icon

Som tehotná v 16: Ako zvládnuť situáciu?

aaaaanonym
2. jan 2025

Ahojte všetci, príde mi ako blbosť to sem písať ale potrebujem rady. Som tehotná v 16 rokoch, priateľa mám už od 11rokov stáleho, sme spolu šťastný a rozhodli sme sa dieťa si nahať, mamina to zoberie dobre ale bojím sa reakcie otca môjho. :( A hlavná vec čo mi ide hlavou je že ako to prebieha s doktormi a vyšetreniami, školy a pôrodu… Ak tu je voláka dobrá duša s podobným niečím budem rada za vaše rady. Ja som zúfalá bojím sa ako ma ľúbia budú vnímať :( Ale dieťa si zobrať nenechám !

kavasmliekom
2. jan 2025

@aaaaanonym koľko má priateľ rokov? Kde chcete bývať? Vieš o tom, že sú za teba zodpovední rodičia a majú právo sa hnevať? Všetko zostane na ich pleciach. A do 18r musíš mat doprovod, resp.suhlas rodiča. Keď o tom vedia, tak čoho sa bojíš? Otec ta nezabije, jedine ta posle k otcovi dieťaťa.

prunee
2. jan 2025

Ked je s tym tvoja mamina ok, povedz to najskor jej a potom spolu otcovi, ved ona ti aj vysvetli a pomoze, skor ako my tu.

lenka.25
2. jan 2025

Otca sa nemáš čo báť . Skôr sa boj o svoju budúcnosť a budúcnosť dieťaťa . No už neskoro radiť , keď ste si pekne skomplikovali život . Okamžite to treba povedať rodičom , zorganizovať stretnutie obidvoch rodín a začať riešiť , kde budete bývať , kto bude pomáhať s dieťaťom aby si dokončila školu , koľko budete mat s priateľom mesačne peňazí , koľko bude treba mesačne pomáhať atd …Hold , už treba riešiť hlavne praktické veci

sisska96
2. jan 2025

Budú aj väčšie problémy ako tvoj otec......

janababana
2. jan 2025

@aaaaanonym v porodnici som bola na izbe s cerstvou 16r babou, lekari aj sestricky ju brali uplne normalne, nikto sa ku nej nespraval ako k decku ani nic podobne. Drzim vam obom palce, nech v najblizsom okoli najdete oporu ♥️♥️♥️

luccija
2. jan 2025

@januska12323 vieš koľko mladých ešte chodí do školy a aj fajn zarába?
@aaaaanonym hlavne sa nevydávaj aj tak by si potrebovala súhlas súdu, rodičov atď...uvidíš časom.Ku gynekológovi choď s mamou pod 18 r ta nevysetria bez doprovodu.Do školy vieš chodiť to, že si tehotná nie je prekážka v ktorom si ročníku?
Na čas si dáš individuálny plán...počkaj, kým si aspoň v 3 mesiaci, až potom ries školu.

benit
2. jan 2025

@aaaaanonym ako tejotna studentka vies poziadst o individualne studium.

luccija
2. jan 2025

@janababana tak vieš teraz rodia ženy čo pred pár rokmi by boli babky🤪moja mama mala 20, krstná 19, keď porodili teraz sa pomaly lamentuje, keď 25 r chce dieťa, že načo tak skoro.Ano, 16 r je málo, ale už to tak je a zase do 19-20 r nie je veľa času a tak rodili tisícky žien.

mircalla
2. jan 2025

Frajera mas od 11 rokov?
Bojis sa vysetreni ale frajera ako 11 rocna si sa nebala...hmmm

miggy
2. jan 2025

Moja kamoška otehotnela ako 16 ročná. Aby dokončili obaja školu, "obetovala" sa jej mamka a ostala s bábätkom doma. Dala im ale teda podmienku, že si dorobia maturitu a potom do práce. Nebolo to ľahké, lebo sa museli učiť, starať o domácnosť, kamoška po nociach hore, keď kojila. On maturoval v ten rok, keď sa mala narodila. A keď malo bábo 3 roky, dali do škôlky a kamoška rovno do práce tiež. Každopádne držím prsty, zvládnuť to zvládneš určite, len to čo najskôr povedz mamke

pe_mi
2. jan 2025

@aaaaanonym ojoj, veľmi mladá.vychovali iné, ale s obrovskou pomocou,najmä rodičov.nedoštudovana škola, doženie ťa to.
Máš si užívať život mladej baby a nie byť matkou.
Dúfam ,že sa tohoto pri deťoch nikdy nedožijem
Je to veľká obäta aj najbližšej rodiny, aby ste sa akosi pozviechali ..hrozne

