Váha 17-ročnej
Ahojte, dnes som bola s dcérou na 17-ročnej prehliadke, vážila 47 kg (na 165 cm), doktorka povedala, že je to veľmi málo, že by mala aspoň 6-7 kg pribrať? Čo si o tom myslíte, prípadne koľko vážia vaše dievčatá v tomto veku?
@maruska78 Známej dcéra mala 155 cm a 38 kg a už jej povedali, že jej BMI je ťažká podvýživa. Beriem, že niečo robí genetika, ale je to naozaj málo. Pozitívne je, že sa jej už darí priberať a sledujú ju lekári. Podľa mňa toto nie je, že puberta nenabehla, len nemá menštruáciu kvôli veľmi nízkej váhe. Držím Vám palace, nech sa to podarí zvýšiť.
@anetka34 ďakujem. Robíme všetko aby pribrala. Zapisujem jedlo do kalorickej kalkulačky, teraz ako to sledujem snažím sa aby prijala viac ako 2300 kcal. Je ťažké rozťahovať zalúdok. každý deň chodí obedovať k babke. Varím jej večeru - vždy má teplú. Ešte potom sa snažím pridať aj druhú večeru. No ja dúfam že to už pôjde iba nahor. Som z toho veľmi smutná.
ja mam v 14 rokov 170 cm a vazim 43kg. uplne v pohode je. kazdy je stavany inak. hlavne je ze je zdrava. nenut ju pribrat proti jej voli lebo to nemusi na nu pozitivne posobit a moze dostat porchu prijmu potravy.

Ahoj. No moja dcéra ma tiež problém pribrať. Stále to riešime. Má 14,5 roka vyšku 160 cm a váhu 38kg. Už ju sleduje endokrinologicka a boli sme aj u pedopsychiatra. Problém je že lekári vôbec neberú do úvahy genetiku. Moj muž je vysoký a chudý. V detstve s ním mama behala po lekároch a nakoniec narástol až v 3 ročníku na gymnáziu. Moja švagriná je chudulinka a vždy bola. Dcéra sa podala na muža, ma úplne rovnakú postavu ako on a švagriná. Musím podotknúť že ani gram tuku a všade je vidno každý sval. Dcéra robila až do mája judo. Potom jej ho zakázali. Teraz jej už aj telesnú zakázali. Každý deň ma prísun jedla okolo 2300kcal- pomaly jej roztakujeme žalúdok. Od maja pribrala 2,5 kg. Som z toho smutná. Dcéra od kedy ma vyšiel príjem stravy tak už chodí na veľkú potrebu 2x denne. Všetko spáli . Každé jedno sústo zapisujem do kalorickych tabuliek. Za mesiac mame kontrolu. Duffam že aspoň niečo priberie. Dcéra jedáva aj slaninu aj lososa, veľa vajec aj masa. Tiež ma stále detskú postavu a puberta ešte nenabehla.