icon

Prvá menštruácia u 12,5 ročnej dcérky

zuzi02
17. aug 2014

Ahojte .. Volám sa Zuzana .Dnes som sa zaregistrovala . Mám jeden problém . Moja dcéra Evka dostala dnes prvý krát menzes . Má 12,5 roka . Máme to osláviť .. Mám kúpiť dcérke aj holiaci strojček ? Má v podpazuší už menšieho bobríka .. Aj na nohách keďže dcérka ma tmavšie vlásky.

Strana
z2
zitaje
1. sep 2014

Moje dievcata tieto veci ovladaju uz davno, ja nie som zastancom balamutenia deti, takze u nas ani nijaky bocian ani nic podobne nikdy nebolo. Mladsia dcera v dvoch rokoch nakreslila obrazok - tri spermie na cely vykres, kolieska s chvostikmi 😀 vtedy ju to hrozne zaujimalo, ako vznika babatko, stale sme to museli rozoberat 😀 No a o menstruacii sa spolu rozpravame tiez od mala - a pravdu povediac okrem ineho aj preto, lebo malym detom sa tieto veci vysvetluju ovela jednoduchsie. Beru to prirodzene, a vyrastaju s tym, ze nejaku zakladnu info o tychto veciach maju a postupne sa dozvedaju dalsie a dalsie veci.

@kuratko22222 super reakcia 😎

kadri
1. sep 2014

@zuzi02 moja dcera dostala prvu ms takmer pred rokom a "oslavili" sme to. sama som mala v puberte z ms traumu, mama mi nic nepovedala, info som mala len od kamosiek, ja som jej nepovedala, ze uz mam cyklus atd. ☹ vela rokov sa to tahalo, kym som sa s tym dajako vysporiadala, kym som prijala "otravne kramy", mala som vela rokov problem otehotniet . dcera mala vsetky info vopred, takze novinu mi hned oznamila, velmi som to ocenila, ze mi doveruje. vzala som ju do pizzerie na damsku jazdu, porozpravali sme sa o tom, ze je to fajn ako funguje zdrave telo, ze krvacanie je vlastne potvrdenim plodnosti, aby to brala pozitivne a nie ako otravu. opytala som sa, ci chce, aby sme zavolali babku (moju mamu), ta hned dobehla, ze co oslavujeme a potom skoro odpadla 😀 bolo to fajn, potom sme sli kupit typicky zensky darcek na privitanie medzi zenami - dcera dostala svoju prvu toaletnu vodu, ktoru si sama vybrala 🙂 verim, ze je to dolezite pre nu na cely zivot aky bude mat pristup k svojmu telu a reprodukcnemu zdraviu, aby si vazila seba ako zenu. mladsia dcera trosku zavidela, pride aj jej cas 😉

cherryl
1. sep 2014

@zuzi02 ja som mala v plane -aLe narodili sa mi chalani - za prvy menZes oslavu proste babsku jazdu masaz ,manikura alebo po obchodoch obed ci cukraren a kopec dovernych rozhovorov , zaklad by mala poznat uz pred prvyym menzesom ale zeny si stale maju co o tom povedat eSte viac sa zblížiť vyvratit jej vsetky nezmysly od spoluziaciek a pripravit si podu na temu sex aby mala istotu ze moze za tebou prist aj po takuto radu ci skusenost

lenka07
1. sep 2014

Moja dcéra prvú menštruáciu dostala na svoje 13-te narodeniny a keďže sme sa o tom stále rozprávali vedela ako to je a keďže ja mám veľké bolesti pri ms a niekedy aj odpadnem aj synovia vedia ako to je ja nemám problém vysvetliť keď sa pýtajú 😉 ja sa snažím aby moje deti boli v obraze a našťastie moja dcéra nemá žiadne bolesti pri ms no ja som celú ms na tabletkách ☹ ale nesťažujem si aj napriek tomu mám tri krásne deti 19-17-10 🙂 🙂 🙂

janka2501
11. sep 2014

Moja dcera dnes dostala prvy menzes. Bude mat o mesiac 12 rokov. Vysvetlila som jej vsetko okolo toho. Ale oslavu sme nerobili 🙂
No uz je z nej zena.

oxana1212
11. sep 2014

@danielle37 driclor? ved to je strasne silne a pouziva sa pri chorobnom nadmernom poteni, ale dospelych! preco zrovna driclor... ked uz, tak je kopa antiperspirantov na trhu.

nutrimas
20. sep 2014

@kamajka - Pre dcerku mozete vyskusat niekrory z prirodnych deodorantov, ktr. neobsahuju skodlivy hlinik ani ine konzervacne latky. Obzvlast ucinny je salviovy, samotna salvia potlaca cinnost potnych zliaz, odporuca sa pri nadmernom poteni aj pitie caju zo salvie. V nasej ponuke najdete pestry vyber prirodnych deodorantov, prip. aj puder zo salvie, to je tiez dobra volba.
Dolezite je vediet, ze deodorant neplni funkciu antiperspirantu, cize nebrani tvorbe potu. Potenie sa je dolezity fyziologicky proces, vdaka ktoremu sa nam z tela cez pokozku vyplavuju von skodliviny,toxiny. Deodoranty pomahaju pohlcovat pach, ktr. vznika pri styku bakterii s pokozkou.

januus
14. dec 2014

@zuzi02 menzes NIE JE PROBLEM!! pre Boha ženy, prosím vás, nerobte vašim dievčatám z toho TRAUMU!! mne toto urobila mama.. nechcem napísať že "neznášam ju za to" ale tak trošku je to tak.. nebudte masla, budte silne, ved to je normalne, to nie je porblem!! problem to je ak ich nema napriklad.. vazne ma toto vytaca.. uvedomte si ze z tych hlupuckych dievcatok uz su pomaly ŽENY či si to pripustite, či nie.. 🙄

januus
14. dec 2014

@zuzi02 a druha vec, že má v podpazuší "menšieho bobríka"?! spamätajte sa prosím vás, prepáčte za takéto nahnevané slová...ale vážne to sa ináč nedá.. je mi zle z toho keď to čítam.. nechcela by som byť vaša dcéra..vaša dcéra bude o chvíľu vyspelejšia ako vy 😉 snažte sa byť silná, ako poriadna ŽENA, nie že pre každú maličkosť sa rozrevete, a sposobite dcere traumu..

Strana
z2