Stredná zdravotnícka škola a covid situácia
Ahojte, máte tu niektorá dieťa na SZŠ? Ste za aby išli oni ako jediní všetky ročníky? A čo prax- nemáte s tým problém, ak budú v nemocniciach/ ambulanciách/ lekárňach? Pustite vaše dieťa či už do školy alebo na prax od pondelka? A ako to reálne vidíte- myslite že zostanú už otvorení, alebo ich po pár dňoch, príp.po prázdninách opäť nechajú doma?
Prosím, žiadne hádky a pripomienky typu “len nech idu, už sú dlho doma”... ja to všetko chápem, ale zaujímajú ma subjektívne názory a odpovede na tieto otázky 😊
Ďakujeeem!
ahoj, moja dcéra chodí na SZŠ a nie som za to, aby išla do školy. Načo to siliť, veď nemá zmysel ísť do školy na týždeň a potom aj tak schvália, že majú zostať doma. A ďalšia vec je, že nesúhlasím, aby som ja ako rodič musela byť testovaná kvôli tomu, aby moja dcéra išla do školy. Chápem, že nakúpili testy, ktoré teraz potrebujú minúť. Ja to vnímam ako akt znásilňovania človeka a som presvedčená, že slobodnú voľbu, ktorú mám nemá právo brať mi nijaká vláda ani nijaký politik. Tiež nemá právo podmieňovať nástup do školy môjho dieťaťa tým, že musím byť testovaná. Ďalšia vec je, že my, ako ľudia, môžeme v myšlienkach (v našej hlave) nesúhasiť s tým, ako rozhodujú politici čo máme a čo nemáme. Na energetickej úrovni to má obrovskú silu a aj keď to my nevidíme, je aj neviditeľný svet - svet energií a veci sa skladajú tak, ako ľudia vo svojich hlavách prijímajú. Hlavne sa odmietam báť, pretože samotný strach nabúrava imunitu človeku.
inak nevidím tvoje meno. Otázku vidím (jasne), ale meno chýba
@nina55 ved pise ako anonym, bez udania nicku
@nina55 to toľko nenávidené testovanie má u nás v meste výsledky.....pred 3 týždňami u nás v meste percento pozitívnych 1,89%, pred 2týždňami 1,44%, percento pozitívnych za piatok a sobotu tento týždeň 1,13%......to len na margo toho že testovanie vnímaš ako "akt znásilňovania človeka".....pre niekoho "akt znásilňovania človeka", pre iného zachránený život
No takze dievčence, na tejto konkrétnej škole posielajú 3.,4. normálne na prax... do ambulancii atd... som z toho trochu zhrozená, nakoľko sa stále predostiera, aká je v krajine zla situácia, denne tisícky nakazených, mŕtvych... a pošlú decka na prax... aj tých, ktorí nie sú zaočkovaní... vraj sa niektoré SZŠ neotvorili, neviete o tom niečo?
Môžu sa očkovat aj oni, ale niektorí sa nezaočkovali. A tiež mi príde blbé, ak je niektoré dieťa v karanténe, pripadne nakazene, tak sa mu ráta normálne absencia s tým, že bude robiť náhrady počas prázdnin a voľných dní... všetko rešpektujem, chápem, ale myslím že keď je takáto situácia v krajine, malo by sa na to trochu prihliadať... kamoškina dcéra chcela ísť aj napriek kontaktu s nakazenym a karanténe do školy, lebo že majú hrozných profesorov, ktorí si myslia že si decka vymýšľajú karantenu... a že nechce robiť komisionalky ani náhrady, tak že si dá radšej respirátor, rúško aj štít a odsedí si to tam...
Na tej škole je celkovo problém dochádzka a prístup profesorov, čo viem, tak tam chodia decka choré, nevládzu, s bolesťami hlavy, brucha,... len aby nevymeškali, lebo si na nich zasadnú... nehovorím, keď je to nejaká nádcha alebo ľahšie ochorenie, ale tam im normálne profesori “zakazujú” vymeškavat... že aj s teplotou aby prišli... to je realita, nevymýšľam si... ma zaráža takýto prístup na zdravotníckej škole... kamaratkina dcéra minuly rok pred polročným vysvedčením odpadla, lebo to nezvládla. Strašne na nich tlačili... môžem potvrdiť, že je tam vyvíjaný dosť veľký psychicky nátlak... okrem nej v ten týždeň odpadli ďalšie tri baby z iných ročníkov, aj na praxi... je mi z toho smutno 😢 že sú taki “premotivovaní” aj v tejto dobe..
@veronikaszabova ah, všimla som si. V tom prípade sa nebudem viac vyjadrovať.

Ahoj. Ja chodim ale externe... takze mi nenastupujeme a denni idu az od 15teho. Na prax urcite nepojdu. Budu robit vsetko v ucebniach na skole. To nam hovorila triedna... neboj sa. Ja by som isla aj hned do skoly. Uciva je strasne vela a je faj vyskusat si to aspon v ucebni na figurine... urcite to pomoze pri uceni...