icon

Ruské gymnázium

6. máj 2022

Syn si dal prihlášku na ruské bilingválne gymnázium.Bavia ho jazyky a chcel ďalší...prijímačky hovoril, že boli ľahké, ale stretla som sa s posmeškami, že zbytočná škola Rusko bude odpisane, nikto s nimi nebude spolupracovať ..čo spraviť, keď ho príjmu vybrať si iné na ktoré spraví prijímačky?

autor
7. máj 2022

@sivana09 hovoríme o 15 r študentovi.Zmena bude len to, že ide na gymnázium plus má florbal.To mohol ísť na španielske gymnázium ten jazyk ho neláka.Francuztinu a ostatné nechce.
Prečo by bolo gymnázium o ničom?
Ďalej by chcel ísť za zubára, fyzioterapeuta baví ho chémia, biológia neviem kde sa ďalej vyprofiluje,
@lalala94 nebaví ho matematika má dobré známky, ale nemá logiku.Chceli sme vyskúšať aj inú školu ako gymnázia možno by ho bavila elektrotechnika ktovie je ťažko sa rozhodnúť, keď nevie o čom tam pôjde...prijímačky na elektr.este len bude robiť.Ale myslím, že ak by mal k tomu vzťah už sa tomu doma venuje

pininka1
7. máj 2022

@sivana09 precitaj si este raz co sme uz pisali, je rozdiel ked je to slovenske gymnazium kde sa uci bilingvalne anglicky, francuzsky aj rusky jazyk a ine ked je to ruske gymnazium. Mimochodom mame x aj madarskych a neviem o tom ze by niekto mal pocit ze ich riadi sam Orban. Kazdy jazyk je plus, aj ten rusky, ako doktor sa moze dostat k roznym pripadom, aj ako pravnik a aj ine profesie, kde mu akykolvek jazyk bude len bonusom.

mandala77
7. máj 2022

mne príde, že ty chceš aby na to ruské gymnázium išiel a tu si to zdôvodňuješ. Tak ho tam daj. Ja by som žiadne dieťa v súvislosti s tým , čo denne čítam o rusoch a ich masírovaniu mozgov od malička, nepustila. Jasné, že ho tam zoberú. Nikto zo súdnych ľudí v tejto dobe na takú školu dieťa nedá.

ibrunova
7. máj 2022

@mandala77 by si sa divila, aký je záujem, aj na vysokú skolu odbor ruský jazyk, aj teraz.

autor
7. máj 2022

@mandala77 nič nezdoraznujem.Este bol na inom gymnáziu a pôjde na ďalšie.Je to jedna z možností.
Ak by som nemala pochybnosti nezakladam príspevok.Muz pracuje v logistike, doprave a tiež nemôže mat dobre zákazky, lebo nevie RJ na to majú kolegu.Vsetkych 250 deti, ktoré sa tam hlasi majú hlúpych rodičov?Plus ďalšie, ktoré je roky na popredných miestach v rebríčku.

ddaassuullaa
7. máj 2022

@mandala77 a vsetci co tam studuju/studovali znova do skoly, nie?🤣 lebo su len masirovani, nie vystudovani😁

mandala77
7. máj 2022

by som sa zbláznila z tých myšlienkových pochodov, ktoré máš v hlave.

misinka0611
7. máj 2022

@ddaassuullaa Vrátiť maturitné vysvedčenia, tituly atď. 😀 Naozaj nerozumiem komentárom tu. Niekto zrejme nevie rozlíšiť že Putin je jedna vec a naučiť sa cudzí jazyk kt. už ovláda málokto a môže mu byť prínosom v budúcnosti je druhá vec. Si neviem predstaviť že moje dieťa zaujíma jazyk a ja mu nanucujem nejaký iný kt. ho ani baviť nebude lebo jednoducho Putin. Bavíme sa tu o 15 ročnom chlapcovi kt. nerieši politiku, chce sa učiť jazyk kt. áno nech sa tu ženy aj zblaznia býva dosť žiadaný a málokto ho už vie na dobrej úrovni. O 5-10r. ho bude vedieť ešte menej ľudí, napriek tomu majú niektoré klapky na očiach a radšej budú nútiť na iné školy, lebo ja by som to nedovolila! 😀 A tam masírujú mozgy ! A toto a hento a miešať politiku do vzdelania. Tak nech si deti dajú na iné školy, tam masírovanie mozgov neprebehne, deťom masírovaného mozgy budú len v domácnosti 😅

