icon

TikTok a tínedžeri. Všimli ste si ako na nich vplývajú?

momomama22
3. feb 2022

Ahojte,

píšem článok o tom, že v poslednom roku či dvoch (približne odkedy začala pandémia), si neurológovia začali všímať rastúci počet pacientov s nezvyčajnými, mimovoľnými pohybmi a hlasovými prejavmi pripomínajúcimi Tourettov syndróm a zvláštnymi tikmi. Pripisujú to najmä rozmachu sociálnej siete TikTok a videám, na ktoré sa tam pozerajú.
Chcela by som sa vás spýtať (tí, čo máte doma tínedžerov), či ste si všimli nejaké negatívne dopady na vaše deti, ak teda túto soc. sieť používajú a ak áno, tak aké?
ďakujem vopred!!!

januarova
3. feb 2022

@momomama22 nevšimla, našťastie. Ja som ho dcére zatrhla. Má 12. Musela som jej ho odinštalovať z mobilu. Mobily celkovo sú katastrofa pre dnešnú mladú generáciu. Čo najviac to treba korigovať a dať deťom možnosť tráviť inak voľný čas.

simca06022011
3. feb 2022

Vsimla a to mam teda mladsiu babu 11r, a hned som ho odinstalovala a zakazala, len bohuzial tie sproste videa uz su aj na youtube a pod. cize sa velmi tazko "filtruje" (teda podla mna). Uplne osprostene z toho.. a take somariny, iba cas s tym stracaju... ked potom normalen s nou clovek chce komunikovat, to je same natriasanie sa, rec ako postihnuta, vobec sa nevie sustredit... a to vidim aj ked ten tiktok u nas nie je. Staci pol dna za pocitacom =homeschooling, popri tom vzdy cumi na nejake videa atd.
A o tom, ze sa mi doma rozmahaju pokusy v kuchyni a kupelni, plytva mi slecna jedlom a kozmetikou, lebo "to musi vyskusat" ani nepisem...

dadis
3. feb 2022

@momomama22 Nic take som si nevsimla. Len ak mimovolne tancovanie 😂😂

simca06022011
3. feb 2022

https://www.facebook.com/100628712300859/posts/...

Toto som musela nájsť, asi ti nie je úplne "k teme" 😂 ale také reálne... "tie ich výzvy, skúšanie somarin..." a pritom problém upratať si izbu 🤷🏻‍♀️

lujza123
4. feb 2022

@simca06022011 😂😂😂 ".A o tom, ze sa mi doma rozmahaju pokusy v kuchyni a kupelni plytva mi slecna jedlom a kozmetikou, lebo "to musi vyskúšať" 😂 😂
Presne toto mam aj ja doma, hlavne v kuchyni, zas na druhu stranu som aj celkom rada ze sa takto uci varit, aj keď sú to blbiny z milión divných ingrediencií ako kuracie nugety na sposob MC Donald ci ako minule nejaké činske knedličky ktoré boli fajn ale vo všetko k tomu nakúpila na skoro porazilo pri pokladni...

Ale tak stále lepšie ako keď vyrábala domáci sliz, to bol vazne extrém co mi vyminala avivaze a potom tie slizy schovavala kade tade po suflikoch.

simca06022011
4. feb 2022

@lujza123 ano my sme v tej faze tych slizov a gebuzin... dokonca aj v mrazaku som daco nasla.. v skrini vajce v octe a tak

lujza123
4. feb 2022

@momomama22 ja si myslím ze tam hra skôr rolu príliš dlhé sledovanie obrazoviek pri online školách, sama viem co to so mnou robilo keď som začala pracovať ako grafička. Každý deň 8 hodín čumenia na 2 monitory, domov som chodila úplne vypluta, oči červené, mimovoľne mi všetko blikalo pred očami.

Mam pubertacku, má tik tok, ma instagram, Facebook nie lebo to je zevraj iba pre stareny (akože mňa) ale používa messanger.

Akože mne to nejako nevadí, nevnímam to negatívne. Áno je to iná generácia, vyrástli na PC, tabletoch, online škole, namiesto tabule majú projektor, platia cez viamo a k životu potrebujú aplikáciu aj na umytie zubov. Taka je jednoducho doba

jana_eyre_2
4. feb 2022

Ja nemám ešte tínedžerov, takže to riešiť ešte nemusím, ale musím povedať že pár krát som si videá pozrela a fakt ma šokuje aké tuposti tam vedia byť.. tie akože morálne nahraté scénky, alebo iné totálne tuposti, to mi už príde ako vrchol.. neteším sa veru na čas keď to budeme musieť riešiť..

lujza123
4. feb 2022

Co ma napadá ako jediné negatívum - a to je tak všeobecne so sociálnymi sieťami s globalizáciou. Každá kravina sa začne príliš rýchlo šíriť.

Lebo pubertaci sú, boli a aj budú vždy rovnaký. Priblble tanečky, rôzne sibnute výzvy, posmievanie sa, zgrupovanie do určitých skupín... To tu vždy bolo. My sme v škôlke tancovali lambadu a na ZŠ makarenu, hrali facka alebo pravda ci fľašu, keď boli u nás cyklistické preteky tak sme zbierali chrustov a hádzali ich cyklistom pred bycikle, z okna vyhadzovali sáčky naplnené vodou, volali cez pevnú linku smiešnym priezviskam alebo zvonili na zvončeky v panelakoch.... Proste všetky tie typické detské vylomeniny.

Akurát vtedy nás bolo v tej parti menej, takže aj menej hlúpych nápadov. Teraz niekto vymysli sprostosť, hodí to na sociálnu sieť a keď sa to ujme tak milióny deti na celom svete majú inspiraciu

missdiva
4. feb 2022

@momomama22 nevidim na tiktoku nic zle aj ked vsetko treba robit s mierou.

misel1398
Odpoveď bola odstránená
miso209
26. máj 2024

pri tiktoku je to také že povieš si že tam budeš 20 minút a skončis tam 4 hodiny akoze ja som to tak mal tak som ho odinštaloval a nemám už ho 5 mesiacov už strata času a väčšina videi samé sprostosti