Riešenie konfliktov ohľadom účesu s rodičmi
Ahojte, mam 15 a ja už nemám nervy co mi stále mama hovorí ze keď sa celému tak si mam cestíčku zcesat lebo to vyzerá zle s cestičkou, ale mne sa to tak páči q už nemám nervy na to jej stále hovoriť ze ja to tak chcem mať. Prosím pomôžte mi čo jej povedať alebo ako naznačiť aby mi s tým už dala pokoj?
Jedným uchom dnu,druhým von.Sprav si účes podľa seba
Napríklad, že tebe sa zase nepáči, ako sa češe ona...a vybavené. Aký požičaj, taký vráť.
Skús na naučiť ako nastaviť svoje hranice. Najskôr sa daj do kľudu a bez výčitiek a hnevu voci mame, že chce neustále presadiť svoju predstavu o tebe a tiež s láskou k sebe, svojmu telu a vzhľadu.
Pokus sa úplne pokojne povedať: Ďakujem mami za tvoj záujem, viem, že to myslis dobre. Na ten účes však mame iny nazor. Chápem, že tebe sa to nepáči. Ja však chcem o svojich vlasoch rozhodovať sama, potrebujem, aby si mi dala tu možnosť. Chcem mat s tebou pekný vzťah a neustále hádky na tuto vec nám ho kazia. Chcela by som, aby sme to uzatvorili.
Ak by sa to opakovalo. Tak to už proste ignoruj, či povedz “Nie” alebo “Asi je pre teba stále ťažké zmieriť sa s tym, rozumiem.”
Neriesit, vypocut si a ucesat sa podla seba. Nevzrusovat sa nad tym..

Povedz jej, že ďakuješ za jej názor, ale sama sebe sa páčiš, tak nech to toleruje.