vanilkovazmrzka
2. jan 2025

Pripada mi uplne strasidelne aby 11 rocne decko malo frajera. Hadam ze je este aj ovela starsi…

ahhola
2. jan 2025

Uz je to udelano, uz je hotovo😅neboj, tvoje rovesnicky v osade maju aj 3,do 18tky

lulabay
2. jan 2025

Fúha dámy, niektoré komentáre teda ...
Nie si prvá, ani posledná tehotná 16 ročná slečna, škola sa dá poriešiť v rámci individuálneho študijného plánu, na prehliadky len s rodičom, keďže si neplnoletá, ale neboj sa bábätko prinesie do rodiny nielen starosti, ale aj veľa lásky a šťastia, držím Vám palce

alickapusinka
2. jan 2025

Myslím že bude musieť ísť cez súd ak sa chcete vziať si maloleta.Musia súhlasiť rodičia aby ste sa mohli vziať.Tvoj priateľ nato koľko ma rokov je nezodpovedný vie že si maloleta a urobil TI dieťa veľmi nezodpovedne.Mal počkať na všetko si mala čas asi si myslím že si dieťa v 16 rokoch nechcela myslím že bol ešte čas.Nemáš ani poriadne školu dokončenu a ideš mať dieťa neistota poriadna.A ak by ťa priateľ opustil čo budeš sama robiť.Nikdy nevieš byť sami je vec jedna byť s dieťaťom ej vec druha.Veľa krát maju problémy aj páry vzate ak sa im narodi prve dieťa.

alickapusinka
2. jan 2025

@mircalla jej priateľ je starší od nej o 11 rokov nie frajera ma od 11 rokov.To znamena ona ma 16 rokov a on 27 rokov.

svetlonos
2. jan 2025

@alickapusinka
ale prd! Je v poslednom ročníku a aj tarobi peniaze, teda robi. Su spolu od jej 11stich rokov.

yoxinka
2. jan 2025

Rozum mi hovorí, že tento vzťah nemá šancu a časom sa to rozpadne, ale mám takúto skúsenosť. Spolužiak na základke mal 15 rokov, keď mu otehotnela 17 ročná frajerka. No škandál na sto rokov, jedna matka nariadila potrat, druhá matka, že neexistuje, že ona sa keď aj sama postará o dieťa. Chvíľu sa doťahovali, potom sa malé narodilo, tak tam boli ďalšie naťahovačky, ale nejako sa to celé utriaslo. Dnes majú tí dvaja po štyridsiatke, majú spolu 4 deti a stále sú spolu.

vali_44
2. jan 2025

Držím palce nech to už dopadne akokoľvek.

mircalla
2. jan 2025

@alickapusinka Citujem: priateľa mám už od 11rokov stáleho

Jasne pise, ze ma od 11 rokov staleho priatela
Zaroven chodi posledny rok do skoly

gerdusha
2. jan 2025

@alickapusinka to si kde vykutrala? Jeden text a toľko rôznych čítaní...

Zle nedobre s nami...

vanilkovazmrzka
2. jan 2025

@alickapusinka vies citat? Ma staleho priatela od 11 rokov. Ako si z toho pochopila ze on je o 11r starsi?

alickapusinka
2. jan 2025

@mircalla ježiši zle som prečitala od 11 rokov frajera.

alickapusinka
2. jan 2025

@vanilkovazmrzka hej pozrela som si to ja som pochopial že jej frajer ma o 11 rokov viac a nie že mala frajera od 11 rokov.Katastrofa.

alickapusinka
2. jan 2025

@gerdusha hej máš pravdu zle som videla len mi nešlo do hlavy že ma priateľa od 11 rokov.Ja som si myslela že starši o 11 rokov.Máš pravdu.

20erika07
2. jan 2025

Neverím , že toto je real. Frajer od 11tich rokov? Pochybujem. Ak je to pravda, otca sa nemáš prečo báť keď Ti dovolil frajera už v 11tich. 🤦‍♀️

lija22
2. jan 2025

@20erika07 hej presne. Treba to hodit na otca, ze on za to moze lebo jej dovolil frajera v 11 😀

yelena159
2. jan 2025

Ty vole, mať dieťa v 16-tich, to by ma porazilo, keby som to zistila. Ale mňa by porazilo, keby som to zistila v akomkoľvek veku. 🤪

bielasovicka
2. jan 2025

Už ani neodpisuje

bielasovicka
2. jan 2025

Jáj, zabudla som ze deti už spia o takom čase...