icon

Pustili by ste 15-ročnú prespať k frajerovi?

25. máj 2025

Mladá pani má 15, zachvíľku 16 a chcela by prespat u frajera. Že čo mám proti, však normálna prespávačka ako u kamošky a nič spolu neplánujú mať.

Čo by ste jej povedali? Odpovede jej prečítam.

Podľa mňa je to v tomto veku naozaj nevhodné, možno tak o rok ked bude mať skoro 17 a budú spolu dlhšie ako pár mesiacov, ale nie teraz.
Nič jej neutečie, veď ma celý dospelý život pred sebou.

ivanka33
25. máj 2025

Ja nie...

wolf_
25. máj 2025

Bola by dcéra bezproblémová? Poznala by som toho chalana poprípade aj jeho rodičov? Ak áno, tak pustila. O sex nejde, ten môžu mať kedykoľvek, na to fakt prespávačku nepotrebujú. A vôbec... Všetky riziká (ohľadom sexu, ohľadom zlomeného srdiečka, ohováračiek, toho že z chalana sa nakoniec vykľuje debil atď) plynú z toho vzťahu ako takého, bez ohľadu na prespávačku... Ja osobne chcem mať so svojim dieťaťom založený vzťah na inom ako sú zákazy.. a ako bonus zákazy, ktoré by som si nevedela ani sama v hlave úplne odôvodniť. Že majú čas? No, to je síce dosť možné, ale o tom si rozhodli už oni sami - už len samotným vstupom do vzťahu a možno aj začatím intimity (na ktorú, opakujem, prespávačku nepotrebujú) 🤷‍♀️

gabrielkaa
25. máj 2025

Nie. Ja mám 16 ročnú dcéru, a ani teraz by som ju nepustila

muchotrafka298
25. máj 2025

V dnesnej dobe plnej uchylov, ma dospela zena co robit, aby si spravne vyhodnotila situaciu s nejakym chlapom. A nieto 15-rocne dieta, co nevie vyhodnotit nic, len ze chce prespat u frajera. Ano, moze to byt fajn chalan, ale moze to byt aj niekto, kto sa chce ukazat pred ostatnymi, budu mat sex, co mozno ona ani nebude chciet, alebo jej nejak pri tom ublizi a bude mat traumu. Lebo moze chciet skusat nieco, co niekde videl na internete, vo filme pre dospelych a ona zamilovana povie ze dobre, ked to on chce. A 15 rokov je fakt malo.

prasiatko30
25. máj 2025

Naozaj ti musi poradit hlasovanie na mk aby si vedela ci mas 15r pubertacke zakazat presüavacku u frajera? To nemas vlastne kriterium?

miamaria
25. máj 2025

Nepustila by som

aurora33
25. máj 2025
@procrastique

@evcagabi Ja som našim tvrdila, že idem cez prázdniny na kresťanský tábor :D aj "prihlášku " som vyfejkovala. Potom som ešte od rodičov vypýtala prachy, nech akože prispejú na ten kresťanský tábor a potom som zobrala prachy a vypadla s kamošmi na 4 dni na chatu a mala aj vreckové. 😂 som to povýšila na vyšší level 😀

@procrastique to je strašne smutné

mirokub
Odpoveď bola odstránená
procrastique
25. máj 2025
@aurora33

@procrastique to je strašne smutné

@aurora33 Hej, je to vizitka neschopného rodičovstva. :D

aurora33
25. máj 2025
@procrastique

@aurora33 Hej, je to vizitka neschopného rodičovstva. :D

@procrastique bez debaty

vevesh
25. máj 2025

Nie, taketo veci nebudem odobrovat ako rodic a este zodpovedajuci za dieta. Prespavacky u priatela nech si riesi dieta, ked bude byvat same. 🤷‍♀️🤷‍♀️

sova7
25. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub stále je to nezrela osobnosť a nie je dospela

tairyx
25. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub na internátoch je ale vychovávateľ, ktorý na tie deti dozerá, majú tam režim a nespia spolu pomiešaní dievčatá s chlapcami. Ty asi nemáš dcéru, však?

lienka.7
25. máj 2025

@autorka no samozrejme, a ze v 16tich sa potom frajer môže nasťahovať k vám 🤦‍♀️
Nie, nedovolila by so jej to s odôvodnením, ze ma na to ešte čas. A co robí Mara, Zuza, Dora ma nezaujíma. A teraz nejde o to, či tam spolu budu/nebudú mať sex. Ten mozu mat aj na lavičke v parku.

domkakvet
25. máj 2025

Nie nepustila a ani, ked bude mat 16, az od 18.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
fineta
25. máj 2025

