Stredná škola pre tvorivú

10. jan 2021

Ahojte, chcela by som poradiť. Chodím do 1. ročníka na strednej škole, študujem pedagogiku aj keď to nie je to, čo som chcela. Nikdy to nebol môj plán, nemala som ani podané prihlášky na takúto školu. Mala som podané prihlášky na umeleckú školu na 2 odbory (talentové skúšky) a 1 odbornú taktiež na 2 odbory. Známky práveže nemám najlepšie... Mala som na vysvedčení v 8. aj v 9. ročníku 4ky aj 3ky. Najprv ma nezobrali nikam, ale o cca 2 dni sa výsledky pozmenili a bola som prijatá na 1 odbor na obchodnej akadémii. V polovici septembra som prestúpila na pedagogickú, dôvod prestupu bol, že som účtovníctvo nikdy nechcela študovať, bola som donútená mamou podať prihlášku na tú obchodnú školu a keďže mám kamarátku na pedagogickej tak som šla k nej, aby mi aspoň trochu bolo lepšie. Musím povedať, že ma nikdy nezaujímali práce ako napr. účtovníčka, mám na mysli také typické práce. Vždy som chcela tvoriť. Som tvorivý človek. Na umeleckú ma nezobrali, aj keď to bolo to najviac, čo som chcela a dá sa povedať, že som s tým až moc počítala. Dôvod neprijatia na umeleckú bolo práve kvôli mojim známkam. Práce ako fotografie a kresby mi riaditelka umeleckej školy pochválila, no podotkla moje známky. Povedala, že žiaci na jej škole sú takmer čistí jednotkári. Velmi ma mrzí a lutujem minulosť, že som to od 5. ročníka začala tak flákať, aj keď minulosť už teraz nezmením. Velmi ma zaujíma umenie a film. Podla mňa je stredná škola jedným z najdôležitejších období života, kedže sa tam dá spoznať plno nových ludí, s ktorými väčšinou ludia ostávajú kamaráti dosť dlho alebo väčšinou robia študenti to, čo vyštudujú a odkedy chodím na strednú, závidím každemú jednému študentovi, ktorý študuje to, čo ho baví a je v škole spokojný. Moja minulosť nie je najlepšia, od začiatku 2. stupňa ma začali v škole šikanovať. V rodine sme mali v to obdobie nepokoje a tak sa mi znechutila myšlienka na to, že musím chodiť do školy. Každodenné stresy a úzkosti až to prešlo do depresií ale to je vedlajšie. Moja otázka je, keďže je stále možnosť prestupu a som stále len v 1. ročníku, chcela by som vedieť váš názor, ak by som to tento rok skúsila s prestupom znovu? :D Síce už po druhýkrát ale inak. Ja som z východu a velmi ma láka život v Bratislave. Verím, že tam je lepší život a ak je tu náhodou niekto, kto chodí na umeleckú školu do Bratislavy, chystá sa (je v 9. ročníku) alebo je podobný prípad môjmu (že nie si priamo z ba a láka ťa to tam) tak by sme sa mohli skontaktovať, môžeš mi napísať svoj instagram alebo facebook, mohli by sme sa o tom porozprávať. Ešte by som dodala, že nie som velmi spoločenský typ človeka ale pracujem na tom. V budúcnosti chcem byť režisérkou, pracovať s filmom. Chcem aby ste vyjadrili svoje názory, trochu sa rozpísali a ak je tu naozaj niekto kto má podobný prípad ako ja, kludne napíš svoj instagram alebo facebook a ja sa ti ozvem, dopredu ďakujem každemú kto sa nejako vyjadrí. 🙂

drzaopica
10. jan 2021

To je uz velmi zle, ked na OA prijmu ziaka s 3,4 na vysvedceni.To umenie a kresby by som si nechala ako hobby.A teda kam by si chcela prestupit na aku skolu?
Byt tebou nespekulujem a dostudujem pedagogicku tiez tam mas priestor pre tvorivost mojs sesta je ucitelka v skolke a nie je to zle zamestnanie uciteliek je stale malo, fajn pracovna doba, ale psychicky narocne co si budeme hovorit.Popri tom ma s kamaratkou prenajaty mini priestor v detskom centre kde maju kruzok tvorivych ruk pre male deti.Si rozumna, ze si si uvedomila, ze zle znamky Ti zatvorili cestu, ale ja som skepticka voci umeleckej skole presadia sa tam len dravi co pises, ze ty nie si.Suseda s umeleckou skolou tusim v Kremnici?si nasla uplatnenie v kuchynskom znackovom studiu robota na cele dni kde si linku v hodnote niekolko desat tisic neobjednavaju kazdy den, takze plat akokedy.Teraz takmer pred 40 tkou nasla konecne vysnivany smer a spravila si kurz permanentneho makeupu je tam umenie, cit pre krasu a konecne je spokojna, popritom lici.
Nic nie je strstene su ludia, ktori zakladnu ledva prejdu a az na strednej, ked studuju co ich bavi maju dobre znamky

drzaopica
10. jan 2021

A byt reziserom, film to ani neuvazuj v dobrom to myslim 🙂

adalmba
10. jan 2021

Moja najlepšia kamarátka mala tiež 3, 4 ky. Šla na konzervatórium do Topoľčian, odtiaľ na VŠMU do Ba. Známky nie sú vsetko. Študovala divadelnú vedu, no na škole bolo aj herectvo,reziserstvo. .

mpg
10. jan 2021

Konzervatorium je dobrá príprava na VŠMU, kde sa študuje réžia. Tam hľadajú talentovaných, ale nie kresba, fotografia to je skôr smer výtvarné umenie.

boticeli
1. jan 2022

TO JE REALNE MOJ PRIPAD 😨

prvosienka88
1. jan 2022

Keď si chceš študovať film a byť režisérka, u nás v Košiciach je filmová škola. Vezmú Ťa aj s takými známkami akurát sa platí školné.