icon

Teenager a knihy s pikantným obsahom - konflikt s rodičmi

22. máj 2025

Ahojte, mám 17 rokov, veľmi rada čítam knihy a ešte aj v angličtine aby som si zlepšila angličtinu. Moja kamarátka (ročná knihomolka) mi doporučila niektoré knihy. Pýtala som sa aj mojej mami ale tá mi poradila už skôr pre take dospelšie ženy. Tak som si vybrala nejaké knihy, ktoré mi doporučila tá moja kamarátka. Zväčša sú od Ana Huang, ak ju poznáte viete, že píše dosť dobré knihy ale sú tam aj také spicy scénky. Poprosila som teda mamu aby mi tie knižky kupila, no ona keď si prečítala aký to ma obsah tak mi ich zakázala kúpiť. Mám čo to našetrené tak som si teda kupila tie knihy sama. Mám 17, takže taký spicy obsah neni nejaká novinka pre mňa. Ale mama keď zistila, ze som si ich kupila začala po mne kričať, že prečo som si ich bez jej dovolenia kúpila a čo si to dovoľujem. Nakoniec mi tie knihy zobrala a nechce mi ich vrátiť. Mojimi otázkami sú, či som naozaj ja na vine alebo to moja mama preháňa a keď tak ako si mám zobrať tie knihy naspäť (neviem kam ich dala a keby sa dozvie že som ich zobrala zasa by mala nervy), keď sa s ňou snažím o tom porozprávať tak začne také tie klasické reči ako, bývaš pod mojou strechou, niečo som ti už povedala a také….

Strana
z2
brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
ayato
23. máj 2025
@mimikarol

Mama preháňa a chce ťa silou mocou ušetriť pred takou literatúrou. Keď som pracovala v knižnici zažila som mamu ktorá synovi nevolila nič čo nebolo v jeho vekovej kategórii, chalan má 13 rokov a nedovolila mu knihy čo by som bez problémov požičala mojej 10 ročnej.
Čo sa tu dá poradiť? Nič keď si to mama nedá logicky vysvetliť 😔

@mimikarol bože, to je hrozné. Takto rodič len zabíja u detí lásku k čítaniu. Nedonútiš to dieťa čítať keď ho to nebude baviť .

liv1
23. máj 2025

Ved daj jej precitat tuto diskusiu 😁. Tiez si myslim, ze 17rocna to uz citat moze. Uz moja 14rocna kadeco precitala, lebo to nedokazem tak odsledovat tych jej 80 knih rocne 🙈

miskamuska
23. máj 2025

Poradím ti, ak čítaš v angličtine hocijaká kniha sa dá stiahnuť a môžeš čítať v mobile

rozculena
23. máj 2025

ja som ako 15ročná čítala Angeliku a Gričskú čarodejnicu😀 Dnešným 15tkam by to bolo asi smiešne.
Ale ako 12-13 ročná som so spolužiačkami pozerala Kámasutru,jedna to našla doma a zavolala nás to pozrieť 😂
Tiež som vykutrala všetky náučné knihy našim v knižnici,si mysleli,ako dobre to majú schované.

Strana
z2