vydatá, vy ste stále jej rodina, a taktiež má mať aj ona svoje povinnosti a určitú zodpovednosť voči rodine - voči súrodencom a mame, ktorá má zdravotné problémy. Nielen sa chodiť flákať a ešte doma potom huľákať, ty celé noci nespíš. Ako už bolo spomenuté, zadeliť jej nejaké povinnosti, ale ak problémy budú pretrvávať, keďže bude mať čoskoro 18 a sama sa rozhodne, že nebude ani trochu nápomocná, že chce si žiť svoj život, tak by si mala ty nazbierať sily a nechať ju odísť, nech si nesie zodpovednosť za vlastný život so všetkým, čo k tomu patrí. A nie stále jej dovoliť sa takto správať, lebo to už bude tvoja vina. Inak si tým dcéra sama musí prejsť, aj za cenu, že sa "popáli". Teraz je hluchá a slepá voči tvojim radám.
@ivanizna dakujem presne toto som potrebovala citat odkedy som to napisala len placem to uz aj moja psychika upada😟🙏moc dakujem za tvoje slova
@ninusa221 sak ked ju vtedy zobral povedal nech ide aj ona do prace ako on ze on to sam nezvladne 17r co ma este dva roky skoly...ani toto jej neotvorilo oci
@bubulacikkk ako neviem poslal ťa do pi....a ty nielen že dovolíš aby k vám chodil ešte im peries a stravujes aj jeho???? Ak áno tak sa budeš musieť zamyslieť nad sebou...🤦
Aby som nieco také dovolila, musel by mladík prísť ku mne a na kolenách má poprosiť o odpustenie...potom by som ešte s ním mala dôrazný monológ...neexist..toto. dcére nevadí ako tá urazil?
Tým, že si dovolila aby sa mu také správanie prepieklo si vlastne aj dcére ukázala že keď bude k nej vulgárny a pošle ju do pixxx tak mu to prejde...celé zle toto...
S dcérou si sadni a dôrazne povedz že ty si dodržala čo si sľúbila a ona nie....že či nevidí ako nestíhaš a že všetko robíš sama...že padas na hubu či jej nie je blbo ako sa správa...
Ďalej by som ju dôrazne upozornila že v dome sa nebude nadávať ani vulgárne rozprávať.
Ak nenastane zmena môže sa začať sama o seba starať a na komplet presťahovať k frajerovi....nech ju živí, šatí, platí mobil , šminky drogériu...
Ako chápem že sa bojíš že dcéra si vyberie možnosť Non stop žiť s frajerom ale keď je takmer dospela nech....možno príde NATO ako mamku nechala v štichu...a teda keď vie sexovať a je dosť stará na toto nech teda prevezme za seba aj zodpovednosť...frajer detto....
@apolka77 presne to...on sa ospravedlnoval mesiac ja som povedala ze odpustim ale nezabudnem a ze bude este vela trvat ked sa mu budem moct pozret do oci a rozpravat sa snim.....dcera vraj otom.nevedela ako mi nadaval az ked som jej poslala co posal poslala mi screeny ako mu napisala ze ona jeho mamu neuraza aj ked ju neznasa a ze co si dovolil ku mne je moc zastala ma ano to je pravda.......presne toto som vravela ze ja som slub dodrzala dokonca povolujem ja sa onu skratka bojim neverim mu ale tp si nechavam pre seba chcem aby sama nato dosla.....on jej nic nekupi neda je to smutne zaraba krasne a nic jej neda jej byvaly jej kupoval vsetko mozne ale oto nejde hmotne veci ale o princip...ze aky skratka nanu je😟dokonca by ma neprekvapilo keby ju bil al jej nadaval a ona to trpela to naozaj
