Som siedmačka a nikto sa so mnou nechce rozprávať
Mám pocit, že čím som staršia, tým mám menej kamarátov... V škole som momentálne v 7 ročníku a nemám poriadne nikoho, s kým sa môžem dlhodobo rozprávať... To, že som introvert, mi prekáža nadväzovať vzťahy s veľa ľuďmi, no keď si nájdem skupinku ľudí, ktorí mi prídu sympatickí, (rozumej 3-4 kamarátov), občas ma vypočujú, no každý má svojho, lepšieho... A ostatní sa so mnou rozprávajú, len keď potrebujú vysvetliť učivo.
Neviem, čím to je. Možno preto, že väčšina dievčat sa rozpráva o tom, ktorý chlapec je ich tajnou láskou, ako by ho najradšej zjedli a aké majú podobné okuliare. No mňa to moc nezaujíma. Vždy keď komunikujem, tak sa opýtam otázky typu aký predmet máš najradšej, atď.. o súkromí hovorím málokedy. Neviem, či nie som pre nich moc múdra, lebo občas keď sa naučím niečo nové tak im to rada poviem, napr. jedna z mojich kamarátok má rada chémiu a akurát sa sťažovala na to, ako jej je teplo, tak som jej vysvetlila, ako naše telo zo slnečného žiarenia vytvorí vitamín D3 (UVB žiarenie, 7-dehydrocholesterol) a čakala som, že ju to bude zaujímať, no ona bola ticho... Ja fakt neviem komunikovať asi.. pritom väčšinou konverzáciu začínam ja
Nie je zlé byť iný, ale netreba zabúdať že múdrosť a IQ nie je všetko. Dôležité je aj EQ a sociálne zručnosti a hlavne byť dobrým človekom.
Mozno ti to teraz pride ako super dolezite mat dobre vztahy v triede, ale o par rokov si na to ani nespomenies a garantujem ti ze 90% priatelstiev vo vasej triede sa rozpadne. Venuj sa sebe,svojim konickom,skus si najst kamaratov s ktorymi budes chciet komunikovat. Zas na druhej strane nemysli si o sebe,ze ty si ta "spravnacka" a ostatni su idioti. Oni maju zas ine talenty,ktorymi ty nedisponujes. Myslim, ze ak so spoluziakmi budes udrziavat mierne kamaratsky vztah nic tym nepokazis. Pokecat o skole, postazovat sa na testy, preberat normalne temy ako obliekanie,hudba,filmy,knihy...mozno ta zasvatia do niecoho o com ty nemas ani sajnu. Suhlasim s diskutujucimi,ze prednaska o vitamine D bola odveci. Pripomina mi to serial big bang theory kde Sheldon aj tie najnormalnejsie veci vysvetloval vedecky a potom si z neho robili srandu. A to nechces.
@janage ďakujem, už som premýšľala nad Aj ty v IT, programovanie ma baví a rada riešim nejaké komplikovanejšie veci, ale neviem, či je to to pravé pre mňa
@janage v tom s Vami súhlasím. Nikde som nepísala, že mať vysoké IQ je všetko, pokiaľ si dobre pamätám.
Však vyskúšaj, a uvidíš. Ešte na mňa nedávno vybehlo toto😉 https://vedanadosah.cvtisr.sk/ludia/psychologia...
Je to letná škola mladých vedcov
Tým, že nestačí vysoké IQ samé o sebe som myslela, že dôležité sú aj ďalšie zručnosti, nie v zmysle, že si povýšená, len v rozmýšľanie funguje inak a možno si celkom neuvedomuješ ako tvoja komunikácia vplýva na rovesníkov. Ak sa ale stretneš s podobne mysliacimi ľuďmi, nájdeš spriaznenú dušu skôr.

Ak máš viac ako 14 rokov, urob v Mense IQ testy a tam v ich klube hoci online potom nájdeš kamošov a kamošky čo ich zaujíma veda napr.
Viem, že majú pár miest voľných ešte v Mensa táboroch. Pozri ich stránku. Netreba IQ test, nie sú zameraní na šport, ale riešia rôzne šifry, logické úlohy a pod.
Rob olympiády ak uspeješ dostaneš pozvánku napr. na letnú školu mladých chemikov napr. Tam si nájdeš rovesníkov s rovnakými záujmami.
Hľadaj krúžky ako mladý vedec, aj Ty v IT je program pre dievčatá čo ich zaujíma programovanie, pogoogli.