icon

Prvé vzťahy tínedžerov

10. jún 2025

ahojte. potrebujem poradit. 16 rocna dcera si nasla prveho priatela. najskor si chvilku pisali, potom sa stretli. boli spolu len 3 krat. chalan (tiez 16) sa chcel najskor objimat, na druhom rande bozkavat. dcere to prislo rychle, tak mu dala len taku detsku pusu. na tretom rande sa vraj na nu stale len lepil a bolo jej to neprijemne. vraj sa vobec s nou nesnazi spoznat, nic sa jej nepita, vobec nekomunikuje. ze je celkovo tichy. hned na druhom rande jej vyznal lasku, stale pise, ze ju miluje. dcera mu dnes napisala, ze ju nemoze lubit, kedze ju vobec nepozna. on jej odpisal, ze on sa nevie rozpravat. a ze vidi, ze ho uz nelubi. su spolu len tyzden!!!!!! a on zacal hned repostovat na ig videa o samovradach. ze je cas to ukoncit. a nieco v tom zmysle, ze uz to niekedy skusal. je mi z toho od rana zle. ako z tohoto von? nechcem, aby mu ublizila, ale chalan zjavne nie je ok.

lucka_ke
10. jún 2025

zablokovať všade a nestretávať sa, max. mu odporučiť odbornú pomoc

radkaradix
10. jún 2025

to su take typy, ignorovat

anjelicek26
10. jún 2025

Takuto citovu pijavicu nech dcera do zivota za ziadnych okolnosti nepusta... zablokovat neriesit.

abbey1
10. jún 2025

Zablokovať všade, nereagovať, ignorovať. Dcéra nech sa má na pozore, radšej nech nechodí sama. Nikdy nevieš.

7miriam77
10. jún 2025

Hneď ukončiť toto "kamarátstvo". Nech mu napíše, že už sa stretávať nechce a potom hneď zablokovať a vyhýbať sa akémukoľvek stretnutiu.

moonlight1210
10. jún 2025

Porozpravat sa s dcerou o jej miere zodpovednosti - ze za jeho chovanie v tomto pripade ziadnu nenesie.

Poprosit ju, aby ti umoznila informovat jeho rodicov - s tym, ze zodpovednost prevezmes ty a ju z toho vynechas.
Cisto z dovodu, ze jeho rodicia by mali vediet, co ich syn robi, kedze moze ist o zavaznu vec (samovrazdu). Mali by to vediet a sami posudit, v akom stave je a ako vazne to je/nie je.
A ty si to uz s nimi vysvetlis, ze deti sa poznaju tyzden, dcera by vztah rada ukoncila, lebo zistila, ze to medzi nimi nefunguje, ale narazila si na posty toho chlapca. Tak ich chces informovat, aby mohli tiez so synom hovorit, lebo deti v tomto veku reaguju velmi citlivio na city.

tanyan
10. jún 2025

Tá prvá časť poslednej vety je nesprávne postavená. Ona mu žiadnym spôsobom neubližuje a ani mu nemôže ublížiť. Technicky vzaté on ubližuje jej tým, že ju citovo vydiera a manipuluje s ňou.
Pokiaľ by mal zdravý vzťah s rodičmi, tak by sa pravdepodobne takto nesprával. Možno by sa to dalo oznámiť jeho školskej psychologičke / poradkyni a požiadať ju, aby konala v rámci jej možností. Ona môže kontaktovať rodičov alebo sama poskytnúť pomoc.

nicoletta98
10. jún 2025

Súhlasím s ostatnými ženami, ale chcem povedať, že máš veľmi rozumnú dcéru 😊 zlata

zuzanka.zuzu
10. jún 2025

konaj!!! ak sa ti dcéra zdôverila v takomto zraniteľnom veku a ešte aj o súkromnej téme, tak super. a teraz jej pomôž, stále je to dieťa a je to tvoje dieťa

nasasa_1
10. jún 2025

Tak očividne sa nepoznajú zo školy, takže to bude o to jednoduchšie. Jednoznačne by som ho zablokovala pre jej dobro. Byť s niekým len takto z ľútosti, to je na psychiku. Je smutné, že zrovna takýto sa na ňu nalepil, ale nie je to jej chyba, ona pre jeho psychické problémy trpieť nemusí. Inak, super, že s tebou dcéra takto otvorene komunikuje, tak to má byť ♥

maryetta
10. jún 2025

Tiez som mala zial skusenost. Ze sa mi jeden chalan vyhrazal ze ak sa s nim nedam dokopy tak sa zabije.
Len som mu povedala aby svoje rozhodnutie a zodpovednost za svoj zivot nehadzal na mna.
Mala som vtedy cca 18-19rokov. Takze kusok starsia ale.... co viem zije doteraz.

