Pustili by ste 16 ročnú dcéru na chatu?
Ahojte, zaregistrovala som sa na MK len kvôli tejto otázke. Mám 16 a ukoncujem prvý ročník strednej. Moja trieda chce ísť na chatu. Zatiaľ všetci okrem jedného chalana, ktorý ale moc nezapadá povedali áno. Ja sa to bojím rodičov vôbec spýtať, tak chcem vedieť aký názor na to má väčšina ľudí. Pustili by ste teda dcéru v 16 na chatu?
V 17 som sla na rok do ameriky 🙈 ano, pustila by som ju
@raja95 sama mam sestranicu ktora otehotnela.na chate a maturovala v 8 mesiaci.krasny priklad toho ze ani na dedimsku zabavu ani po 8h na kofololu ziadne kupalisko proste nikam .prvy krat ju konecne niekam pustili a od radosti nevedela co skorej..ak viem ze ma moja dcera dost rozumu pustim ju s kamaratmi bez problemov..moj muz si na opekacke s kamaratmi nestastne prepichol oblicku niesol nozik na klobasky v ruksaku a smykol sa este tam ani neboli flasku ani neotvorili vtedy mal 16 a skoro umrel ano stavaju sa vselijake veci ked si dieta poznam a normalne sa s nim bavim poucim ho o nastrahach a nebezpecenstvach ostava mi len verit mu.. V 16tich sa moja babka vydavala mala na starosti muza a hospodarstvo ja som mala dve brigady stihala skolu aj vsetky domace povinnosti.
Samozrejme pri odchode na akciu zaznela vzdy veta davajte si pozor a slusne sa spravajte a vedela som presne co tym nasi myslia.
Určite nie
Ja by som pustila.Ale kazdy to ma inak preto si myslim,ze ti nase odpovede nijako nepomožu.
Nie
Fiiiha, aki precitliveli uzkostlivi rodicia :D ja som v 16tich bola pol roka SAMA v zahranici studovat. Bez akehohokolvek dozoru. A na chate s triedou som tiez bola. Ale tak...ja som byvala na stredoskolskom intraku a kedze som bola super vzorna a poslusna, s vychovavatelkou som mala perfektny vztah a dala mi priepustku, ked som chcela niekam ist. Inak sme mali byt naspat do 22:00. A ked sme dovrsili 18, uz sme vecierku nemali, len sme museli nahlasit, kedy sa vratime, aby vratnicka nespala a cakala nas. Podla mna kazdy vie, ako vychoval svoje dieta. Kto k zodpovednosti, ten sa neboji dieta hocikam pustit. Jasne, ze ak dieta zije v sklenenej guli a v 15 si nevie ani chleba natriet, tak take decko sa neda nikam pustit. Vsak by po ceste umrelo
@taga tiez kukam, ze co to za krystalova generacia toto :D
@sickynickyobsadene ja frajera nemám a veľmi nechápem, čo má kamartkin frajer so mnou, a ak narážate na to, že nemá mať sex tak to pokiaľ viem zatiaľ nemali ;) a "frajerov" inak majú teraz aj 10 ročne
@h2 spať by som tam nechcela
Áno pustila, ak si zodpovedná. Ja som bola vždy zodpovedná takže moji rodičia nemali problém ma pustiť na chatu, na nový rok k frajerovi domov na 5 dní , na výlety s ním (niekoľkodňové) . Vždy som dala našim vedieť keď som tam prišla nech sa neboja a zavolala im keď som odchádzala a to že sme s partnerom spolu mávali aj intímny styk vedeli , pred prvým krát som normálne mamine povedala a išla so mnou ku gynekológovi predpísať antiku. Ja som bola vždy k našim úprimná a všetko povedala na rovinu takže mi dôverovali.
Akože neviem, ja som bola na chate prvýkrát tuším v 16/17 a nebol žiadny probklém, je pravda že sme neboli nejak extra zlá partia a všetko zaleží od Yľudí
Ak tam nejdete ako trieda aj s triednym učiteľom alebo niekym dospelým tak určite by som tá nepustila. My sme išli tiež zo školy na chatu ale to sme išli po maturitách a to sme mali všetci nad 18 rokov.
Nie,nemas tam co robit.
Keď tam nejdeš spat, tak kde je problém? Ja by som pustila, ak spat, tak len s dozorom dospelého - spomienky na mladosť 😂 my sme to vždy prepískli aj s dozorom, bez dozoru si neviem predstaviť, čo by sa tam dialo…
Rodičia nepustia von 16r dievča na viac ako 3-4hodiny? Pre pána to ozaj preháňajú, ti ta veru na chatu nepustia.
Nepustila!
Fakt asi záleží od tvojej povahy a ako ti rodičia dôverujú..ja by som asi pustila..mna rodičia nikdy nejak prísne nekontrolovali a pustili ma všade..nemala som žiadne večierky a podobné..a nikdy som teda neurobila nič cez čiaru..za to som mala kamarátky ktorým rodicia zakazovali a potom boli ako utrhnuté z reťaze..robili naschval..vypli si telefón atď
Pokial by tam bol dozor, tak ano, ale inak nie...
@sandrika1986 išla by si ako dozor?ja nie🤷
@anonym_autor jasne, ze ano, a to mam svoje spomienky a aj 2 dospele deti. Neveris jej? Toto je iba o vychove a dovere.
Ako na ozransku chatu v 16tich asi tazko

Takže spať tam neplánuješ? Predpokladám teda, že by potom po Teba rodičia prišli, prípade by Ťa odviezli rodičia niekoho iného? V tomto prípade by som Ťa ja osobne pustila.