Pustili by ste 15-ročnú prespať k frajerovi?
Mladá pani má 15, zachvíľku 16 a chcela by prespat u frajera. Že čo mám proti, však normálna prespávačka ako u kamošky a nič spolu neplánujú mať.
Čo by ste jej povedali? Odpovede jej prečítam.
Podľa mňa je to v tomto veku naozaj nevhodné, možno tak o rok ked bude mať skoro 17 a budú spolu dlhšie ako pár mesiacov, ale nie teraz.
Nič jej neutečie, veď ma celý dospelý život pred sebou.
Nepustila a nie kvoli tomu,ze mozu mat sex. Ten ak chcu sa da zrealizovat kdekolvek. Ale kvoli veku. V 15stich je naozaj skoro prespavat u priatela. Prespava sa az u vazneho priatela a nie s prvym,ktoreho stretnem.
Nie.. najskor v 17tich. 15r mi pride prilis skoro na prespavacky u frajera, to moze fakt dovolit len matka, ktora je sama lahka.
Ja by som pustila. Ak by som chlapca poznala a vedela kde byva. Lebo sex mozu mat hocikedy hocikde. A vzdy lepsie vediet kde a s kym mam decko ako nevediet
Nie. Teraz nech sa venuje škole na iné aktivity ma ešte čas
@dajkooo a ty si čo? Žena či muž? A skludni hormón 😏
v 15 nie, tak skôr ked bude mat 16 aspon ,
že nič nebudú mat tak to sci fi skorej uverím
Nie, nesla. na prespavacky bude mat dost casu od 18, ked bude plnoleta a zodpovedna sama za seba. dnes je kazdy druhy chalanisko prepnuty, zhuleny, agresivny. 15 rocne decko nevie dostatocne triezvo uvazovat, nedokaze vyhodnotit rizika. 16 r. spoluziacku mojej dcery frajer po rande prefackal v brane, lebo rande nedopadlo podla jeho predstav. a otecko sa postavili za synacika, lebo vsak co take hrozne sa stalo, vsak sa jej ospravedlnil. moja kamoska pracuje ako sestricka na urgente v DFN a minuly tyzden rodicia doniesli 16 r. dievca s krvacajucim analnym otvorom, vo vnutri mala velku sviecku, lebo frajer to videl v telke a donutil ju podrzat. trestne stihany zrejme nebude, lebo nema 15. ja ked stretavam tych dnesnych mladych muzov, aki su drzi, agresivni, priam nadludia, striasa ma. moja 16 r.dcera tvrdi to iste.
Nie nepustila, je to dieta, nie dospela osoba, ktora je zodpovedna sama za seba. Ano, ako tu bolo spominane, oni mozu mat sex kdekolvek, nielen u neho doma alebo u nej doma. A poznate vobec rodinu toho chlapca? Ja by som sa bala nie toho, ze bude mat sex, ale ze jej niekto fyzicky alebo psychicky ublizi. 15 rocne dieta nevie vyhodnotit riziko ako dospely a na to su rodicia.
Mna mama pustila, ja som dceru pustila, ty sa zariad podla seba.
Zaujimalo by ma, co na to jeho rodicia, ci budu v tom case doma, ak nie, kto okrem nich tam bude, ci budu naozaj sami. Videla si ho uz? Ak by mala napad, ze prespi u vas, ako by si reagovala?
Slečne odkazujem nech neklame (že nič nebude) alebo už niečo bolo a je jedno či bude znova? Mladého pána môže pozvať ku nám, zoznámime sa a spať pôjde každý domov. Poučila by som ju o ochrane ak už taká debata neprebehla a dúfala v jej rozum. A ak je to rovnaká prespávačka ako s kamoškou nech ide spať tam 😁
Vyborna kniha na tému pubertiakov a ich vzťahov s rovesnikmi a prečo je dobré aby hlavne slovo v živote puberťáka mali rodičia a nie ďalší pubertaci. Gábor Maté Držte sa svojich deti. A k prespavackam toľko, poznám rodinu kde chalanisko v puberte s kamošmi na prespavacke vyvolávali duchov. Nikto nevie co presne sa tam stalo chalan bol dlho na psychiatrii je to už pán funguje šikovný pracuje ale poznačilo ho to na celý život
Mňa mama nepustila ani v 17. V 15 by mi nedovolila ani frajera vôbec. A ja svoju dcéru by som tiež na tvojom mieste nepustila - pamätám si totiž svoju prvú prespavačku, viaceré si ju pamätáme, však? A akože o čom je táto ich prespavačka? Však môžu byť spolu cez deň, sú to ešte deti, ktoré by sa mali maximálne držať za ruky a nie sa po nociach túliť. A chlapcom v tomto veku dosť prepína, burcujú s nimi hormóny a fakt nechceš, aby tvoje dievčatko bolo celú noc s niečím takým. Sama si to ešte neuvedomuje ale môže jej to spôsobiť peknú traumu. Zvlášť ak na takéto veci nie je pripravená. Možno je to super slušný chalan a mali by ozaj kamaratsku prespavacku a možno nie. A možno by sex ani neskúšali ale pochybujem, že by ju neskúšal aspoň chytať za prsia a podobne a teda aj na to musí byť byt dievča psychicky pripravené. Možno staromódny názor.
musela by som ho dobre poznat, ale najskor asi od 16, ja som chodila cez vikend od 16 s frajerom na volny byt, kde nikto nebyval a bolo to super 😂
A nič spolu neplánujú mat 🤭 no určite. Podľa mňa sú nadržaní ako fredky a určite si len tak nelahnu a nezaspia vedľa seba...
