Rozprávate teenagerom do upratovania?
Ahojte, mám otázočku mám 15 ročnú dcéru rozpravate im do pratania?. Keď jej ja aj manžel rozprávame do upratania tak sa strašne hnevá. Do prasacia obývačky a jej izby. Keďže svoju izbu nikdy nema popratanu podľa mojej a manželovej predstavy.
@anonym_autor skor jej povedat na uvod aka je predstava. a potom zase na zaver. ze toto ale uloz inak, toto este umy.
a tiez.. aspon raz zacas treba nechat teenagera urobit toto
(jazyku rozumiet netreba):
😉
Nie,nekomandujem svoje deti.Ako,čo nemá upratané podľa vašich predstáv? Nemám kominiky v skrini a je tam troska prachu? Mala som matku,ktorá trvala na kominikoch v skrini a neznášala som to
@anonym_autor tiež by som nezasahovala. Cely život som počúvala ako neviem upratovať atd a je to len uhol pohladu. Od kedy bývam sama tak ma to už konečne baví a nikto mi do toho nehovorí. Podľa mna tými rečami to len rodičia dieťaťu zhnusia.
Až keď ma fakt veľký bordel tak zasiahnem , ináč to nerobím ani synom som to nerobila stačilo raz že som im to upratala a potom ešte mesiac chodili za mnou že kde som im uložila veci odvtedy som nezasiahla ani raz
Podla vasich predstav😂 🤭
Pripomenula si mi moju mamu a jej obľúbenú vetu, nikdy to nepopratas podľa mojej predstavy, napriek tomu ze som všetko dala presne na to miesto, ako to dávala ona. Prosím prosim, nerob to.
Mne to robila mama. Umyla som okno, umyla ho po mne, zavesila záclony, ona ich dala dome a zavesila znova, poskladala som prádlo, vybrala a poskladala ho znova.
Akože to už bol ozaj extrém.
Dcéra má 10r, keď si upratuje svoju izbu tak to spraví ozaj pedantne, upratuje si rada. Keď jej niečo kážem spraviť a samozrejme to neurobí tak ako ja, napr poskladať prádlo tak jej poďakujem a čo sa mi nepáči nechám si pre seba a neopravujem po nej. Lebo ono to fakt nerobí človeku dobre
Som dospela a mam pocit, ze este nikdy sa mi nepodarilo upratat podla predstav mojej mamy. Uteraky skladam inac ako ona, aj veci v skriniach... No a?
Kazdy mame o poriadku svoje predstavy a kym tam nelezi spina, nech si dietko uprace ako chce. Casom sa nauci aj lepsie. Ani ty si nevedela hned vsetko, musela si sa to naucit. Ci?
Čo je vaša predstava? Upratané sterilne ako u monka?
Moj ma len 10 ale ked ma bordel jak v tanku ,jedno cez druhe tak ano, kecam mu do toho a aj budem. Vsak aj na to som mama.Ziadne kominky a prehnane upratane mat nemusi, ani ja si na to nepotrpim
Ja som rada, keď si vôbec nejako upracú. 😂Nieto aby som im to ešte komentovala.
nikdy som to nerobila, iba som na neho apelovala. aby aspoň niečo, niekedy… už býva sám a minule som tam bola s babou čo mu upratuje lebo bol v práci. a ona hovorila že on tam fakt nemá bordel.. takže niečo sa na neho nalepilo…
Nie,nekomandujem svoje deti.Ako,čo nemá upratané podľa vašich predstáv? Nemám kominiky v skrini a je tam troska prachu? Mala som matku,ktorá trvala na kominikoch v skrini a neznášala som to
@doriiis nie ale tak, že ma stále na stole kopu vecí ani domáce si tam nebude môcť robiť, že mam makeup na stole a nema ho v skrini len jej tam bude zavadzať najviac nás s manželom štve, že nemá stôl uprataný podľa našich predstáv pofla jej to je upratané
@doriiis nie ale tak, že ma stále na stole kopu vecí ani domáce si tam nebude môcť robiť, že mam makeup na stole a nema ho v skrini len jej tam bude zavadzať najviac nás s manželom štve, že nemá stôl uprataný podľa našich predstáv pofla jej to je upratané
@anonym_autor veď jej to bude zavadzať, nie vám.
Inak je podľa vašich predstáv dostatočná?
