Štvorka z matiky na gymnáziu
Som tretiačka na gymnáziu a hrozí mi z matiky 4ka na vysvedčení. Je to podľa vás moc zlé?
@simca06022011 žiaľ ja som na gympel nechcela ísť... rodicia chceli
To je problém vas doma, zial a myslim ze vo viacerých rodinach. Tak nech ti rodicia najdu doučko.
Len pre zaujímavosť : Ja som mala problem s chemiou, lebo prof to vobec nevedela vysvetlit a jasne, ze nebolo z coho a z kade sa to naucit... a každú hodinu som stala pred tabulou - stacili mi fakt dve návštevy u prof z inej školy a isla som z 5tiek na 2ky... Do dnes mam tazke Srdce na tu kravu a chemiu neznasam, pritom na gympel som povodne išla s cieľom ist na med alebo vet. Vediet toto ako 1vacka, idem na doucovanie hned na zaciatku.
Ale aj tak, v zivote je xy situacii ked človek sa.musi naucit aj to co sa mu nechce, musi popracovat na tom co mu nejde. Na 3ku sa to musi dat naučiť.
*čo si mala dostať, a čo si dostala (nedá sa mi to už upraviť) ale aby ste to pochopili 😂....alebo to zmažem, a napíšem ešte raz 😂
😂😂 ja som mala dokonalého matikara. On nedal známku z priemeru známok. On urobil priemer tak, že spočítal všetky možné body,čo si z písomiek mala dostať, a čo si dostala a z toho dal známku.
Mala som 3 2 2 2 a dostala som 3.
Mala som 4 3 3 3 a dostala som 4.
Spolužiaci to so mnou ísť riešiť nechceli, lebo im sa prilepšilo. Až keď skoro 3/4 vyšla horšia horšia známka tak to chceli ísť riešiť, a že Miri pod, ty to vieš tak dobre riešiť....hovorím, kašlali ste na mňa, teraz kašlemm na Vás.
Potom mi domov poslal,že prepadám.
A neviem ako sa k tomu dopracoval, lebo ani podľa toho jeho hodnotenia mi nevychádzala 5ka -_-
Toľko stresu, hukotu čo som za to mala doma.
Musela som písomku aspoň na 3ku napísať, aby bola 4.
Napísala som,že mi bod chýbal do 2.
A on na to,že super, a ešte odpovedať pôjdem, a možno mi výjde 3,že odpovedať musím, lebo všetci odpovedali.
Hovorím, nie ďakujem 4 stačí (tu sa aj spolužiaci postavili za mňa,že im to nevadí aj nepôjdem odpovedať), musela som.
Že ak odpoviem na 1,budem mať 3. Odpovedala som na 2.
Na vysvedčení aj tak 3.
A jeho komentár....no vidíte, stačí Vám domov poslať,že prepadate,aj keď neprepadate, a hneď sa Vám zlepší prospech.
Ja som myslela,že ho zabijem.
To si ani nevieš predstaviť, čo som za to mala doma aké.peklo.
Takže ak máš takého zakomplexovaneho matikara ako ja, tak je to v poriadku.
Hlavné kľud, žiaden stres, a aj 4 ti stačí 🙂
Takže není to len o flakani, ale aj o tom,že pri takýchto ľuďoch človek rezignuje, a povie si,že mu stačí prechádzať.
A to som mala matiku rada....
Mala som 4 z matiky v 3. Alebo 4.rocniku tiež, na polroku. Už si nepamätám. Na konci roka 3ku. Urobila som prijímačky na VS a aj som ju dostudovala, matiku som mala aj na prijimackach aj počas VS
ani mne matika nesla bez ohladu na to ako velmi som sa ju mohla ucit a snazit pochopit hadam od zaciatku som mavala zakazdym take 3ky obcas 4, na strednej to nebolo inak a na vyske som mala tiez matiku a v pohode som ju spravila. takze to nie je vsetko len o znamkach.
zavisi, ake mas ine znamky. POzri, ja som na gympli mala v 3 a 4. rocniku same 1 a myslim, ze v jednom rocniku 2ku z matiky a telesnej. Ale!! v druhom rocniku som mala same 1, dvojkyu z telesnej (ano, ano, som sikovna:D), matiky, same a 4 z fyziky Fyzikarka ma "zboznovala", preto taka znamka. Takze zavisi od toho, ake mas ine znamky. Co sa VS tyka, tym by som sa netrapila. Dnes na VS chodia kadernicky, masiari, ludia z tzv. ucnoviek...