V ziadnom pripade. Je to nevhodne, posobi to velmi lahkovazne a riskantne. Omnoho viac si ju bude chlapec vazit ak nebude takto lahko dostupna. Dnes som mojim rodicom velmi vdacna, ze nedovolili ziadne prespavacky, az ked som bola na VS (nebola som na intraku).
@user62056819
super, ty by si to poslal a zodpovednosť hodil potom na dieta 😂 Kolko mas prosím ta rokov?
Ono tazko radit len tak, ked nepozname ani ju, ani jeho, ani vas vztah… lebo z tohto to vyzera, ze v tom vasom vztahu mama-dcera je nejake napatie. Je to sice bezne v tomto veku, ale neviem… proste inak by som sa k tomu postavila ak mam s dietatom dobry vztah, doverujeme si, nie su s nim / nou ine vyrazne problemy a inak by som sa k tomu postavila v opacnom pripade. Ty ju nazyvas “mladou pani” ona ti povie “kde je problem”…
A napriklad by ma zaujimal aj nazor jeho rodicov, chcela by som s nimi hovorit…
Mňa mama nepustila ani v 17. V 15 by mi nedovolila ani frajera vôbec. A ja svoju dcéru by som tiež na tvojom mieste nepustila - pamätám si totiž svoju prvú prespavačku, viaceré si ju pamätáme, však? A akože o čom je táto ich prespavačka? Však môžu byť spolu cez deň, sú to ešte deti, ktoré by sa mali maximálne držať za ruky a nie sa po nociach túliť. A chlapcom v tomto veku dosť prepína, burcujú s nimi hormóny a fakt nechceš, aby tvoje dievčatko bolo celú noc s niečím takým. Sama si to ešte neuvedomuje ale môže jej to spôsobiť peknú traumu. Zvlášť ak na takéto veci nie je pripravená. Možno je to super slušný chalan a mali by ozaj kamaratsku prespavacku a možno nie. A možno by sex ani neskúšali ale pochybujem, že by ju neskúšal aspoň chytať za prsia a podobne a teda aj na to musí byť byt dievča psychicky pripravené. Možno staromódny názor.
Do pyžamka by som sa dala. A môžeš ma aj ty, aj ty, ... a ty tiež.
Ked si uvedomim co vsetko som robila v puberte, ako som to dokazala skryvat a klamat rodicom (staci ist na prespavacku ku kamoske a ides inam, ano, aj k frajerovi, aj na chatu s ini pubertiakmi a alkoholom 😉), tak som mala velke stastie, ze mi nikto zavaznejsie neublizil.
Cize ona si najde cestu, ked bude chciet. Skor by som jej normalne vysvetlila a nic neskyvala za inotaje, ake vsetky zle veci hrozia pri neuvazenom piti/drogach/sexe. Je uz dost velka aby mohla pocut vsetko od znasilnenia cez zavislosti po ublizenie na zdravi.
Z toho pohladu si myslim, ze je lepsie, ak bude mat jedneho frajera (toho chalana treba spoznat, pozyvaj ho k vam), co ju bude mat rad a chranit.
A k otazke, keby som chlapca dobre poznala, z akeho je prostredia atd, tak ano, pustila. Ale bolo by to urcite podmienene ,,sekanim dobroty" akoze skola na prvom mieste a povinnosti v domacnosti splnene.

Nepustila by som, nie kvôli potenciálnemu pohlavnému zblíženiu (ku ktorému aj tak dôjde ak budú veľmi chcieť) ale skôr kvôli tomu že ľudia sú všelijakí, doba je veľmi stresujúca a u veľa aj naoko normálnych ľudí dochádza ku skratom. Skôr by som sa bála fyzického ublíženia, únosu a tak. A nie nie som žiadna hysterka čo má napozeraných príliš veľa true crime dokumentov, som bývalá punkáčka a metalistka ktorá v 16tich a 17tich hrávala koncerty po všelijakých podnikoch a prespávala kde kade po afterkách lebo "šak veď čo by sa stalo". Som veľmi rada že napriek svojej naivite som stále na svete lebo keď sa spätne na takéto prespávačky pozriem tak mám ozaj šťastie že som párkrát neskončila na Ukrajine ako tovar