Šanca na prijatie na gymnázium s trojkou z matematiky
Ahojte, pýtam sa kvôli mojej neteri. Je deviatačka a už dlho premýšľa nad strednou školou, aj, keď si stále nie je istá. Ide o to, že ona by rada skúsila gympel, ale má problémy s matematikou. Chodí aj na doučovania, ale jej priemer sa stále pohybuje okolo trojky. Z ostatných predmetov má jednotky - napríklad slovenčina jej ide perfektne. Len tá matematika... Je z toho nešťastná, lebo učiteľka ju straší, že pokiaľ nezamaká, na gymnázium môže zabudnúť. Potom sú tú zdravotky a pedagogické sš, ale tam ju neláka ani jedna. Myslíte, že má šancu dostať sa na gympel s trojkou?
áno má. len potom môže mať problémy na gymn. , predsa mat. patrí medzi hlavné predmety. prvé 2 r je tej mat. na gymn. požehnane a rýchlosť preberania učiva iná ako na zš.
@lenuska999 určite má šancu dostať sa, nie je gympel ako gympel... ak bude cítiť po čase, že nestíha a mala by sa tým trápiť tak potom prestúpiť na SOŠ... nie je to nič strašné a aspoň bude mať skúsenosť
S protekciou aj s trojkami od vrchu po spodok. Hlavne nevypisujte, ze nie, lebo poznam realitu zo zakulisia skol.
@lenuska999 áno, je to možné..poznám osobne a teda na gympli mu matematika ide..problém bol v učiteľke na ZS a jej vysvetľovanie..veľa deti nechápalo jej výučbe…ale teda ja mám dcéru v 7.rocniku a má 1-2 a tiež chcela na gympel,ale myslím, že tam by sa trápila..ona si tie známky musí vydrieť!! Dlho sa učí a musí sa učiť!Syn chce tiež gympe 9.tocnik,ale on sa ani nepripravuje do školy -ide mu to, cize pre neho je gympel dobrá voľba.
@lenuska999 ja som isla s 3 s matiky na gympel. Moja mama matikarka na SŠ a dokonca robila vedeckú pracu. Mohla ma ucit kolko len chcela, capat ma pravítkom. A nic. Ucitelka na ZS mi tiez hovorila, ze gympel nedam z matiky. Na gym som mala z matiky 4. Nastastie sme z toho nemuseli maturovať. Maturovala som z chémie, biológie, nemčiny a SJl na same 1. Dokonca sa mama zmierila so 4 z matiky a prezila som. Skoncila aj VS, samozrejme nie MatFyz 🤣🤣🤣🤣. Ked chce ist na gympel nech ide. Musi sa zamerat na testovanie aby dosiahla co najviac % uz teraz + doučovanie iba na prijímačky. Tam sa tie priklady opakujú, Cize to sa nauci.
Urcite ma,susedov syn sa tak dostal,trojkar na zs a na gympli prechadza so 4-kami s odretymi usami. Ale je na gympli! Co vam poviem...
.
v BA s trojkou z matiky nie
@lenuska999 presne ako pisu, ako kde...inac u nas opacne, syn pojde na gympel s trojkou zo sloviny (z matiky ma jednotku)...minule som sa akurat smiala ze to su nase rodicovske predstavy, ze na gympel chodia sami jednotkari...prides potom tam a realita je niekde uplne inde 🙂. Mna ani tak neirituju trojkari ktori si to "udrzuju" ale dievcence ktore spustia plac na pockanie a s usmevcekom odchadzaju s jednotkami na vysvedceni, pricom tie ich vedomosti nie su ani na urovni tych trojkarov.
Dcéra s 1 z matematiky v 9.triede, v podstate celychb9rokov jednotky.
A neurobila prijímačky, monitor top, vysvedčenie detto, u nás vzali uplne topky..a je rada, dotyčné ani nestretava, co sedia v knihách.
Môžu ju vziať, ked jej nebude vadiť ze to preplava na 4kach.
@lenuska999 ja som mala veľmi zlé známky z matematiky a triedna ma odhovárala od gympla, ja som sa nedala a aj keď som na gymnáziu potrebovala doučovanie z matematiky, zmaturovala som na samé jednotky, zo slovenčiny som bola vysoko nad slovenským priemerom takže jeden predmet nedefinuje úspech
To je iba jeden predmet. Ak nemáš veľa 3 tak ten jeden predmet vôbec nevadí, nie je povinná maturita z matiky.
S protekciou aj s trojkami od vrchu po spodok. Hlavne nevypisujte, ze nie, lebo poznam realitu zo zakulisia skol.
@anonym_f6eaaf Však jasne, ja poznam aj postihnutých, proste mali protekciu a s 3,4 horko ťažko ukončili
Ak ma teraz z matiky 3 tak by som ju nedávala na gymnázium. Matika je tam veľmi ťažká. Ja som mala na základke 2 z matiky a pred prijímačkami na gymnázium aj doučko. Na gympel ma prijali,ale s matikou som sa tam trápila. Mala som z nej 4 a po zmene matikara 3.
@lenuska999 je dolezite, ako urobi prijimacky. moze ich urobit pokojne lepsie, ako ten, co mal z matiky jednotky. na prijatie je potrebne dosiahnut co najviac bodov. body ziak dostava za 3 oblasti - priemer znamok z vysvedceni, olympiady a reprezentacia skoly a prijimacky. poradovnik sa zostavuje suctom vsetkych bodov, nemaju ziadnu vyhodu jednotkari oproti trojkarom. ak ma vsak 3 z matiky, zrejme ma v ucive velke medzery, takze zaplatit doucka a ucit sa.