@simca06022011 je vela deti, ktore idu na gympel preto, ze chcu ist nasledne na VS, vela z deti vie hned, co ich bavi, vela deti tam dokopu rodicia, lebo ostatne skoly su podla nich "pod uroven".. pritom plno deti ten gympel nebavi prave preto, ze je tak siroko zamerany. Ludia sa vacsinou specializuju na nieco, je scestne ocakavat, ze budu vsetci dobri vo vsetkom. A podla mna aj gymnazia robia chybu, ze nedelia aspon na humanitne a technicke sekcie. Este ked studovali moji rodicia, tak mama mi vravela, ze oni si mohli vybrat smer a ze oni v technickej sekcii mali minimum literatury, dejepisu a jazykov, proste vyslovene matika, fyzika a od tretieho roc. sa este aj vramci tej technickej delili na tych, co chceli medicinu a pod., cize mali viac chemie, biologie a potom ti, co chceli techniku, tak mali deskriptivu, viac matiky.. Toto mi dava ovela vacsiu logiku, ako to, ze polka deti pretrpi matiku a dalsia trpi na slovine, dejepise, jazykoch..
@anjelicek26 a co je zle na tom odignorovat nieco, co cloveka nebavi? Vidim podla seba, ze som sa snazila mat same 1 a 2-ky zo vsetkeho. 90% casu som venovala predmetom, ktore mi nesli a nebavili ma a venovala som im cas len koli tomu, aby som mala dobru znamku. Dnes viem, ze to bola chyba. Mala som sa na to z vysoka vykaslat, mat kludne 4-ky a venovat ten cas tomu, co ma bavi. Po skonceni skoly som bola stratena a frustrovana , pretoze som nic nevedela poriadne.. Resp. to, co ma bavilo, som vedela,k ze kolko toho neviem a ze som z takej matiky napr. prechadzala hlavne vdaka dobrej logike. Ovela prospesnejsie by bolo, ak by som sa tomu venovala viac do hlbky. V dnesnej dobe nie je mozne vediet vsetko. K synovi prisupujem upne inak a vidim, ze je fakt dobry vo veciach, co ho bavia. Je mi uplne jedno, ake ma znamky.
@akvi su specialne triedy aj teraz, ale zaklad gympla je vseobecne vzdelanie cize zo všetkého by mali vediet. Ak chcu extra matiku, jazyky tak maju, ked som bola ja tak jedna trieda bola aj na prirodne vedy. Fakt je ze gympell je pre vs podstatny prave kvoli matike. Biologiu a prirodne vedy naučia aj na iných skolach, deto technicke veci... Vsetci sme sa tam ucili ako ty, ja som nebola stratena a ani nemam pocit, ze by som niečo zbytocne studovala. A dokonca som vedela aj cely obor v ktorom pracujem vyborne. Cize ono je to cisto individualne. A mala som aj 3ky teda z veci ako nemcina, chémia kedze sme tam mali, ako sa tu spomína, "kvalitných" vyucujucich. A este aj frajera som stihala a do školy som kolkokrat v 3-4r isla iba ked písomka bola a 4ky som nemala. Cize pre mna 4 = zle.
No takto, teraz budem ako tá matka z videa od Fera Joke, ale to je taká tragédia 4 z matiky? A to hovorím ano človek, čo mal celú ZŠ aj SŠ same jednotky, ale na tú matiku som tiež musela makať. Ak ti idú iné predmety, máš iné veci, ktoré ťa bavia, tak tá jedna štvorka nie je až taká tragédia. 🙂
@akvi ja zastavam nazor, ze aj na gympli by uz mohli umoznovat profilovanie ziakov, dajme tomu od 2., najneskor 3. rocnika. Studenti by si vyberali matiku na zakladnej alebo na pokrocilej urovni. Naozaj si nemyslim, ze je nevyhnutne, aby tu matiku vsetci mali na rovnakej urovni. Ved aj jazyky sa delia podla urovne... Viem, ze logisticky to moze byt tazsie zvladnutelne, ale aspon na 2-3 predmetoch by to podla mna slo. V Anglicku, Svedsku ci Amerike sa to tak robieva. Pre mna osobne bola matika velkym zdrojom frustracie, no som si ista, ze minimalne s pomalsim tempom by mi isla lepsie - sudim to aj podla toho, ze, ako som spominala, v praci robim so statistikou, ktoru som - s velkou snahou a casom - zvladla. A pre tych z matiky lepsich ziakov by bolo tiez prospesne, keby mohli ist rychlesim tempom a mozno viac do hlbky... Presne ako hovoris - humanitny a technicky smer.