@anonym_autor nechaj ju tak. Je to jej izba. Pokial tam nehromadi zvysky jedla a tak. A ked napr vysavali obyvacku a bolo to fakt odflaknute, tak som si dane dieta zavolala naspat a s kludom som povedala - pozri, tu si zabudol/dla povysavat, mozes to este dorobit prosim?
@anonym_autor tak si urobi miesto na ulohy ked ich bude robit. Pri najhorsom to rukou odhrnie nabok... Nic sa nedeje, je to jej problem. Ja ze ma po izbe tri tyzdne neodnesene spinave pradlo a pol roka neutreta prach a ona len nema malovatka zalozene v presnom poradi v skrini... Ako to ma mat poskladane? Podla druhu, farby, velkosti...
@anonym_autor Keď ti to vadí tak do izby nechoď. Keby si videla čo majú moje deti na stole. Tiež som im dohovárala. Ale, už ma to prešlo . Syn povie, moja izba, môj bordel. Ale keď má prísť frajerka na návštevu tak si aj uprace.
@anonym_autor ...preboha autorka,nechaj to dieťa žiť.
Mne mama vyčítala všetko že robím zle. Myslíš si, že to pomáhalo? Jediné, k čomu to bolo dobré, je to, že syna pochválim keď uprace a nekomandujem.
Povieme,uprac tak,aby ani smietka nebola na zemi,postel,stol.Viac v izbach aj tak nemaju a samozrejme spinave pradlo dole do kupelky.Potom skontrolujeme,tu je papier,tu je ponozka.Vsetko zdvihne pred nami.A este pod postel.Pri najstarsom ale toto nerobime,ten si vie precizne upratat aj sam.
@anonym_autor robila som to, potom mi znama povedala, ze ona by toto nerobila, lebo tym mu beriem "naladu" na upratovanie.
Cez tyzden mu nehovorim, do upratovania. Mame dohodu kazdu sobotu je upratovanie, vtedy musi mat izbu upratanu, vysavam a vytrem mu podlahu, lebo to robim naraz spolu s celym domom.
Na zaciatku ma to trochu stvalo, ze co ma v izbe ale uz su to 2 roky a pekne sa sam od seba naucil co ako ma robit.
Sem-tam som mu povedala, ze ja by som to robila takto a takto, ale ak to jemu vyhovuje onak, necham na jeho uvazenie. Nieco posluchol nieco nie.
Predstav si, ze kazdy tyzden navaris a zacnu kritizovat tvoje jedlo, po čase uz prestanes varit, načo však ajtak nevyhovies.
Uprace si tak aby mala kde robiť úlohy, prečo by mala byť jej izba podľa vašich predstáv? Ona vám kecá čo máte kd odložiť v spálni?
Moji maju nad 15 rokov vsetci a zasadne im izby neupratujem, ucim ich oprat si, utriet prach, prezliect periny. Jedine ked som to spravila, ked bol syn na 3 mesiace v lete prec, to som mu pretriedila skrinu a vymalovala steny, inak vsetko robia sami.
Mladsi inak vzdy upratuje tip top ked mu ma prist kamaratka.
Ja radsej synovi do izby nechodim.Ked ma otvorene dvere zavrem neriesim .Zbytocne sa rozculovat jeho bordel .Ako nema tam ze jedlo ale po zemi oblecenie a kazdy den priklada🙉a cez vykend ked idem prat hodi mi tam metrovu kopu.
Nemám skúsenosť ale ty vychovávať, takže upozorniť, vysvetlit, a tak je podľa mňa dobre. Zvyšok nechať na ňu. Ak to neškodí nikomu inému, tak nezasahovať. (Mňa by štvalo čisté prádlo so špinavým. ;D Divne pachy. Tona prachu a špiny.. )
Ja uz nie. Mame dohodu, ze poriadok musi udrziavat v spolocnych priestoroch, v izbe nech ma, co chce, je to jej vec, v com sa citi dobre a ako sa chce prezentovat pred kamaratkami, priatelom.
@anonym_autor ano, ked ma 14r nenormalny bordel na stole ci na zemi a ked za cele prazdniny nebol schopny vytriedit stare zosity a papiere, tak ho musim k tomu donutit. Nema to rad, ale obcas upratat treba a sam od seba to este nikdy neurobil 🤦♀️

Áno. Je to normálna súčasť výchovy.