Syn chce ísť na strednú školu do Prahy
26. aug 2022
Ahojte môj syn mi od začiatku prázdnin hovorí že by chcel ísť na strednú školu do Prahy. Vraj preto lebo v CR je lepšia kvalita školstva a chcel by tam zostať žiť. Je to podľa vás dobrý nápad pustiť syna stoviek kilometrov na strednú? Či vôbec to ide? Môj názor bol taký, že ak chce ísť do Prahy tak jedine na vysokú no on si trvá na svojom.
Predošlá
Strana
z2
Neviem,ci by som pustila. Ty si ho poznas hlavne co sa tyka zodpovednost,nejakych pruserov a podobne. Ak je chlapec sikovny,inteligentny,nezaujimaju ho bary,zurky,tak mozno by som pouvazovala.
Predošlá
Strana
z2

takto - v Prahe napriklad je gymnazium Budanka, ktoreho zriadovatelom je Mensa Ceskej republiky. A aj ked moje deti su jej clenmi - ani by ma nenapadlo ich na tuto skolu prihlasit a pustit do Prahy. Nie som proti roku na strednej skole v zahranici, je to brutalna skusenost a ano, chcem aby obe moje deti sli, ale studovat v zahranici celu strednu - to mi pride prilis. To dokonca by som asi mala problem dovolit ak by s tym za mnou prisli deti - ich otec zije a pracuje v Rakusku a teda studium tam je u nas otvorena tema, ale tak max na rok, a sa uvidi...