Isto nie. Ak by mi jeden alebo druhý syn doviedol domov 15-rocne dievca na nocľah, tak by som ju doviezla vecer rodicom domov. A pomyslela by som si o nich...

tairyx
25. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub to čo robia deti za chrbtom svojich rodičov, s tým sa už nedá nič urobiť, ale podporovať to tým, že si 15r decko pošlem spať k frajerovi? No za mňa nie.

ankare
25. máj 2025

Ešte je to skoro

mia1012
25. máj 2025

Presne rovnako starú dcéru mám aj ja a má frajera a nie nedovolila som jej to, už sa ma tiež pýtala,ale teda razantné nie.

loliki
25. máj 2025

Nie. Načo toľko podobných tém na MK? Čo sú matky nesvojprávne, bez zdravého úsudku? Je tá 15 ročná slečna /nie pani/ taká samostatná, že sa vie o seba, o domácnosť a prípadné dieťa postarať ?

sense
25. máj 2025

Poznáš toho chlapca? Poznáš jeho rodičov? A teda ešte nech skúsi inu rozprávku lebo to že nebudú spolu nič mať je rovnako uveriteľné ako že červenú čiapočku zožral vlk aj so starou mamou a horár ich zachránil.

autor
25. máj 2025

Ďakujem ženy za odpovede, s veľa názormi súhlasím.
Je mi jasné že ak by chceli tak sex môžu kdekoľvek a kedykoľvek, vek už na to majú aspoň podľa zákona.
Ale myslím si, že vzťahy a obzvlášť v takomto mladom veku by mali mať určitú postupnosť, randenie, postupné spoznávanie sa a prespávačka až ked vznikne naozajstný vážny vzťah.
A až ked budú obidvaja aspoň trochu starší, v puberte robí každý rok veľmi veľa 13 ročné dieťa je úplne inde ako 14 alebo 15 ročné.
Okolo tej 17 tky je už človek taký rozumnejší a naozaj si viem predstaviť že v tom veku pôjde na chatu s kamarátmi alebo k priateľovi s ktorým sa pozná už rok. Nechcem ju držať doma na reťazi a chcem jej dopriať slobodu v rámci možností, aby nemusela vymýšľať hlúpe klamstvá typu kresťanský tábor či výlet po stopách Štúra.

autor
25. máj 2025

A nie nepýtam sa na názory iných žien pretože sa neviem rozhodnúť.
V tomto mám naozaj jasno, len to chcem vysvetlit dcére tak, aby tomu pochopila aj ona.
Je super prečítať si viac názorov, viac pohľadov na vec, niečo z toho určite použijem

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
25. máj 2025

Niektore zakazy netreba prilis vysvetlovat - proste je to jeden z tych zakazov „lebo to poviem ja“ a hotovo. Nastka aj tak nebude chciet rozumiet, lebo vsak ona je zodpovedna, poslusna, lebo frajer je nadherny, najlepsi na svete a budu sa akurat tak drzat za ruky a pozerat si do oci, to len ty si domyslas. Takze niektore zakazy su proste len preto lebo

dari226
25. máj 2025

V prvom rade by som bola,rada, ze sa spytala uprimne co chce. Priatel mojej dcery prespal u nas prvy x ked mala 16. Teraz ma 17 a prespat unho nemoze. On tu prespal uz viac x. To je presne to co opisujes. Maju toho dost v skole atd. a preco nedovolot aj kusok slobody, len raz sme mlady. Dolezite je aj rozhovol o ochrane atd. Tak on moze ona unho este nie tak to mame my.

janulka182
25. máj 2025

dcera je velmi zlata, ze ti doveruje a povedala ti pravdu. toto by som urcite odcenila. a rozumne by som jej vysvetlila, ze este je cas, ze jej nic neutecie.

janulicek45
25. máj 2025

Áno pustila 🙂 keď chcú mať sex môžu ho mať hocikedy, možno ho aj už mali ...len ju treba správne poučiť o ochrane ..v dnešnej dobe sú dievčatá vyspelejšie ako sme boli my

skeblicka777
25. máj 2025

Ja by som 15ku nepustila , ale musím sa smiať, cca rok, dva dozadu som tu dala diskusiu, či je normálne, že 15 ročná, chodí prespávať kn18 ročnému frajerovi, som mama chlapca a veľmi sa mi to nepáčilo a bola som zvedavá na názor iných žien a viesť čo, viac ako polovica mi napísala, že spávali u frajerov od 15,16 a podobne a ja som bola za staromódnu 😆. Teraz každá druhá píše, že nie, tak doba sa asi mení 🙈.