icon

Rozmýšľate nad prihláškou na osemročné gymnázium?

14. feb 2024

Dobrý deň. Chcem sa spýtať mamičiek čo tento rok budete dávať deťom prihlášku na 8 ročné gymnázium. Majú vaše deti iba samé jednotky? Sú to naozaj všetko len deti čo sa nejak radi a sami učia. Alebo proste vám stačí, že sú len jednoducho bystré a idete skúsiť?

marcellka32
14. feb 2024

Môj je už v tercii, čiže tretiak...
Spýtaj sa dieťaťa, či chce ísť a za ďalšie áno mal by sa ľahko učiť

tarvika
14. feb 2024

ano, dcera sa ide hlasit na osemrocne, je velmi bystra, same jednotky, nema v skole ziadne problemy a nudi sa tam, lebo idu pomalym tempom.

janinah
14. feb 2024

Nemusí to byť jednotkar a už vôbec nie s vydretymi jednotkami,ale mal by byť prirodzene inteligentný.Mal by mať záujem spoznávať nové veci a učiť sa o tom,čo ho zaujíma.Mal by mať dosť rozumu sa naučiť aj to,čo " nemusi" ,lebo treba získať aspoň dvojku.no,povedzme trojku.A mal by už teraz vedieť,že chce ísť na vš.A prijímačky zvládne,ak sa mu trochu doma povenujes, ale uz treba zacat..

adkala
25. feb 2024

Áno, jednotky má, no pozerala som kritéria škôl na vysvedčenia, a každá škola to má iné. Sú aj také, ktoré nedávajú body za vysvedčko, alebo málo bodov.

yoxinka
25. feb 2024

Syn je priman. Na základke mal jednu dvojku za 5 rokov. On bol oproti spolužiakom veľmi sčítaný a tak inak zvedavý. Jeho hrozne bavila matika, vesmír, fyzika (napriek tomu, že ju tam nemali), už na základke trochu programoval (jednoduché veci pre deti), počúval si vedecké poscasty. Nervy mal zo slovenčiny. My sme mu vysvetlili, že na gymnáziu to pre neho môže byť zaujímavé skrz tie veci, ktoré ho bavia, ale aj že to tam pravdepodobne bude náročnejšie. My sme z BA a tu bol na gymple úplne pretlak detí, takže sme mu vysvetlili, že keď chce zvýšiť svoje šance na prijatie, mal by ísť na doučko (hlavne kvôli tej slovenčine). Povedali sme mu, koľko času to bude vyžadovať, ale rozhodnutie sme nechali na neho. My s mužom sme nepotrebovali mať dieťa na gympli kvôli nejakej prestíži alebo tak. Syn bez problému spravil príjimačky. A pokračuje v milovaní matiky a už aj biológie, veľmi mu idú jazyky (okrem sloviny, ale vraj majú na gympli lepšiu učiteľku, tak ten predmet lepšie znáša🤪). Moc ho neberú humanitné predmety. Ale celkovo je to podľa neho náročnejšie, lebo sa musí sem-tam aj učiť, na základke sa neučil nikdy nič, len som s ním písala diktáty.

autor
27. feb 2024

@yoxinka ďakujem za odpoveď. Presne ako by ste písala o mojom synovi. Všetky predmety bez problémov, bez námahy, ale slovina... On dokonca mal aj z nej jednotku. Ale nechápem ako je to vôbec možné. Keď mi píše sms, kľudne po h dá i, vybrané slová ako by neexistovali. prečítať po ňom poznámky je tragédia. Keď ich mám poslať spolužiakovi čo chýbal, hanbím sa ako pes... Jeho tiež baví všetko a matiku miluje. Viem, že má veľmi dobré logické myslenie. Ale tej sloviny sa neskutočne bojím...

yoxinka
27. feb 2024

Môj to nadriloval nejako. My sme tie testy zo sloviny robili do odpadnutia a milión diktátov som s ním písala. Inak, obrovský paradox. Môj syn prečítal asi 150 kníh, furt číta, Harryho Pottera čítal 3x všetkých 7kníh a napriek tomu je schopný napísať Heri Poter … 🤪🤦‍♀️. My s mužom nechápeme. Ale tak, je zameraný na iné. A ja som ešte aj slovenčinár, čo je úplný zlatý klinec tohto 🤣🤣🤣. Ale ja to neprežívam, keď vidím, aký je bystrý a ako mu idú iné veci, hovorím si, aj korektor potrebuje z niečoho žiť 🤣.

autor
27. feb 2024

:D :D :D ani nevieš ako si ma potešila. Želám vám všetko dobré 🙂

jana7
8. feb 2025

Dostali ste sa na 8 ročné gymnázium?

autor
16. feb 2025

@jana7 áno 🙂