@anonym_0b4871 čo nám povieš? možno je chlapec mimoriadne nadaný s nejakými dys- alebo add… možno má talent na jazyky, možno je génius v programovaní a možno je to budúci chemik 😏
U nás presne to isté....kvôli matematike tiež nešla na gymnázium...
Urcite ma,susedov syn sa tak dostal,trojkar na zs a na gympli prechadza so 4-kami s odretymi usami. Ale je na gympli! Co vam poviem...
.
@anonym_0b4871 inak sranda, ze mam 2 bývalých spoluziakov, co fakt mali 4 na gympli od hora dole a na stretavke som sa dozvedela, ze skoncili VS pedagogicku a su to ucitelia 🤣🤣🤣 vzdy sa na tom smejem, ked ich vidim, ze najväčší lajdáci co mali vzdy vo vacku marisku a zdrhali z gympla aj cez okna a teraz ucia na SŠ.
Ahoj, jasne že ano, neviem aká je/bola úroveň gymnázií v Ba, ale teda ja keď som chodila bolo úplne bežné, že tam mali ľudia 3-4, prepadali na pol roka, chodili poza školu atd a nikto to neriešil, kto chcel mal 1ky kto nie prechádzal ako sa dalo. Gymnázium často nie je taká prestížna škola ako sa tvári😄
@lenuska999 naša dcéra chodí gymnázium, osemročnéročné. Je veľmi spokojná, ale áno matematika je veľmi ťažká, je to všeobecná škola, ktorá pripravuje na všetky vysoké školy. Dcéra je veľmi spokojná, nemenila by, ale učivo náročné.
Preco chce ist na gympel? Ake ma predstavy o buducom povolani? Od toho by som sa odrazila.
@letfenixa a ako zavazili vysledky testovania? bud napise T9 nad 90% a ide bez prijimaciek alebo pise normalne prijimacky a tam je uplne jedno ako T9 napise.
@matkahelka pozor, to nie je pravda vsade, su skoly co maju stupnicu podla toho ako T9 decka napisu a tiez stupnicu so znamkami - vysvedcenie dva roky posledne - akurat som si to minule pozerala (dcera chce ist na gympel do NR) a body klesaju po piatich percentach z monitoru a 12percentach pri znamkach. Potom su este body za reprezentacie na krajskej a statnej urovni...Ako ano, stale tam plati ze 90 percent z kazdeho predmetu ide bez prijimaciek, ale ono sa zostavi stupnica i tu tych prijatych - syn mi to mal tak a bol na 8 mieste (s jednou dvojkou za posledne dva roky a monitorom nad stanovenym limitom). Takze skutocne kazdy bodik zavazi.
@lenuska999 nie každý má hlavu na matematiku. Pre mňa to bol najobľúbenejší predmet. Aké známky na ZŠ som mala z matematiky si fakt nepamätám. Ale išla som zo 4-tého ročníka a nezobrali ma. Potom som to skúsila o rok neskôr, ale už aj s doučovaním aj zo SJ aj z MAT. A vzali ma. Takže pokiaľ jej tá matika fakt nejde, tak určite veľa doučovania a počítať dookola. Len potom neviem, čo chce robiť na gymnáziu, keď jej jeden z hlavných predmetov nejde. Ale pokiaľ má hlavu na iné predmety a nejde jej len tento jeden, tak fakt jedine len to doučovanie a učiť sa s ňou.
Prečo sa chce trápiť na gympli? Evidentne jej matika nejde, prečo nechce školu, kde je jej menej alebo nie je vôbec 🤔.
Povedala prečo práve gymnázium?
Nie je gympel ako gympel.Na taký, kde sa hlási 5-6 násobok žiakov, než koľko môže škola prijať, tam je výber tak veľký, že s trojkou sa dostať nedá .V prípade, keď o štúdium na danom gympli je záujem malý,tam v prípade, že žiak urobí prijímačky, sa tam dostane,aj keď mal na vysvedčení 3
@matkahelka môže mať škola body aj za monitor ... napr ... neviem ...
@viera012345 ide o to ako má škola nastavené kritéria prijatia ... ak dáva škola väčšiu váhu prijímačkam ako známkam, až tak na to nezáleží - ak žiak urobí prijímačky fakt skvelo (aj keď áno, v tomto prípade je to málo pravdepodobné, keďže matika jej robí problém...). ale všeobecne nemožno tvrdiť to čo píšeš ...
teraz su dni otvorenych dveri na SS, chodte sa spolu pozriet, pytaj sa na vsetko co ta zaujima a uvidis...ale osobne by som dieta dala na gympel, este nie je povinna maturita z matematiky pre tento rocnik a od tretiaku sa bude profilovat nato, co ho zaujima - ved ako niekto vyssie pisal, moze byt buduci chemik, ucitel, zverolekar...hocico kde matika nie je...dat dieta na obchodnu akademiu alebo zdravotnu skolu ktora ho nebude bavit len preto ze ma trojku z matiky je tiez blbost (podla mna)

podľa toho aké mesto. a podľa toho ako urobí prijímačky 😏