pininka1
7. máj 2022

@mandala77 ty mas pekne chore zmyslanie, nikto sudny si toto co ty nemysli. A ze media masiruju ludom mozog ako chcu, ty si toho krasny priklad. Spajat jazyk na skole s politikou to je hodne IQ 70 a menej.

pininka1
7. máj 2022

@misinka0611 amen, chvalabohu ze je nas tu vacsina normalna, ktora si nespaja jazyk s politikou a nevnucuje svoje absurdne myslienky 14 alebo 15 rocnym detom.

ibrunova
7. máj 2022

@sivana09 tak ruština ti vadí, ale čínština nie?

misinka0611
7. máj 2022

@pininka1 Veď naozaj tomu nerozumiem. Na jednej strane sa tu niekto oháňa masírovaním mozgov na druhej strane ak spája politiku so vzdelaním tak ten mozog má zrejme sama mamička už zmasírovaný. Chlapec sa chce len učiť a mať záujem o jazyk a učiť sa ho je super.. väčšinou sa deťom do učenia nechce. Verím že niektoré by to dieťa pritlačili k múru kvôli tomu a zabili jeho potenciál lebo proste Putin ktorý o 3 roky tu medzi nami ani byť nemusí a Rusko dostane inú “ tvár “. Ako aby jeden človek ovplyvňoval budúcnosť môjho dieťaťa? Človek ktorého pravdepodobne naživo ani neuvidí? Naozaj SÚDNE 😀

ibrunova
7. máj 2022

@misinka0611 a teraz mi presne napadlo, že potom ani nemčinu, lebo Hitler atď.

ddaassuullaa
7. máj 2022

@misinka0611 co dodat....ja rustinu viem, bola som v Rusku, neschvalujem to, co sa deje, no krajina je to krasna, velka a vzdy bude sucastou velkych hracov, tym padom aj jazyk bude stale medzi tymi vyhladavanymi. Darmo, kdekolvek sme boli na dovolenke, tak sa dalo dohovorit anglicky a rusky...azia, afrika dokonca europa. A a ako pise
@ibrunova - aj nemcina uz mala byt zabudnuta a akosi je to tiez jeden zo svetovych jazykov😁

lalala94
7. máj 2022

@autorka, ak je to tak ako píšeš, určite neriešte technické odborné školy. To ti píšem v dobrom - chodila som na elektrotechnickú priemyslovku a elektrotechniku som vyštudovala. To by bolo pre neho trápenie a z toho čo píšeš v iných príspevkoch, bude gymnázium naozaj lepšia voľba. Určite by som si nič nerobila z ľudí (a z komentárov v tejto diskusii), ktorí riešia namiesto jazyka politiku. Ja tiež neschvaľujem to, čo sa deje, ale treba to rozlišovať. Každý cudzí jazyk je prínosom, ak ho láka ruština a vezmú ho, nech tam pokojne ide. Ja by som našim deťom nebránila, ak by mali záujem bez ohľadu na aktuálne dianie. Mám doma ruštinu pre samoukov, ešte som sa do nej nepustila, ale podľa niektorých užívateliek by som ju mala asi rituálne spáliť. 😀

misinka0611
7. máj 2022

@ddaassuullaa Tiež som tam žila 2 roky ľudia boli OK. Krajina krásna a neľutujem ten život tam.Naozaj spomienky mi nepokazil Putin a ani Markíza alebo JOJka 🙂 Snažím sa veci rozlišovať, neschvaľujem to ale zážitky mám a som za ne rada. Verím ale tomu že sú ľudia kt. by mi povedali že mám rituálne spáliť matriošky a zabudnúť ako chutí ruský chlieb 😀