No tak dobre to nie je a rozhodne by ti podla mna bodlo doucko. Tato doba je zla. Deti aj ked sa ucili z domu, tak im to podla mna nedalo rozhodne tolko, ako keby sedeli v laviciach
@simsalabim my sme mali (ale to bolo pred viac ako 20 rokmi, neviem, ako je to teraz). Nebolo to uplne tak, ako sice pises, ale mali sme tzv. seminare. V tretom a 4. rocniku. Tam si si vybral, myslim dva predmety a tych si mal potom viac. Bol samozrejme obmedzeny vyber, ale bolo to take rozsirenie, akasi priprava na VS.
@mirkasmile no, som na 8 ročnom gympli. Matikárku čo sme mali od 6 do 9 triedy bola lepšia než táto čo máme od 1.rocnika. Bola síce prísna ale vždy nás nejakým spôsobom dokopala k tomu ucit sa matiku. U nej som sa aj bála nemat DÚ spravenú. A stalo sa mi,že som napísala aj na 100% raz. Na jednotky. Raz mi aj povedala, že buď napíšem tie písomky najlepšie alebo najhoršie. Ale vacsinou som aj tak mala 3ku na vysvedceni. Áno, bolo to ešte učivo zo ZŠ ale aj s tým som mala trosku problém. A táto učiteľka nám aj robila taky matematický krúžok ako také doučko na 7.hodine. Na začiatku som ju nemala rada ale potom mi aj tak troska začala chýbať keď sme nastúpili do 1.rocnika. Lebo teraz máme takú matikarku,čo úplne miluje matiku vkuse o tom kecá, totálne je taká nudná, nepríjemný hlas má.... ani nás k tabuli nevyvolává (nie jak ta predtým). Ani to jej vysvetľovanie sa mi nepaci. Ani Dú si u něj skoro nikto nerobi. Proste je to nezazivne, plus aj učivo je horšie, ťažšie.
@asocial semibare maju aj teraz, ako pripravu k maturite. Ja to myslim trochu inak.
@sima338 ja sa priznám úprimne mňa by to netrápilo keby tu 4ku aj mám. Mňa to skôr trápi z toho hľadiska, že ostatní by na mňa pozerali ako na debila. A počúvať reči, že ako chcem niečo takto dosiahnuť.... že nic zo mňa nebude a potom sa cítim taka tupá medzi spoluziakmi
Tak autorka si si odpovedala sama, ste na strednej, pracujete samostatne na sebe. Nerobis si ulohy, neucis sa = nevies. Ze je pre teba ucitelka nezazivna nie je jej problém, toto nje je zakladna skola. Na vs bude profesorom uplnr jedno ako ta bude dany predmet bavit, odrecituju svoje s ucit sa budes sama. A tiez nebudu iba obľúbené predmety tam.
@simca06022011 to je pravda 👍 Autorka - mozno staci iba trochu pridat a pojde to lepsie... A to hovorim ja, antitalent na matiku.
@mapa perfektný je.. tá utierka na krku 🤣
kasli na to, co si myslia druhi, je to cisto tvoja vec. Ak ta ta 4-ka netrapi, neries.. Nech si ostatni myslia, co chcu..
@akvi jj 😃 ale kto vie, možno to nakoniec 4 ani nemusí byť
V zivote sa stavaju ovela horsie veci....hlavu hore...
Nie. Ja som mala z dejepisu. Neznasala som ho. Ako ostatné biologia, zemepis. Proste dejiny eech a teraz pozeravam dokumenty aby som čo to vedela. Mňa nezaujímalo p.n.l. 🙏🙏🙏 od roku 1900 fajn 😂
Biologia bola pre mňa španielska dedina lebo bolo toho strašne veľa na 2.stupni.
Zemepis? Učebnice 🙏 🙈môj malý ma douci 😂
Milovala som slovenčinu a nemčinu. Matematiku mám oddretu.
Po 20r zo základnej. Hovorím 2 jazykmi. A slovenčinu "zeriem" do dnes. Pamätám všetky vybrané slová z 3.ročníka 😂 vzory, pady, pravopis.
Chémia bola tiež topka pre mňa.
Takže zhrnutie : základná: druhy stupeň 3 na pol roka z predmetov. Slovenčina, chémia, matika a nemcina 1-2.
Na strednej z dejepisu sólová 4. 😂
Ta čo ked mam hemisferu mozgu na jazyky a nie vedy 😂

Vies co, isla si na gymnázium, tak je predpoklad ze sa učiť vies a chces, cele spektrum predmetov. Ano podla mna 4 je zle. A to ako 3.tiacka na gymnáziu, nie základnej škole by si vedieť mala. Staci sa začať ucit.
A ano, nikto sa na to pýtať nebude, ale otázne je ci si ty so sebou spokojna, alebo vies na sebe popracovať...