@bubulacikkk 😔 Ja to vnímam z tvojich slov, ako veľmi sa trápiš. Musíš určiť hranice aj skoro dospelej dcére, keď to nepôjde, musíš ju nechať ísť a okúsiť život, po ktorom túži, nechať ju niesť následky za jej správanie a rozhodnutia, a tým ju nechať dospieť. Lebo ak ju budeš stále zachraňovať a nakoniec jej vždy vyhovieš, pretože ju nechceš stratiť, tak na to doplatíte obe, hoci tebe sa zdá, že to robíš z lásky a je to správne, že ju chceš za každú cenu ochrániť. Tiež si musíš uvedomiť, že máš zdravotné problémy a ešte ďalšie dve dosť malinké detičky, tam by malo ísť viac tvojej pozornosti. Dcéra si ešte úplne neuvedomuje, čo robí so svojím životom, ale skôr či neskôr na to príde, neboj sa. Ale ty musíš myslieť aj na svoje zdravie, na ďalšie dve detičky, a aj kvôli nim nedovoliť dcére viac prekročiť hranice. Ty si matka, ona je ešte stále dieťa, ty musíš prebrať kontrolu, nenechať ju manipulovať tebou. Nemaj strach, prekonaj to, časom sa obzrieš a uvidíš, že stanoviť pevné hranice a stáť si za tým, aké následky kto ponesie, bolo správne. Niekedy jednoducho nie je ten správny čas. Veľmi ti držím palce, veľa síl a zdravia tebe a tvojej rodinke 🧡
@ivanizna si uzasna ano ja viem musi sa popalit sama tak som dufala ze ona tymto dospievanim prejde lahko...ale musim ju asi nechat popalit sa lebo inak nepochopi a bude to davat za vinu mne z uprimneho❤️dakujem za tvoje slova a zelam zdravie celej rodinke dakujem🙏🫂
Toho priatela by som nezivila, ten ma svojich rodicov, pracu a este aj priatelku, o ktoru by sa mal postarat teraz aj v buducnosti. Nie ze dcera je od piatkubdo pondelka u frajera, ale stravovat, pripadne cikat aj kakat chodia k tebe, lebo ved voda je draha. To co je..
Nechavas si od nich oboch srat na hlavu, ze sa ti ospravedlnil? Nema pravo s tebou tak rozpravat nechaj ich okusit realitu troska idubtienprazdniny, nexh je tam aj tyuden a tvoji synovia, nech si aj sermuju vidlickami kym sa navzajom strazia...
Divne cele.. 🤔
@bubulacikkk úplne so všetkým súhlasím s
@ivanizna
@bubulacikkk no tak poviem ti že to to by si ku mne v živote nedovolili moje deti . Ešte aj 22 ročný syn mi oznamuje kde ide a či je na to vhodná doba vzhľadom k primárnej rodine kde žije. A áno ak by sa takto ku mne choval ako tí dva zasrani čo k tebe chodia takú by som mu vyťala že by mu dvere dali druhú . Nie, u nás v rodine sa nebijeme , lebo máme od mala nastavené hranice čo si môžeme dovoliť a čo nie.
Tvoja dcéra má mať povinnosti v domácnosti a aj v tom nech postráži súrodenca. Neubudne z nej . Si príliš makká a príliš liberálna.
Rovnako to oznamovala aj 26 ročná už samostatná dcéra, v domácnosti mi pomáhala a aj s ďalšími súrodencami . Dnes je odsťahovaná , má vlastnú domácnosť ale domov chodí často a rada.
@bubulacikkk och som prehliadla tych 300m. Nuz tak by som jej nastavila pravidla a nie ustupovala. Ona sa naucila manipulovat s tebou od malicka.
Nie ze Ty peries jej a lordovi a varis.
Je neplnoleta musi sa prisposobit ona tebe. To si vydiskutuj ty. Ty ju zivis, ty urcujes pravidla.
@21oktober mas uplnu pravdu musim stym nieco robit😟
@gbgb mas pravdu odmala si tocila somnou ja pre to ze nemala otca som jej bola vzdy ta co ustupila dnes viem ze to bola chyba

@midori123 dakujem😟ved toto ja sa trapim lebo vie ze ju milujem ja som sa snazila byt viac kamaratkou ako mamou deti jej zavideli ze ma mladu a uzasnu mamu co vie pokecat snimi a tak ..no asi som nebola dorazna ked som aj povedala nie po case ma to ubijalo bud som povolila alebo plakala aby ma nevidela