hastrmistr
7. máj 2022

Moja dcéra sa chystá na budúci rok na ruské gymnázium, nieje to zbytočná škola ani jazyk. Posmesky robia ty co ničomu nerozumejú.... Rusko bude stále velmoc a jazyk majú krásny, krajinu a možnosti tiež..... Na tom gymnáziu sú kvalitný profesorky, ktorým záleží na žiakoch... Co sa o veľa slovenských gymnáziách povedať nedá.... Držím palce synovi

mandala77
7. máj 2022

@hastrmistr toto môže povedať len naivný proruský fanúšik. Prosím ťa, ty sa pouč slovenčinu. Za vetou sa dáva jedna bodka, nie x bodiek. Nie je sa píše oddelene. Tí - nominatív množného čísla, kvalitné profesorky, nie kvalitný profesorky. No úžasné životné podmienky 100 km od Moskvy, možnosti tiež - za názor idú sedieť, a veľmoc? V propagande, klamstvách, hybridnej vojne to áno. https://twitter.com/Fbeyeee/status/152285649515...

sivana09
7. máj 2022

@ibrunova kde si zobrala, ze ruština mi vadi? Sama hovorim po rusky a teda na ziadnu rusku skolu som nechodila...

ibrunova
7. máj 2022

@mandala77 prestať do toho konečne pchať politiku

autor
7. máj 2022

@lalala94 tiež si myslím, že je vyslovene prírodný typ chémia, bio, geo, jazyky.A z ostatných sme nemali čo vybrať jediná iná voľba bol počítačový odbor.Ale co narobím nemá k tomu vzťah aj, keď práca zaujímavá a perspektívna Švagor robí alarmy, kamery darí sa mu.
A možno bude učiteľ ruského jazyka či si nájde Ukrajinskí🙂ženy v každej téme musí byť hádka?

mandala77
7. máj 2022

@ibrunova ty si výsostná moderátorka tejto diskusie? Moje komenáre ignoruj. A autorka je už dávno rozhodnutá, syn s ruštinou sa v budúcnosti hodí do biznisu pre firmu. Pôsobivé. Hlavne, nech idú kšefty. Ruské gymnázium by mohli zakázať a ruština nech sa učí v jazykových kurzoch.

autor
7. máj 2022

@mandala77 chod sa prejst na vzduch.Ja do toho nepletiem politiku.Nie, radšej by som bola, ak by ho vzali na ine gymnázium, ale tam asi nespravil dobre matematiku.Ale ruský jazyk je krásny a prečo nie?

hastrmistr
7. máj 2022

@mandala77 môžem sa na teba....... 😂😂😂😂Pekný deň 😂😂

hanny1
17. máj 2022

Ahoj, moja dcéra ide od septembra na ruský bilingvál, ale pozerám, že v inom meste. Som ti vďačná za túto otázku a diskusiu. Ruština ju baví, iný bilingvál by ani nechcela. Politiku neriešim, ona má ambície zatiaľ učiť, čo sa však môže zmeniť, sú to ešte deti. Hlavne nech sa synovi darí, všetko dobré prajem! Hanny

biba12
23. máj 2022

Ahoj, môjho tam tiež prijali a teší sa. Chodila tam kamoškina dcéra a boli spokojní. A to tiež nie sú nijak prorusky orientovaní. Každý jazyk sa hodí a je to plus do budúcna. Na posmešky kašli, posmieva sa iba idiot.

autor
23. máj 2022

@biba12 tak budú spolužiaci😀aj bývame blízko Vás...

autor
23. máj 2022

@hanny1 držím palce😀

autor
23. máj 2022

@biba12 prosím Ťa, Vám prišiel na Edupage oznam, že treba ísť osobne na zápis a dnes bol posledný deň.Na šťastie som si včera pozerala stránku kde som našla info.Uz, keď poslali cez edu rozhodnutie mohli aj info, že treba ísť osobne do školy.Tak dúfam, že vieš...

hanny1
23. máj 2022

Mne dnes skoro ráno volala pani riaditeľka, či nastupujeme, nakoniec si dcéra vybrala inú školu, takže posúvame miesto niekomu ďalšiemu.