Vreckové cez prázdniny pre stredoškoláka
Ahojte, zaujima ma, ci "detom" (syn v novembri 18r., 2 rocnik na SŠ) davate aj cez leto normalne vreckove. Zaciatkom roka sme mu s manzelom hovorili, nech si uz zacne hladat brigadu na leto, kym je este z coho vyberat. Brigadu nema, mam pocit, ze ani sa nejak nesnazil, ze sa spolieha na vreckove. Cez skolsky rok dostava 40€ mesacne. Cestovne, mobil, obedy a ked treba do skoly nieco - hradim ja. Ma priatelku, ta uz ma na leto brigadu dohodnutu. Dakujem za kazdy nazor.
@0silvia0 ale jasné, že mi mama kupovala oblečenie. Ale povedzme si úprimne. Keď má dievča 17 asi radšej nabehne do obchodu (vtedy Kenvelo a Terranova 😀) a kúpi si niečo bez toho, že by jej do toho zasahovala mama. Tak isto by mi nekúpila adidas botasky, ale klasické. Mám len mamu, určite prospelo aj jej a aj mne, že som si dokázala niečo financovať aj sama.
@kate_cs anoooooo to uz ked som mala svoje peniaze tak sa nakupovalo ine oblecenie, take co mama by povedala naco ti to bude vsak mas 😂
@kate_cs mam 18 rocnu dceru a dostava aj vreckove, aj zacala brigadovat. Jej oblecenie neriesim uz asi od strednej skoly. Kupi si aj sama z vreckoveho, ked som v obchode s nou, tak to zaplatim ja. Miluje sekace, takze vzdy nieco prinesie. Ja to takto vobec neriesim a v podstate jej v tomto davam volnost a nepotrebujem kazdu jednu handru schvalovat a to chodi oblecena dost extravagantne.
Nie, syn si zaraba cez leto už od 15 -tky.
18 ročný je dospelý, takže to určite nie. Dcéra brigádovala od 15., počas celého roka, vreckové som jej nedávala, čo potrebovala som jej kúpila, čo nepotrebovala, ale chcela si kúpila sama. V 18. rokoch chodila už na výšku, takže tam sme jej zaplatili školné (okolo $8000 ročne), učebnice a ja som jej platila mobil a to je všetko, našťastie je zdravá, tak si vedela zarobiť sama. Syn ma 15 na budúci rok, takže predpokladam , že si tiež nejakú prácu popri škole nájde.
Ja som dávala vreckové ešte aj na výške.Brigadovala vždy v lete a od štvrtého ročníka aj pracovala na pol úväzku.To boli peniaze do plusu.Z vreckového platila cestu,obedy, knihy a nejaké oblečenie.Takisto keď sme išli nakupovať tak som jej kúpila . Z brigád si hradila výlety ,divadla ,kino .Neskôr s priateľom chodili na spoznávacie zájazdy tam som tiež prispela ,nechcela som aby jej to platil priateľ,hoci on už zarábal.
Ako doma má vsetko,keď chce na Kofolu ,nanuk pizzu dám mu...no raz za čas...no dávať vreckové cez prázdniny ???? Tak to nie.... pokiaľ niečo pomôže,tak ok.... nejaké to euro dám ..má nákladný koníček práve som uhradila na letnú prípravu 250 e...ale tak bez príčiny peniaze nedávam ( to nie je mesačná výplata za to,že dýcha ) má 14 na brigádu ho nezoberú...moji rodičia mi v živote nedali vreckové ani počas SŠ ( vtedy som chodila celé prázdniny na brigádu aby som si niečo zarobila )
@terka402 syn ešte neskončil 1.rocnik strednej školy, že? Teda nemá ukončenú povinnú školskú dochádzku a nikto ho nezamestná klasicky na zmluvu (fabrika, obchod, …) skúsila by som možno roznos letákov, zber ovocia. Ale úprimne, ešte bude mat možnosti brigádovať, keď bude mať na to vek…
Poslala by som ho brigádovať 😃 kúpaliska, sklady, vykladať tovar nech sa nauci a váži si hodnotu peňazí.. ja som od 15ky brigádovala, umyvala poháre v restike, na kúpalisku, upratovala v tanečnej škole atď.. a z prvej brigády co som mala 900sk som si kúpila prvé značkové tenisky.. ostalo mi to v hlave navždy, že ako som sa musela snažiť .. naši by mi nikdy nič také nekúpili.. som za toto vďačná, lebo to bola veľmi dobrá škola do života..
@kate_cs On končí len akože 9-viatku,ale inak je na 8-ročnom gyme. Áno roznáša letáky,písala som vyššie,len to je na dedine,že fakt málinko. Veď nevadí,nech užíva prázdniny,aspom mi ešte doma pomôže so záhradou,len on minulý rok pomáhal susedom na stavbe,tak by rád aj teraz čosi🙂
Cez prázdniny nedávam vreckové
Moj 15 ročný makal mesiac vo vinohrade a zarobil 500€ vstával ráno o 4 hod
Som hrdá na neho
@deti95060810 aj moj mal 15 a zohnali sme makal vo Vinohrade

Osobne som brigadova od 15 v podstate cele leto, a pocas skolskeho roku od piatku do nedele. Vreckove som nikdy nedostavala. Co som potrebovala mi nasi kupili, ale ked uz som mala brigadu tak som si na kofolu, kupaliska a take po vonku peniaze od nich nepytala. Brat ma teraz 15 a ide brigadovat na cele leto.
Tak isto vreckove nedostava ked potrebuje nieco zaplatit tak si od nasich vypyta, tak isto aj von ked ide.