mane01
10. jún 2025

Na zaciatok je skvele, ze sa ti dcera s tym vsetkym zverila. Je jasne, ze tento ‘vztah’ treba stopnut. Porozpravala by som sa s dcerou a ponukla jej pomoc. V prvom rade psychicku v tom zmysle, ze jej vysvetlis, ze z spravanie toho chlapca nenesie absolutne ziadnu zodpovednost, v druhom rade by som poradila, ako to ukoncit, to uz pisali baby s tym blokovanim a tak. Ale ja by som jej navrhla aj, ze to mozem mlademu muzovi vysvetlit aj ja ako jej mama. Su to stale este deti a dospely clovek ma predsa inu vahu ako ked nesmela dievcinka povie daj mi pokoj.

bg92
10. jún 2025

ma este len 16 a ty si tu dospely rodic - musis zasiahnut. ja by som na tvojom mieste kontaktovala jeho rodicov, nie len jeho.

kavasmliekom
10. jún 2025

Povedz dcére, nech ho všade, kde sa dá zablokuje a nech sa mu vyhýba. Keď si to chce hodiť, určite to nie je jej vina. On to musí riešiť u seba, s rodičmi, lekármi. Nie ešte chudák dievča bude mať z toho nočné mory, že sa zabil kvôli nej. Kľudne by som napísala jeho rodičom, nech si s ním pohovoria.

lindusss2016
10. jún 2025

No ak len repostuje prispevky, tak neriesit. Nech mu dcera vysvetli jemne, ze nema zaujem sa s nim blizsie spoznavat a zablokuje ho. Ak by jej konkretne napisal spravu, kde sa bude vyhrazat samovrazdou, nech mu odpise, ze je jej zakonnou povinnostou tuto skutocnost nahlasit na policii, rychlo da pokoj 😁

januska12323
10. jún 2025

Povedala by som dcére nech to zhodí na mňa, zakázala som jej randiť lebo XY ak tomu neverí môže mi napísať. Keby ďalej otravoval zablokovať. Dúfam, že nevie kde bývate a kam chodí do školy.

autor
10. jún 2025

baby, on nema mamu. ma len otca a vobec neviem, kto to je. je z ineho mesta. ja som aj rozmyslala, ze nech to v dobrom uhra, ze ostanu kamosi alebo co. bojim sa, ze ked ho odstrihne tak nahle, ze to ozaj nedopadne dobre. ja neviem...

autor
10. jún 2025

citam si to po sebe teraz a ze fuk aka hrubka. *nepýta

anjelicek26
10. jún 2025

Nech sa neda stiahnut na uroven, ze zacne rozmyslat, ako to dopadne... ak sa chce zabit, zabije sa aj bez nej. Len ju psychicky vydiera a to vztah ani nezacal, stiahne psychicky dole aj ju

cimage
10. jún 2025

V ziadnom pripade to nie je chyba tvojej dcery, ze on je z toho vztahu mimo. Neviem co ocakaval, mozno svadbu o mesiac. Cim skor to s nim ukonci, tym lepsie. Len ju vydiera. Mal by navstivit psychiatra co najskor. Dcera nech si dava pozor na partnerov, lebo ako vidime, tak uz aj 16r su velmi manipulativny.

yoginka231
10. jún 2025

Ja som presne takýto vzťah mala v 16 a potom som sa s takýmto chlapcom ťahala a teda bola to riadna blbosť. Ale pozri sa, dievča inak nezistí ako na svojich chybách, tak sa o tom otvorene rozprávaj, ako si ma nastaviť hranice čo žiadať od partnera atď. Ale ja osobne by som presne išla napriek svojej mame ak by mi niečo zakazovala.

tiika
10. jún 2025

Súhlasím s ostatnými odpoveďami a len dodám. Kedysi som sledovala jedného psychológa a on odporúčal (ja som niekedy aplikovala), že najlepšie je sa rozísť tak, aby ten dôvod nespocival v dotycnom, ale v tebe. Napr. zistila som, že na vzťah ešte nie som pripravená, neviem zabudnúť na niekoho iného a potrebujem si to najskôr doriešiť,.. nehovoriť o tom, aký ten druhy je, ako ti vadí jeho správanie.
Sice to nie je celkom úprimne, avšak splní to účel a ostatným menej ublíži, naozaj to ti chalani vzali oveľa lepšie. A v tomto prípade by to bolo viac než potrebné.

marca12
10. jún 2025

Ja ako matka by som si nepriala,aby mojej dcere nicil zivot takyto kamarat. On sa na nu nemotal a jemu nijako nepomoze byt s nou kamarat. Len ju bude deptat. Poradila by som jej,aby mu povedala nieco v tom zmysle,ze sa na vztah neciti,ze sa musi venovat skole a podobne. A zablokovat ho,nech sa k nej nedostane. Dcere vysvetli,ze za jeho stav nie je zodpovedna.

januarova
18. júl 2025

@anonym_autor , ako to dopadlo s dcerou?