Tehotenstvo 16-ročnej a zmena školy
ahoj potrebujem sa poradit mam 16 a bola som na zdravotnej skole kde som nezrobila jedne komisionalky, chcem ist do inej skole ale mama sa boji ze ma nezoberu do skoly kvoli tehotenstvu ktore oznamime neviem co robit je moja vina ze som sa nechala (nabuchat) ale ked sme to ani neplanovali a nechcem dat prec kedze by som sa sa nevedela zmierit s tym ze som zabila maleho clovecika uz som v 4 mesiaci (16) tyzden no v pondelok chceme ist do tej skoly a mama sa boji ze ma nezoberu neviete mi nieco poradit
@denkabemommy ano budem volat do tej novej a pojdeme tam osobne popytame ci ma zoberu ze som nespravila komisonalne skusky a ze by som chcela prestupit k nim
@anonym_560720 no ked teraz nepojdem tak mama hovori ze sa mam dat na tri roky na matersku a ist vystudovat potom externe
@karinn11 absolutne nezodpovedne je, ze by si sedela doma 3 roky na materskej. A tu externu skolu ti bude mamina cvakat? A potom ta este dalsich par rokov zivit? Jednoducho sa teraz prihlas na skolu. O mesiac-dva oznam pisomne tehotenstvo + ziadost o individualny studijny plan. A potom o rok riesit jasle a nastup do skoly bud na denne alebo individualny plan. Tiez mame v rodine zeny, co otehotneli pocas skoly ale dorobenie si ci uz vyucneho listu alebo maturity je pre teba priam klucove, aby si sa vedela o seba a male postarat v buducnosti, ked sa uz tak zadarilo. Trochu zodpovednosti v pristupe treba...
@denkabemommy ano budem volat do tej novej a pojdeme tam osobne popytame ci ma zoberu ze som nespravila komisonalne skusky a ze by som chcela prestupit k nim
@karinn11 a svadbu nechcete?
@karinn11 absolutne nezodpovedne je, ze by si sedela doma 3 roky na materskej. A tu externu skolu ti bude mamina cvakat? A potom ta este dalsich par rokov zivit? Jednoducho sa teraz prihlas na skolu. O mesiac-dva oznam pisomne tehotenstvo + ziadost o individualny studijny plan. A potom o rok riesit jasle a nastup do skoly bud na denne alebo individualny plan. Tiez mame v rodine zeny, co otehotneli pocas skoly ale dorobenie si ci uz vyucneho listu alebo maturity je pre teba priam klucove, aby si sa vedela o seba a male postarat v buducnosti, ked sa uz tak zadarilo. Trochu zodpovednosti v pristupe treba...
@vevesh ved ano ja skolu chcem dorabat pocas tehotenstva nikde som nepovedala ze nechcem skolu pytala som sa o radu kedze mama si mysli ze ma tam nezoberu takze tak
@vevesh ved ano ja skolu chcem dorabat pocas tehotenstva nikde som nepovedala ze nechcem skolu pytala som sa o radu kedze mama si mysli ze ma tam nezoberu takze tak
@karinn11 ak ta nezoberu tam, tak hladat skolu, kde ta vezmu. Nie je to jedina skola v okrese. Ale urcite nesediet 3 roky doma na materskej....🙄🙄
Mala si ísť na potrat, si totálne nezodpovedná
@anonym_10752a sa nehanbíš za taký koment?Hádam jej nebudeš ty diktovať čo má robiť
@anonym_295cc5 ale ano po 18 a viac urcite svadbu budeme mat
@karinn11 a nechceš teraz riešiť kvôli decku a jeho otcovi?
@anonym_295cc5 neviem ci ste citali ze potrebujem podpis otca aj matky lenze s otcom nesme v kontakte
@karinn11 čítaj s pochopením myslela som tvoje decko a jeho otca čiže chlapa s ktorým si si splodila to dieťa
@anonym_10752a sa nehanbíš za taký koment?Hádam jej nebudeš ty diktovať čo má robiť
@pojezdalova tak ked mu urobilo lepsie napisat takyto koment tak co uz
@pojezdalova tak ked mu urobilo lepsie napisat takyto koment tak co uz
@karinn11 [2025] Manželstvo pred 18 rokom | Právna Poradňa https://share.google/dEooVir4eevgSoGYb
@karinn11 [2025] Manželstvo pred 18 rokom | Právna Poradňa https://share.google/dEooVir4eevgSoGYb
@anonym_295cc5 my sme to boli riesit na socialke s kuratelkou ale som ticho
Na matersku može isť tvoja mama lebo ty nie si plnoleta. Do 18 rokov musi byt dieťa zverene do starostlivosti dospelej osobe.
@anonym_560720 ved tiez hovorim ale viete bolo to neplanovane my sme necakali dieta tak skoro planovali sme az po skole no lenze ked sa zadari tak clovek sa uz do dietata hned zamiluje kto nemal nepochopi to ja som bola 6 tyzdne ked som to zistila a zamilovala som sa hned to dietata
@karinn11 mala si nechránený pohlavný styk a nepredpokladala si, že by z toho mohlo vzniknúť tehotenstvo?
Na materskú nárok nemáš, na tú môže ísť mama a ty do školy. Na bežnej škole nikoho tvoje tehotenstvo nezaujíma len donesieš potvrdenie od lekára, že nemôžeš cvičiť na telesnej. Poprípade požiadaš o individuálne štúdium ak to bude nutné. Keďže si neskončila ročník musíš sa na inej škole informovať či a do ktorého ročníka ťa zoberú.
Na materskú nárok nemáš, na tú môže ísť mama a ty do školy. Na bežnej škole nikoho tvoje tehotenstvo nezaujíma len donesieš potvrdenie od lekára, že nemôžeš cvičiť na telesnej. Poprípade požiadaš o individuálne štúdium ak to bude nutné. Keďže si neskončila ročník musíš sa na inej škole informovať či a do ktorého ročníka ťa zoberú.
@januska12323 no, ono to nie je take easy v odboroch, kde mas nejaku zavaznu epidemiologiu. Tam nespravis totiz prax. Tam bud prax odlozis a potom po tehu dorobis napr suvislu prax, alebo dovi dopo. Ale vacsinou sa to da uplacat. Lebo napr kadernicka, kozmeticka nemoze mat prax, kde realne hrozi nieco tomu plodu. Je to taky kockopes, ale skola a ta institucia, kde mas prax sa chrania pred problemom .
@karinn11 a svadbu nechcete?
@anonym_295cc5 v com jej svadba pomôže?
@anonym_295cc5 v com jej svadba pomôže?
@anonym_7261f1 nemusí neskôr riešiť priezvisko a otcovstvo?
Na rovinu škole povedať že si tehotná. Termin pôrodu je február takže do pol ročného vysvedčenia budeš chodiť normálne na dene štúdium a potom externé . Jednaj otvorené, na rovinu zvyšné ročníky urobíš externé pokiaľ ti nema kto pomôcť s dieťaťom aby si chodila na dene štúdium
Na materskú isto nemôžeš max tak tvoja mama alebo priatel ak ma viac ako 18